top of page

10x tips om tot rust te komen in een gehaaste wereld'


Photo by Marina Vitale on Unsplash

Ervaar jij gevoelens van stress, onzekerheid en uit balans zijn? Ervaar je een gevoel van eenzaamheid en gebrek aan verbinding? Merk je dat je gefrustreerd bent en baalt? Dan zou het maar zo eens kunnen zijn, dat dit een uitvergroting is van wat er al was.En wees niet bang. Je bent niet alleen!Heel veel mensen ervaren deze gevoelens. En het is niet erg. Het is alleen als een zaklantaarn. Het zet extra licht op dat wat je mag veranderen. Het is een kans er iets mee te doen. Het biedt je een kans om te leren van deze crises. Te ontdekken wat er eigenlijk al langere tijd schuurt. Als ik kijk op Wikipedia tref ik een mooie omschrijving van een crises: "Een crisis (meervoud: crises) is een zware noodsituatie waarbij het functioneren van een stelsel (van welke aard dan ook) ernstig verstoord raakt. Het woord 'crisis' heeft in de dagelijkse spraak een negatieve lading. Van oorsprong is de term echter neutraal. Etymologisch komt het voort uit het (oud)Griekse werkwoord κρινομαι (krinomai) met de betekenissen scheiden, schiften, onderscheiden, beslissen, beslechten, richten en oordelen. Zo bezien, is een crisis een 'moment van de waarheid', waarop een beslissing moet worden genomen die van grote invloed is op de toekomst."


Als systemen omvallen

In mijn optiek is een crises tevens een moment om te ontdekken dat er iets niet goed gaat en het anders moet. Als systemen omvallen, of dat nou een sociaal systeem, een economisch systeem of jouw eigen gebouwde systeem (= identiteit) is, heb je de kans om opnieuw op te bouwen. En waarschijnlijk doet het pijn. Pijn als je dat waar je op vertrouwde onder je ogen weg voelt glippen. Pijn als je afscheid moet nemen van iets waar je aan gehecht was. Pijn omdat je je vertrouwde wereld moet verlaten.


Pijn

Naast dat pijn wellicht pijnlijk is, is het vooral een poort naar groei. Elke pijn heeft een les. En misschien heb je de afgelopen tijd niet voldoende geluisterd naar jouw pijn? Misschien hebben we als mens niet altijd voldoende geluisterd naar de pijn in onze omgeving? Misschien hebben we als mensheid niet voldoende geluisterd naar alle pijn die er op aarde is.


Echte verbinding

‘Wie niet horen wil, moet maar voelen’. ‘Als je de wispering de afgelopen tijd niet heb willen horen, dan gaat het vanzelf schreeuwen.’ En dus… nodig het leven jou, ons, nu uit om wel te luisteren. Jij en ik worden uitgenodigd om een fikse stap te maken. Om je daadwerkelijk te verbinden. Het nodigt je uit om werkelijk contact met de ander te maken. Om het contact niet te laten ‘versieren’ door opsmuck zoals leuke uitjes en uitstapjes. Om je te verbinden voorbij fysiek contact. Om te luisteren en te horen wat er bij de ander leeft.


Naar binnen

En het leven nodigt je uit om nu eens echt naar binnen te gaan. Letterlijk en figuurlijk! Om je eerst te verbinden met jezelf. Om te ontdekken wat jij hebt verstopt onder al jouw opsmuck. Kun jij ontdekken wie je werkelijk bent, voorbij de plaatjes die je hebt gecreëerd? Wil jij ontdekken wat je eigenlijk hier op aarde komt doen?


Angst

Trap niet in de verleiding om deze tijd, deze uitnodiging, deze kans te bedekken met angst, wantrouwen en uitzichtloosheid. Het is een trucje om niet werkelijk naar je kern te hoeven gaan. Schraap en pel af, voorbij de angst, wat zit er onder? Wat heb jij te ontdekken?


De realiteit is dat niets blijvend is; de economie niet, de welvaart niet, deze situatie niet en jij ook niet! Aanvaard dit! En…leef dit! Leef het leven dat voor jou bedoelt is!


Helderheid

Wil jij helderheid creëren en meer in verbinding staan met wie jij werkelijk bent?


  1. ga mediteren of tenminste 10 minuten per dag zitten en niets doen

  2. doe ademhalingsoefeneningen

  3. volg een (online) yogaklas

  4. schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent

  5. beweeg

  6. ga de natuur in

  7. eet gezond

  8. lees een inspirerend boek

  9. Leef vanuit vertrouwen en liefde..

  10. Zorg dat je in verbinding met anderen 100% aanwezig bent.


Wil je alvast aan de slag, meld je dan aan voor mijn gratis online Lichter Leven Challenge. Wil je écht afrekenen met hardnekkige patronen? Je bent van harte welkom voor (online) transformatiecoaching.

Op reis en in verbinding.

Lieve groet,

Claudia

-

Comentarios


Meer artikelen...
bottom of page