top of page

Communicatie vanuit jezelf is de enige weg naar echt succes

communicatiecoach-hart

Ze vertelt me honderduit over haar coachingstraject. Ik heb deze tool geleerd en deze en nu zet ik deze zo en zo in. Ze is heel erg enthousiast over al die handige tools die ze nu in haar gereedschapsbox heeft.

Een paar dagen later spreek ik haar weer. Ze is wat down. Ze heeft een gesprek gehad met haar leidinggevende. En helaas, al haar tools, ten spijt, hij is niet tevreden. Ze moet echt beter gaan communiceren.

Ik geef haar een tip die ik niet snel geef: "Stop met coaching!" Of eigenlijk "ga een ander coachingstraject doen." Jij hebt er nu niets aan om technieken als L.S.D. of het sandwichmodel te leren. Je leert niets van allerlei gesprekstechnieken als je geen idee hebt van waaruit je communicatiepatronen zijn ontstaan. Het heeft alleen zin als je daadwerkelijk contact maakt met wie JIJ bent. Dan word je een aapje die kunstje voor kunstje aanleert. En iedereen prikt er genadeloos doorheen. Het wordt dan een ongemakkelijk rollenspel... voor iedereen!

Dat is dan ook de reden waarom ik het anders doe. Tijdens mijn coachingstraject 'Beter communiceren', breng ik je naar de onbewuste lagen van waar je uit communiceert. Zo krijg je het inzicht waarom je de dingen zegt, die je zegt. Waarom je het (soms) lastig vindt om goed te luisteren. En begrijp je beter waarom de ander je zo irriteert en jij dus weer in je communicatievalkuil trapt. Ik leer je om bij je eigen authentieke communicatiekracht te komen. Je gaat weer communiceren op de manier die bij jou past, in alle situaties.

Dus of het nu gaat om beter contact met de klant of juist over onderlinge communicatie; ik sluit bij je aan. Waarom? Omdat we terug gaan naar jouw basis. Terug naar jouw natuurlijke communicatiepatroon en naar jouw manier van verbinden met anderen. En pas als je daar mee klaar bent, kan het handig zijn om 'trucjes' aan te leren die het allemaal wat makkelijker en slimmer maken. Maar misschien heb je die dan helemaal niet meer nodig.

Lieve groet,

Claudia

コメント


Meer artikelen...
bottom of page