top of page

De heler


De heler legt zijn doelen veel verder en heeft geen zin om zich te verhouden tot dat wat al geweten is. Het zijn lonesome cowboys die zich gedreven voelen op zoek te gaan naar iets nieuws. Ze gaan over grenzen om te kijken of er daar een oplossing is. Ze willen graag samenhang zien, twee werelden met elkaar verbinden. Of dat nu verbinding is tussen de aardse werkelijkheid en het spirituele of de mannelijke en vrouwelijke energie? Ze zoeken heelheid en hebben het vermogen om een duurzame positieve verandering te creëren. En ze willen daar diep voor duiken. Symbolisch is het getal 8 dat bestaat uit twee verbonden nullen dat ook het lemniscaat vertegenwoordigt.


Afgelopen weekend tijdens de regressie- en reïncarnatie-opleiding die ik bij Maarten Oversier volg, werd duidelijk dat de Heler twee keer voorkomt op mijn medicijnwiel. Dat ik het pad van helen heb te lopen. En dat is wat ik al doe in mijn praktijk. En tegelijkertijd is het dat wat ik vele malen ontkend heb en vele malen aan getwijfeld heb.


De heler wilde ik helemaal niet zijn, te vaag, te weinig talent en nog te veel zelf te helen. En daarin komt precies mijn karma naar voren. Want binnen het medicijnwiel is heling ook mijn karma. En zo is het mij ineens helder. Ik heb zelf te helen om te kunnen helen. Ik ben hier om te doorleven en te voelen. Voor mezelf en uiteindelijk ook voor de ander.


Ik mag kwetsbaar en open zijn. Ik mag zichtbaar zijn in al mijn kwaliteiten én struggles. Diepe dalen heb ik te doorgronden op weg naar mijn werkelijke levensdoel. Ik heb te gaan staan in mijn natuurlijk leiderschap. Te vertellen: ‘Dit is wie ik ben. Hier sta ik en ik kan niet anders.’ Gelukkig heb ik een portie zielszijn meegekregen om daar woorden aan te geven. En mijn talent is ‘de magie in het leven’. En ik denk terug aan wat ooit mijn eerste coach zei: ‘dat serieus doen past helemaal niet bij je.’


Grappig is hoe dit medicijnwiel zo kloppend is en elk ‘medicijn’ dat ik heb gekregen al zo lang zichtbaar is. Mijn ouders zeiden me als kind al dat ik ‘zwaar op de hand was’. Ik wilde altijd alles tot op de bodem uitzoeken. De acht is altijd al mijn lievelingsgetal geweest. En ik heb lang een tattoo overwogen van een lemniscaat. Eén van mijn eerste ‘later als ik groot ben dromen’, was die van arts. Als ik kijk naar het vakgebied waar ik inrolde was dat van communicatiespecialist en vorig jaar bracht ik mijn eerste boek: “Communiceren vanuit verbinding’ uit. In datzelfde boek staat mijn eerste ‘eigen’ quote: “Hoe magisch is de wereld als alles mogelijk is?” En zo kan ik nog wel even doorgaan.


Het universum toont en toonde me telkens weer de weg. En ik beloof dat ik niet meer wegkijk. Vrolijk vervolg ik mijn pad. De pad van heler die ik nu volop in elke cel voel.


Ik ben er volledig klaar voor. Dit is wie ik ben!


Volg de magie!


Lieve groet,

Claudia


Meer artikelen...
bottom of page