top of page

De rush van steeds meer, steeds groter


Er was eens een boer genaamd Aike die op de Drentse heide woonde. Aike had een zoon genaamd Harm die klein en zwak was in vergelijking met de andere kinderen in het dorp. Op een dag besloot Aike om Harm mee te nemen om de reus te zien die in een nabijgelegen grot woonde, hopend dat de reus hem kon helpen om groot en sterk te worden.


Toen ze bij de grot aankwamen, kwam de reus tevoorschijn en vroeg wat ze wilden. Aike legde zijn situatie uit en vroeg of de reus Harm groot en sterk kon maken. De reus stemde toe, maar alleen als Aike beloofde om hem te brengen wat hij vroeg in ruil.


De reus gaf Harm een magisch drankje dat hem elke dag groter en sterker maakte. Al snel groeide Harm zo groot dat hij groter was dan de andere kinderen in het dorp. Maar elke keer dat Harm het magische drankje dronk, werd hij erg hongerig en moest Aike meer en meer voedsel naar de reus brengen in ruil voor het drankje.


Op een dag vroeg de reus aan Aike om hem drie vette koeien te brengen in ruil voor het drankje. Aike stemde aarzelend toe, maar toen hij terugkeerde naar het dorp met de koeien, ontdekte hij dat de andere boeren moe waren geworden van zijn constante eisen om voedsel en weigerden hem meer te geven.

Ten einde raad besloot Aike om wat koeien van zijn buren te stelen om aan de reus te geven. Maar toen de andere boeren erachter kwamen, waren ze woedend en eisten ze dat Aike gestraft werd.


Uiteindelijk werd Aike gedwongen om alle koeien die hij gestolen had terug te geven en werd hij verbannen uit het dorp. Harm, die groot en sterk was geworden dankzij het drankje van de reus, werd ook verbannen omdat hij niet meer in de kleine huizen en velden van het dorp paste.


Dus gingen Aike en Harm op zoek naar een nieuw thuis op de Drentse heide, waar ze uiteindelijk een huis bouwden dat groot genoeg was voor Harm om in te wonen. De reus bleef Harm het drankje geven, en hij groeide nog groter en sterker dan voorheen.


Jaren gingen voorbij en Harm werd bekend in het hele land als de Reus van de Drentse Heide. Hij was een vriendelijke en zachtaardige reus die zijn buren hielp wanneer ze het nodig hadden. En hoewel Aike een fout had gemaakt door de koeien te stelen, had hij de waarde van eerlijkheid en hard werken geleerd, en hij en Harm leefden nog lang en gelukkig op de Drentse heide.

In het verleden verzuchte ik soms dat ik liever de blauwe pil had genomen. Verwijzend naar de film de Matrix waarin de hoofdpersoon de keuze had tussen de blauwe pil…waarna het verhaal eindigt, hij de volgende dag wakker wordt in zijn bed en gelooft wat hij wilt geloven. Of…de rode pil…waarna hij in ‘Wonderland’ blijft en gaat ontdekken hoe diep de Rabbit Hole gaat. Hij ontdekt met de rode pil een leven van waarheid en werkelijkheid. Een leven dat wellicht soms harder en moeilijker is dan de onwetendheid van de blauwe pil.


En ik vroeg me jaren af waarom persoonlijke/spirituele ontwikkeling zo ‘hard en moeilijk’ is en ik besef me inmiddels al enige tijd, dat IK degene ben die het zo moeilijk maakt. Dat ik degene ben die hard wil gaan, meer wil, groter wil. En met het steeds weer werken aan mezelf, steeds weer een opleiding te volgen, steeds weer een nieuwe transformatie aan te gaan, zei ik ook tegen mezelf ‘dat ik nog steeds niet goed genoeg was’. In plaats van dat Aike Harm accepteerde hoe hij is, moest een magisch drankje helpen.


En ik ben hierin niet alleen…het is zo een gemakkelijke valkuil om de rush van (spirituele) ontwikkeling te willen blijven voelen. Steeds meer op te schonen. De illusie dat continu in een hoge energie te bewegen het ultieme doel is. Daarbovenop is er nu een nieuwe ontwikkeling. Een overtuiging dat we nu nog sneller/harder/groter onze ontwikkelingsdoelen kunnen halen. Via een Quantum sprong kunnen we van de ene realiteit naar de volgende (betere) realiteit jumpen. Harm werd ook steeds hongeriger hoe meer hij van het magische drankje dronk.


Ik experimenteer er op dit moment mee en ik zie écht wel een hoop mogelijkheden. Om te groeien als mens, als ondernemer zit er écht wel goud in deze methode. De energie van van "kwantumsprongen" zorgt er vaak voor dat we omhoog en uit ons lichaam gaan en het veld "daarbuiten" binnendringen. Hoewel dit een nuttige techniek kan zijn voor je business, zorgt het in je dagelijks leven voor een jagende in plaats van aantrekkende energie. Iets wat vrouwen meestal uitput.


En…het triggert ook in een diepe onzekerheid. Het triggert wederom iets dat je niet-goed-genoeg-bent. Dat je verder moet zijn…Dat we verder moeten zijn dan we zijn... Dat we op de een of andere manier de boot gaan missen als we vertragen... Dat we "grote" (in plaats van diepe) acties moeten ondernemen om grote veranderingen in ons leven te creëren.


Met andere woorden, we proberen ons gevoel van "niet genoeg" te bestrijden met snelle, adrenaline-aangedreven actie. En deze adrenaline geeft een heerlijke rush. Het voelt opwindend en vervullend als we op ‘hoge energie’ leven. Maar uiteindelijk voelen we ook de moeheid. We hebben tijd nodig om te herstellen of te integreren. Dagen, soms weken (voorafgaand aan een proces en achteraf) die het nodig heeft om een proces waar je doorheen ging te verwerken.


Ik besloot zo’n jaar geleden (voorlopig) even niet het grootste deel van mijn tijd, geld en energie te stoppen in grote persoonlijke transformaties, opleidingen en retraites. Ik besloot deze tijd te stoppen in mijn gezin, me-time en sociale contacten. Zoals een vriendin het zo mooi verwoorde in een FB post: “Juist in de ontmoeting met de ander, ontmoet jij jezelf.”


En daar ontdek ik de plaats van tijd en ruimte, de mogelijkheden van ontdekken, van spelen en van ZIJN. En dit is wat ik graag samen wil doen. In de ontmoeting met elkaar. Hiervoor heb ik de Feminine World Experience opgericht.

Het is NIET:

• Extreem veel tijd verliezen aan urenlange trainingen.

• Grote jumps maken naar een betere versie van jezelf.

• Uit ons lichaam gaan en een hogere energie 'binnen dringen' buiten onszelf.

• Tegen langgekoesterde patronen vechten

• Hersteltijd inlassen om een proces te verwerken.

• Continu aan jezelf werken, jezelf willen verbeteren.

• Enorme uitgaves doen om vervolgens daar weer hard voor te moeten werken.

• Telkens weer op zoek te gaan naar de high van willen leven in hoge energie.

• Een groot doel dat we nastreven.

Het is WEL

• Meer helderheid in je donkere delen

• Meer gewoon zijn (met alles wat je bent)

• Kleine nieuwe stapjes maken, uitproberen en spelen en circulair leren.

• Vertragen en loslaten van patronen op het tempo van het lichaam.

• In aanwezigheid in ons lichaam, ons hart, onze baarmoeder blijven en vanuit daar gaan aantrekken.

• Fijne zachte verbindingen met een groep vrouwen om jezelf in de ander te ontmoeten.

• Meer ruimte ervaren voor jou ZIJN.

• Meer eenvoud, simpele en aardse spiritualiteit.

• Meer genieten en lachen.

• Directe, diepe ervaringen die van binnenuit heling activeren.

De Feminine World Experience is een kleine stap naar een andere manier van leven zoals je tot nu toe deed. De Feminine World Experience is een eerste stap naar een grootse reis.

Je bent zo welkom!


Lots of love

Claudia


Comments


Meer artikelen...
bottom of page