top of page

Een stap in het nieuwe


“Wat ben je nu precies aan het doen? Je doet een cursus of zo? Ik zie van alles langskomen op Facebook.”. “Klopt, ik doe een opleiding tot transformatiecoach en Lichter bevallen trainer”. “Oké, coach, maar vast geen voetbalcoach? Vertel eens.” Zomaar een gesprekje wat me het laatste jaar vaak is overkomen. Een vraag die me enerzijds aanzet om honderduit te vertellen, want het is zo leuk waar ik mee bezig ben. Anderzijds is de setting niet altijd zo gunstig om te vertellen wat dat nu dan is ‘Transformatiecoach’. Voor wie het dus leuk vind, hier wat meer over wat ik doe.

De structuur Eerst maar eens over de structuur. Ik doe een coachopleiding bij Bridgeman van 2,5 jaar. Het eerste half jaar start je met een 6 dagen coachvaardighedenmodules en het Lichter Leven traject (komt ik zo op terug). Daarna volg je een jaar lang de coachopleiding tot transformatiecoach. 5 intense weekenden, 4 x intervisie en supervisie (soort huiswerkgroepen), boeken lezen, verslagen schrijven en oefenen met cliënten. Dit traject mag ik afsluiten met een schriftelijk examen. Daarna ga ik nog meer de praktijk in. In een half mag ik 3 Lichter leven trajecten begeleiden, waarvan 1 onder supervisie van een senior coach. En ik ben mentor in een Lichter leven groepstraject waarin ik weer 3 deelnemers persoonlijk coach. Door wat wijzigingen in de structuur lopen de coachingsvaardigheden modules nu samen met de coachopleiding. En heb ik een kleine 2 jaar voor de opleiding.

Wat doe je dan als Transformatiecoach? Ken je dat gevoeI dat er iets in je leven gebeurt, waardoor je zeker weet: “na dit is alles anders”? Je verliest je baan, je wordt verliefd, je raakt iemand kwijt of je krijgt een kind. Waarom maakt dit zoveel indruk, omdat je leert vanuit impuls, gevoel en dan pas vanuit het denken. Dat is iets wezenlijks anders dan alleen maar leren met je brein. En dat is wat ik eigenlijk doe als Transformatiecoach. Ik leer je door fysiek, emotioneel en spiritueel te ervaren en mentaal te snappen hoe je een gelukkiger, bevredigender en voorspoediger leven krijgt. Een leven dat absoluut anders is dan daarvoor. Als Transformatiecoach kan ik je helpen met het oplossen van trauma’s, burn-outverschijnselen en blokkades. En ik help je om terugvallen in de toekomst te voorkomen. Je bent daardoor in staat het leven weer op te bouwen en in balans te komen, van jezelf te houden en een positieve kijk op de wereld te hebben.

"Het Lichter leven traject is een persoonlijke reis waarin we op zoek gaan naar wie je werkelijk bent en wat je passie is."

Lichter leven traject Maar ook als je geen last hebt van deze zaken, kun je een prachtige transformatie doormaken. En dit is het Lichter leven traject. Het kan best zijn dat je een succesvol en een gelukkig leven leeft, maar toch iets mist. Je bent op zoek naar meer, maar weet niet precies wat. Je wilt je levenskwaliteit verder vergroten. Het Lichter leven traject is een persoonlijke reis waarin we samen op zoek naar wie je werkelijk bent en wat je (verborgen) passie is. Je neemt afscheid van belemmeringen, irreële angsten en destructieve patronen en we halen de beste versie van jezelf tevoorschijn. Je laat je leven minder beheersen door je gedachten, gaat meer genieten van het nu, jezelf en anderen. Je voelt meer (zelf)liefde, compassie en geeft je leven vorm naar je passie.

Wat het mij gebracht heeft? Het heeft mij absoluut een ander leven dan daarvoor gebracht. Letterlijk een lichter leven. Ik heb veel angsten los kunnen laten, weet beter met destructieve gedachten om te gaan en voel me meer verbonden met mezelf en anderen. “Was het makkelijk?” nee hoor, niet altijd. Om te groeien, moet je soms dwars door de pijn heen. Maar dat wat het oplevert, is het meer dan waard. “Ben ik nu klaar?” ha, ik wou dat ik dat kon zeggen. Elke fase brengt weer nieuwe uitdagingen mee. En ik ben blij dat ik ze aan mag en kan gaan. Het maakt me een steeds leuker mens. En een coach die je kan helpen door te zeggen ‘ik weet waar je doorheen gaat’ als het even niet zo leuk is. Liefs, Claudia p.s. “Enneh dat Lichter bevallen dan?” Daar later meer over….

1 Σχόλιο


Cara H
Cara H
18 Σεπ 2021

Great readingg your post

Μου αρέσει
Meer artikelen...
bottom of page