top of page

Haar handgeschreven brief


Een jaar later stuurde ze me een app. "Kan ik even bij je langskomen?" Even dacht ik dat er iets heftigs was gebeurd, maar ik voelde dat er iets anders was. Ze kwam binnen met bloemen en een handgeschreven brief, ze raakte me.


Uit haar brief

"Lieve Claudia, een jaar geleden was ik net begonnen aan het Lichter Leven traject. Ik had een indruk gekregen van de inhoud en van jou als coach, maar ik wist totaal niet wat me te wachten stond en vooral geen idee wat het me zou gaan opleveren. Het klonk in ieder geval veelbelovend en ik durfde op jou te vertrouwen."


Deze jonge vrouw, was bij mij gekomen als oefencliënt. Via iemand die we beiden kenden. Ik had voor mijn opleiding praktijkervaring nodig. En hoewel ze vooraf twijfelde of ze dit traject nu echt nodig had, durfde zij de stap te nemen.


"De 13 stappen waren niet zo gemakkelijk, uiteraard legde ik de lat hoog en was ik bezig met jouw verwachting. Althans, ik probeerde dit voor jou in te vullen, net zoals ik dat zo vaak voor anderen probeerde in te vullen."


Ieder van ons maakt een bijzondere, unieke reis. Een reis zonder bestemming. Een reis om vanuit vrijheid en liefde te leven. Een reis om gelukkig te zijn. Ik maakte vele reizen over de wereld en uiteindelijk diep naar binnen. Ik geloof erin dat geluk niet te vinden is in de buitenwereld. Dit échte geluk is alleen voorbehouden aan degenen die het lef hebben om de reis naar binnen te maken. Zij die ontdekken wat werkelijke vrijheid is. Deze vrouw ging samen met mij op reis.


"Doordat jij je openstelde, jezelf was, eerlijk en kritisch op een prettige manier, kon ik mooie stappen maken. Ik wilde graag richting de laatste sessies om zicht te krijgen op mijn potentieel, maar eigenlijk kan ik zeggen dat alles sessie en opdrachten daarvoor, mij meer hebben gebracht."


Ik wil mensen helpen in deze reis naar vrijheid. Vrijheid om te zijn wie je werkelijk bent.  Vrijheid om ook vanuit je hart te mogen leven. Ik help je graag om te groeien in bewustzijn, liefde en vrijheid. Om persoonlijk, professioneel en spiritueel leiderschap te pakken in jouw leven. 


"Ik ervaar juist nu, ruim een jaar na de start, wat het me heeft gebracht en wat het waard is. In mijn hoofd is het rustiger. Ik laat me niet meer zo meeslepen. Ik oordeel minder over mezelf en trek me minder van anderen aan. Wat een bevrijding!" Ik wil dat zoveel mogelijk mensen zich verbinden met hun eigen authentieke zelf. Zodat zij zich verbinden met de ander, hun dromen én de wereld. Een mooiere wereld willen we uiteindelijk toch allemaal?"


"Ik kende mezelf al best goed voor ik hieraan begon, maar ik heb nu ook nog meer leren accepteren wie ik ben. Ik makkelijker dichtbij mijn gevoel blijven. Als ik geniet, geniet ik intenser. Ik verbaas mijzelf over relexed ik alles beleef. Ik straal en krijg dat regelmatig te horen. Alles valt nu op z'n plek. Ik voel me sterk en krachtig... Ik leef echt in het hier en nu."


ZIj ging samen met mij op reis. En ook ik maakte ooit die belangrijke reis van het hoofd naar het hart. Leerde me weer te verbinden, te voelen en rust te ervaren. Tegenwoordig voel ik me soms een reismaatje die helpt voorbij gecreëerde gedachten/conditoneringen te gaan. Een handreiking om dat los te laten wat niet meer dient.


"En ik weet ook dat mijn leven niet zorgeloos zal zijn, dat ik weer op een punt komt waar ik aan mezelf en mijn leven twijfel. Fijn dat ik dan de tools heb en inzichten om daarmee aan de slag te gaan. Lieve Claudia, het is moeilijk op te schrijven wat het me heeft gebracht. Wekelijks besef ik wel weer eens dat ik een leukere versie van mezelf ben geworden, mede dankzij jou!


Ik ben je ontzettend dankbaar voor wat je mij hebt gegeven. Je bent voor mij een inspiratie en zult nog velen inspieren. Ik ben blij dat je op mijn pad bent gekomen, je hebt een plekje in mijn hart."


En hoe kun je niet geraakt zijn na zo'n brief. Deze vrouw zit ook in mijn hart. Nog steeds kijk ik met zoveel plezier en dankbaarheid terug naar mijn eerste Lichter Leven klant, maar vooral op de stappen die zij maakte.


Lieve groet,

Claudia


p.s. Inmiddels ben ik vele trajecten verder. En in oktober start ik alweer met de 3e Lichter Leven groep. De kracht van de groep, het delen met gelijkgestemden maakt dit traject nog zoveel krachtiger. En als je dit dan aanvult met enkele 1 op 1 transformatiesessies, dan pak je echt best of both worlds (voor hetzelfde geld als een Lichter Leven 1 op 1 ook nog eens ;-))

Comments


Meer artikelen...
bottom of page