top of page

Help, wat is mijn passie?


Deze leuke jonge vrouw kwam bij me om haar passie te ontdekken. En graag wel zo snel mogelijk. Haar baan beviel haar niet meer en ze wilde weten wat ze dan nu moest gaan doen. Dat ze eerst moest ontdekken wie ze zelf is, zonder alle programmeringen en overtuigingen, duurde haar te lang.

En toch wist ik haar te overtuigen. Want als je je passie zoekt bovenop alles wat je tot nu toe van jezelf hebt gebouwd, kan het niet anders dan dat dit een 'passie' is voortkomend uit je bouwwerk. Vaak voel je dan eigenlijk ook geen passie meer, maar denk je iets in de trant van 'ja, dit is wel verstandig om te doen'.

Door uit het bouwwerk dat je in je leven hebt gecreëerd (het bouwwerk dat je zelf bent geworden) de belemmerde overtuigingen, opgedane trauma's en onnodige ballast te halen. En door een kijkje te nemen in de kamers die je hebt afgesloten uit angst en daar weer het licht te laten schijnen, wordt het huis van jezelf weer lichter. Lichter in de zin dat de zwaarte er uit is. Lichter in de zin van dat er weer meer licht schijnt.

En vanuit dit lichte, mooie, fantastische gebouw, is het duidelijker te zien en te voelen, wanneer je hart een sprongetje maakt. Een sprongetje, een vonk die je laat weten, dat dat je pad is die je mag volgen. Vol overtuiging vanuit je hart, misschien met een hoofd vol onzekerheden. Wetend dat het juist is...

En de jonge dame? Zij ontdekte waarom ze ooit met veel enthousiasme aan haar baan begonnen was en waarom ze dat (even) niet meer kon voelen. Ze sloot aan bij de leuke dingen in haar werk en werd zwanger, omdat een gezin op dit moment haar ware droom was.


Maak verbinding


Lieve groet,

ClaudiaComments


Meer artikelen...
bottom of page