top of page

Hoe je een olifant kunt trainen


hoe je een olifant kunt training

Jonge olifantjes worden vastgebonden aan een paal in de grond. Hij probeert los te komen, maar hij is niet sterk genoeg. In het begin blijft hij het proberen maar op een gegeven moment geeft hij het op. En als de olifant volwassen is, blijft hij ‘denken’ dat het geen zin heeft. Ook al is hij nu enorm sterk en kan hij met gemak de palen uit de grond trekken. Hij heeft geleerd om het niet meer te proberen.

Misschien denk je nu, ze is echt van het pad af. Claudia, wat moet ik nu weer met deze informatie? Maar wat als jij nu in je leven bent getraind om iets te vinden of te denken? Wat als jou is verteld of als jij keer op keer hebt ervaren dat je het niet waard bent. Wat als je hebt gezien dat je je dagen net zo moet slijten als je vader, je buurman en je tante doet? Ben jij daarom ook gestopt met proberen?

Blijf jij jarenlang het gedrag vertonen dat je (n)ooit iets heeft gebracht? Blijf jij gedrag vertonen dat je eigenlijk niet gelukkig maakt? Blijf je dat doen omdat er in je hoofd allerlei excuses zijn om iets wel of niet te doen? Blijf jij trouw aan je automatismen? Ook als ze je nergens brengen?

Ik deed het niet…en het bracht me zoveel. Ik gunde mezelf tijd, geld en energie om af te rekenen met oude overtuigingen. En ik gun het jou ook…want hoewel ik veel gereisd heb en nog steeds verlang naar prachtige reizen, is ware vrijheid de reis naar binnen. Wanneer vind jij het genoeg? Of wanneer is het tijd dat jij het jezelf gunt? Wanneer verwijder jij die palen en ga je op reis?

~💕maak verbinding ~

Lieve groet,

Claudia

Comments


Meer artikelen...
bottom of page