top of page

Hoe kan ik nu écht mezelf zijn?


Een vraag die me vaak wordt gesteld, is ‘waar begin ik?’ ‘Nou, op alle vlakken.’ Maar hoe dan? Eenvoudig, met transformatiecoaching. En daarmee ontstaat eerst de volgende vraag 'wat is transformatiecoaching?' En wat is er dan anders dan veel andere vormen van coachen of psychotherapie.


Om die vragen te kunnen beantwoorden, doe ik eerst een paar stapjes terug. Want als je met mensen werkt, is het handig om eerst te weten hoe je tegen mensen aan kijkt.


Meer dan wandelende hoofden..

Al jaren noem ik sommige mensen ‘wandelende hoofden’. Ik was er ook zo een. Altijd maar druk in mijn hoofd, met wat er ging komen en was geweest. Druk met plannen maken en uitvoeren. Mijn fysieke lichaam bungelde er ook nog een beetje er achteraan, maar was een vage bekende. Totdat ik ontdekte dat dit zo niet werkt. Wil je echt gelukkig zijn, dan heb je aandacht te besteden aan alles wat je met je meeneemt. Dus je lichaam, je emoties, je gedachten en je zingeving. En je hebt dit in relatie te brengen tot je persoonlijkheid en je omgeving. Het is een systeem of proces dat samenwerkt en jou, jou maakt. Dan pas ben je een volledig mens met alles erop en eraan.


Alles krimpt of groeit

En je snapt dat als een onderdeel in het systeem wat hapert, dat dat van invloed is op het hele systeem. Dat de andere onderdelen ook gaan haperen. Oftewel je hebt dan op alle onderdelen wat te repareren. En als je nu beseft dat alles in het universum altijd in beweging is. Niets staat ooit stil. Er is altijd krimp of groei. Wil je dus gelukkig(er) zijn, dan heb je maar een ding te doen…alle onderdelen van jouw systeem laten groeien. Jij weet ook een systeem is zo sterk als haar zwakste schakel.


Hoe breng je je systeem naar groei?

Je systeem naar groei brengen, doe je in drie stappen. 1. Het vergroten van je bewustzijn. 2.issues ontdekken in je volledige systeem. 3. Ontwortelen van alle imprints in alle lagen. Waar een reguliere coach of psycholoog dus spiegelt en vraagt en werkt met de persoonlijkheid en het mentale stuk, gaat een transformatiecoach een stapje verder. Je dat wat je in de weg staat om écht jezelf te zijn, duurzaam en volledig op en geeft ruimte voor groei op alle vlakken.


Daarom adviseer ik meer

Kom je dus bij mij voor coaching, dan daag ik je uit om breed naar jezelf te gaan kijken. Bekijk jezelf eens vanuit mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek oogpunt. Met de eerste drie ga ik volop met je aan de slag. Fysiek iets minder, dus daarom daag ik je uit om thuis dit op te pakken. En dat kun je nu ook al doen.


Maak verbinding


Lieve groet,


Claudia


p.s. Ontdekken wat jij kunt doen? Kom naar de eerstvolgende Lichter leven workshop

Comments


Meer artikelen...
bottom of page