top of page

Leef jij je passie?


Wat was ik toe aan vakantie. Begin juli poste ik een berichtje op Facebook over alle ‘gekkigheid’ van afgelopen jaar. En dat ik naar België zou gaan voor een meditatieretraite. De start van een zomer vol bezinning. Een zomer van de boel de boel laten. Een zomer waarin ik buiten mijn comfortzone stapte. Niet door iets te doen, maar door even helemaal niets te doen. En me te focussen op mijn fantastische gezin. Want wat ben ik een trotse moeder. En nu….terug op het honk, opgeladen, zet ik mijn stip op de horizon en vervolg ik mijn pad.

Ik heb een bijzonder jaar achter de rug. Een jaar van: verhuizen, 24 dagen Zuid Afrika, 24 dagen opleiding, 6 ontvangen coachsessies, 12 gegeven coachsessies, het opstarten van mijn eigen coachingspraktijk, het geven van de pilot en de zwangerschapscursus, 37 yogalessen geven, 25 feestjes, 8 uitjes, 4 keer intervisie, 4 keer supervisie, 1 week Denemarken, spreken voor een groep toastmasters, start met sporten met een personal coach en 6 weken zorg na operatie en 3 maanden ondersteuning bij herstel.

Step by step Soms was het veel, heel veel. En soms zag het even niet zitten. En altijd…voelde ik een rotsvast vertrouwen en dankbaarheid. Ik weet diep van binnen waar ik het voor doe. Wat ik aan het zaaien ben en wat ik straks ga oogsten. Step by step focus ik me op mijn passie.

Fysiek op orde Het is nu drie jaar geleden dat de pijn (vanuit mijn tweede zwangerschap) weer begon. Het is nu echt tijd om afscheid te nemen. Gezond eten, drinken, ontspannen en het verder opbouwen van sporten gaan me verder helpen. De afgelopen maanden ging ik steeds gezonder eten en steeds meer sporten. Het geeft me nog meer vertrouwen dat ik de juiste weg bewandel. Ik voel me fysiek steeds sterker worden. En dat is fijn. Daarnaast verlies ik langzaamaan ook wat kilo’s.

Mentaal en emotioneel opruimen Yoga, ademhaling en meditatie, maar ook de andere stappen uit het Lichter Leven traject helpen me om een betere versie te zijn van mezelf. Steeds vaker ervaar ik dat de oefeningen doorwerken in mijn dagelijks leven. Het gaat niet meer om standvastig x uur per week mijn oefeningen te doen. Het gaat over doorgronden en doorleven elke minuut van de dag weer. Ook als het even niet zo lekker gaat.

Rijkdom om me heen Dit najaar wordt het weer gigantisch druk. Ik focus me op het afronden van mijn opleiding en me specialiseren in waar ik voor wil gaan. Ik vertrouw erop dat ik mijn gezin en omgeving me nog heel even kunnen missen, zodat ik de kans krijg om mijn dromen vorm te geven. En als ik dan bij de mensen ben die me lief zijn, wil ik aandacht hebben, oprechte aandacht en quality time. Herinner me er maar aan. Een beetje focus is goed voor me.

Dromen waarmaken En last but nog least. Mijn droom verder vormgeven. Invulling geven aan mijn bedrijf ‘Proud2BMom’. Waarmee ik ik mensen door middel van coaching en training wil helpen hun beste zelf te vinden. Ik voel aan alles dat me iets groots te wachten staat. Dat ik voor veel vrouwen het verschil kan maken. Beste een beetje spannend ja, om dat zo ‘wereldkundig’ te maken. Maar zonder angst geen lef. Dus ga ik de komende tijd vaker dingen doen die ik eigenlijk best eng vind.

Onze grootste angst Zoals Marianne Williamson zo mooi omschrijft: “Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze grootste angst is dat we onmetelijk krachtig zijn. We zijn het allebangst voor het licht in ons, niet voor onze duisternis. We vragen ons af: “Wie ben ik om briljant, buitengewoon aantrekkelijk, talentvol en geweldig e zijn?” Maar waarom eigenlijk niet? Je bewijst de wereld geen dienst door je kleiner voor te doen dan je bent. Er is niets verlichtends aan als je in je schulp kruipt om te voorkomen dat mensen zich in jouw aanwezigheid onzeker zullen voelen.”

Passie Dus heb ik me voorgenomen, elke twijfel en angst te aanvaarden, die zegt dat ik hier misschien niet geschikt voor ben. Ook ik ben fantastisch, net als jij, met alles wat ik in me heb. Mijn focus is helder en ik ga prachtige dingen creëren. Hoe? Nog geen idee, maar dat gaat zich vanzelf ontvouwen. Want dan volg ik mijn daadwerkelijke passie.

Wat is jouw passie?

Liefs, Claudia

Comments


Meer artikelen...
bottom of page