top of page

Ontkiemen + lente-oefening

Maanden stond ik op de rem. Mijn eigen rem. Blijkbaar had ik tijd nodig om te wennen aan wat ik zou gaan doen. Er stond veel op losse schroeven en je gooit niet zomaar alles om. Twijfels, heel veel twijfels over de weg die ik moet nemen. Steeds sterker werd mijn gevoel, maar mijn hoofd bleef mitsen en maren opperen. Na laat ik het rempedaal los en ik merk dat ik vanzelf vooruit ga. En wat doe ik nu het liefste…hihi gas geven.

Winter Het is december, de wintermaanden maken me altijd een beetje down. Op mijn werk voel ik me niet gezien. Ik heb behoefte aan een omgeving waarin fouten als positief kunnen worden gezien en waarin ik kan creëren. Dit is niet wat ik nu voel. Daar komt nog bij dat ik me afgewezen voel en ik niet weet wat mijn koers is. Ik probeerde te vertrouwen op het universum, maar het is vooral onrust dat me beheerst.

De lucht trilt Februari de dagen worden langer, maar de winter duurt nog even voort. De winter, een tijd van bezinning. Een tijd dat de natuur tot rust komt, zicht herstelt en zich opmaakt voor dat wat komen gaat. Ik doe fanatiek mijn oefeningen om mijn energie schoon te houden. Het maakt me blij. Het houdt mijn hoofd opgeruimd. Ik zit lekker in mijn vel en tegelijketijd raast het door mijn lichaam. Ik moet iets doen, ik moet ik beweging komen. Ik moet een keuze maken. Ik moet aan de slag.

De lente Het voorjaar is begonnen. De lente, zo tekenend voor het zaaien. Het symbool voor veranderingen, het plannen, dromen is voorbij. De energie (onrust) die ik heb vergaard in de wintermaanden, kunnen worden omgezet. Het wordt tijd om waar te maken. Ik heb mijn kiemen gezaaid in de vruchtbare bodem van mijn hart.

“Het wordt tijd om waar te maken.”

Gezaaid Want, ik heb mijn huis verkocht en een nieuw stekkie weer aangekocht. Ik heb een streep door een aantal plannen gezet. En ik start met de Lichter Leven training om een nog betere versie van mezelf te worden. Maar vooral, om straks de coachopleiding te kunnen volgen. Zodat ik eindelijk mijn hart volg en mensen straks (nog beter) kan helpen een betere versie van zichzelf te worden.

En straks…de zomer Straks komt de zomer en komen mijn kiemen tot volle wasdom. Alles wat ik deze lente in heb gezet wordt zichtbaar. Groei, maar dan vooral in de vorm van rijping. Vertrouwen in dat ik het goede pad bewandel zonder mijn hoofd allerlei mitsen en maren te produceren, wordt mijn grootste uitdaging. Maar alles op zijn tijd.

Lente- oefening Ga even ergens rustig en comfortabel zitten. Sluit eventueel je ogen en stel jezelf de volgende vragen.

  1. Welke overwegingen heb jij deze winter gemaakt?

  2. Welke rust en innerlijke groei heb je toegestaan of zelfs mee geworsteld?

  3. Hoe ging je om met de terugwerping op jezelf?

  4. Bleef je vertrouwen houden dat de lente zich vanzelf in jou zou aandienen?

  5. Is je bodem nu vruchtbaar en welke wensen ga je zaaien?

  6. Welke wensen geef je energie om ze werkelijkheid te laten worden?

Diep in je hart dient het antwoord zich vanzelf aan. Durf hierop te vertrouwen. Open je ogen en ga je dag met een glimlach tegemoet.

Lieve groet, Claudia

Comments


Meer artikelen...
bottom of page