top of page

Op reis


op reis

“De betekenis van pijn” kopte het blog. Natuurlijk triggerde haar dat. Ze kampte al sinds haar bevalling (9 maanden terug) met een pijnlijk bekken. Schouder- en rugklachten zijn daar bij gekomen. En vervolgens kwam daar nog een knie bij waar ze niet meer mee kon lopen. Het artikel gaat over het nut van pijn als waarschuwingssignaal en binnen de kortste keren barst ze in tranen uit.

Vliegen

Ze vertelt: “Het gaat de laatste tijd met ups en downs. De ene keer zit ik in een enorme flow en lijkt alles goed te gaan, maar de andere keer lijkt alles ineen te storten en gaat het knap waardeloos. Ze merkt dat ze de laatste tijd weer vooral door het leven ‘vliegt’. En dat bedoelt ze niet op een positieve manier. Ze vliegt van hot naar her. Maar wat ze zich stellig had voorgenomen, zich niet meer te laten gebeuren.

Slaaf van de tijd

Dit is inmiddels een jaar en 9 maanden geleden. Ik kon toen allerlei excuses verzinnen; een drukke baan, een yogastudio en een gezin met twee kleine kinderen. Dat is ook druk, maar het zou mij niet meer gebeuren dat ik slaaf zou worden van de tijd. Was dat dan toch gebeurd? En moest ik eigenlijk blij zijn dat mijn knie mij een halt toeriep?

Tijd om te denken

Ineens had ik letterlijk tijd genoeg. Werken deed ik gedeeltelijk vanuit huis, want ik kon geen auto rijden en moet rusten om het vocht uit mijn knie te krijgen. Dus dat is minder uren werken en geen reistijd. Yogalessen geven gaat niet meer. Een groot deel van de verzorging van de kids en het huishoudelijk werk zat er ook niet in. Moet jij eens kijken wat dat aan tijd oplevert onder aan de streep. Het gaf mij mooi de tijd om eens na te denken waarom mijn knie mij moest stoppen.

In het midden van de storm

Nu weet ik door het Lichter leven traject hoe ik beter kan blijven staan in het midden van de storm. Want stormen doet het soms nog steeds. En met twee opleidingen en een bedrijf opzetten is het zeker niet rustiger geworden. Het afgelopen jaar stond dan ook vooral in het teken van opleiding. En het was niet altijd makkelijk. Mijn agenda staat ook voor het najaar weer bomvol….maar wel met (bijna) alleen maar activiteiten die ik zooo gaaf vind.

Doen waar je gelukkig van wordt

Dus naast balans hanteren, heb ik vooral geleerd om dingen te doen waar ik heel erg gelukkig van word. Ik begeleid zelf mensen door het Lichter leven traject, ik coach mensen, ik neem deel als mentor aan Lichter leven groepstraining, ik ga weer een supergave training volgen, ik ga aan de slag met groep startende ondernemers, ik word begeleid door een business coach, ik ben een groepstraining aan het ontwikkelen, ik start prachtige samenwerkingsverbanden en ben bezig met een coachingstraject speciaal voor moeders.

Op reis

Een fantastische reis die ik toen niet heb kunnen vermoeden. Een spannende reis die dicht bij mezelf ligt. Na vele landen bereisd te hebben een reis naar mijn binnenste. Een reis die me verloste van pijn. En nu….nu ben ik eerst op reis met mijn gezin. En geniet van een welverdiende vakantie. Even de balans herstellen.

Lieve groet,

Claudia

p.s. Wil je ook doen waar je gelukkig van wordt? Ga je mee op op reis? Informeer naar de mogelijkheden.

Comentarios


Meer artikelen...
bottom of page