top of page

Over Claudia


Ik geloof dat we samen tot meer in staat zijn. Ik geloof dat we samen een mooiere wereld kunnen creëren. En daarom help ik mensen, die werkelijk willen bijdragen, hun bewustzijn te vergroten en duurzaam te veranderen. Ik help deze nieuwe ‘leiders’ zich te verbinden met wie ze werkelijk zijn, zodat ze gaan doen wat ze werkelijk te doen hebben. Ik help deze wakkere toppers zich te verbinden met anderen, zodat ze goede keuzes maken voor zichzelf, de ander en de wereld. Voor nu en later.


In mijn blog ‘waarom ben ik coach geworden?’ schreef ik al over mijn basisbehoefte ‘een bijdrage leveren’. Als kind wilde ik al de wereld verbeteren, maar er werd me verteld dat dit toch wel een wat te groot doel was. Ik kon beter goed leren, studeren en een goede baan zoeken. En dat is wat ik deed.


Ik wist het, maar deed niets

Voor 2010 was mijn leven vooral leuk en druk. Een baan als communicatieprofessional, veel deadlines, een overvolle agenda en een druk sociaal leven. Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en haalde mijn NLP practitioner. Ik wist dat ik met mensen wilde werken, maar... deed er niets mee..


Nog harder werken

Tot ik in 2010 en 2011 het een en ander te verwerken kreeg. Een zware zwangerschap en dito bevalling, het overlijden van een dierbare, een kindje met fysieke problemen, de zorg over mensen in mijn omgeving, grote strubbelingen op het werk en een diep ongelukkig gevoel. En toen de mist wat optrok, bleek mijn relatie flink onder druk te staan. En mijn oplossing was, nog harder werken, nog beter mijn best doen.


Mijn basis was verdwenen

De yogaopleiding, later mijn yogalessen en een coachingstraject hielden mij op de been, maar niet mijn relatie. In 2013 belandden we op het dieptepunt van onze relatie en stond ons nog maar weinig in de weg om zonder elkaar verder te gaan. Ik was diep bedroefd, intens verdrietig en compleet wanhopig. Het voelde alsof alle grond onder mijn voeten was weggeslagen.


Echt verbonden

En tegelijkertijd ervoer ik ook een aantal bijzondere momenten. Overmand door verdriet, doodvermoeid van slaapgebrek voelde ik me soms intens verbonden met allerlei mensen om me heen. De mantra 'linksom of rechtsom, het komt goed met mij' hield me overeind. En ik leerde in deze tijd wat echt belangrijk is. Een diep weten vulde mijn dagen en sleepte me er doorheen. Diep van binnen wist ik wat me te doen stond.


Wat ik te doen heb

Ik ging twee keer op retraite. En na de geboorte van mijn tweede kind was de tijd rijp. Bij Transpirit volgde ik een zware intensieve groepstraining om mezelf 'back on track' te krijgen. Ik volgde diverse trainingen. Het werd tijd om al mijn kennis en van nature psychologische inzicht en de mogelijkheid om dingen in perspectief te zien in combinatie met mijn drang om echt met mensen te werken in een vorm te gieten. Tijd om terug te gaan naar het prachtige vacuüm van innerlijke rust en diepe verbondenheid.


Leren lichter leven

En zo stuitte ik op het juiste moment op de Bridgeman methode. Intuïtief voelde ik dat dit mijn pad was. Ik volgde de lichter leven groepscursus en startte met de opleiding tot transformatiecoach. De trainingen, workshopdagen en de opleiding sloten naadloos aan bij mijn levensvisie, brachten mij een dieper bewust leven en geven mij de tools die nodig heb om ook andere mensen dit te mogen laten ervaren door middel van coaching en training.


Leiderschap over mijn leven

Ik kan wel stellen dat ik een veel leuker mens ben geworden. Voor mezelf en voor anderen. Ik ervaar meer passie, meer waardering, meer liefde, meer vertrouwen en meer dankbaarheid in mijn leven. Mijn partner geeft me terug: “Je kunt beter een verhaal of situatie vanuit meerder standpunten bekijken in plaats van alleen maar uit je eigen visie. En je geeft de ander de ruimte om volledig zichzelf te zijn. Waar je vroeger vaak ‘hard en zakelijk’ uit de hoek kwam, benader je alles veel liefdevoller. Je kunt beter loslaten en past je beter aan de situatie aan. Dit heeft jouw meer 'rust' gegeven wat je vervolgens ook weer uitstraalt naar je omgeving. Ik zie de passie in je werk. Je bent in staat om voor jezelf het juiste pad te kiezen. Het lijkt wel alsof je nu hebt gevonden wat je eigenlijk altijd al zocht. En bovenal ben je ook een betere moeder geworden.”


Van schip naar speedboot

Zoals mijn broertje het zo mooi verwoorde:Ik denk dat jij bent veranderd van een schip in een speedboot. Je was voorheen een boot met een aantal ankers uit. Deze ankers zorgden ervoor dat je werd afgeremd. Tijdens jouw ontwikkeling heb je een slijptol gepakt en ben je aan de slag gegaan om de kettingen van de ankers door te slijpen. Het aantal ankers werd steeds minder en de snelheid van het schip nam steeds meer toe. Het schip heeft ook een metamorfose doorgemaakt omdat hij is ontdaan van alle onnodige ballast. Het plaatwerk is aangepast, een andere motor wat ervoor zorgt dat je het schip eerder een speedboot kan noemen. Ontdaan van ankers en ballast, een boot zonder belemmeringen die op volle toeren over het water kan.


Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen

Ik ben gestopt met klagen uit mijn slachtofferschap gestapt en heb leiderschap genomen over mijn leven. Om te kunnen gaan staan voor mijn bijdrage, moest ik me eerst ontdoen van de nodige ballast. Nu help ik mensen, die werkelijk willen bijdragen, hun bewustzijn te vergroten en duurzaam te veranderen. Ik help deze nieuwe ‘leiders’ zich te verbinden met wie ze werkelijk zijn, zodat ze gaan doen wat ze werkelijk te doen hebben. Ik help deze wakkere toppers zich te verbinden met anderen, zodat ze goede keuzes maken voor zichzelf, de ander en de wereld. Voor nu en later. Doe jij mee?


~Maak verbinding ~


Lieve groet,

Claudia


Wil jij ook lichter leven? Kom naar mijn Lichter leven workshop op vrijdag 7 juni.

Comments


Meer artikelen...
bottom of page