top of page

Scherpe randjes


scherpe-randjes

Volgens het internet is een heks is een boosaardige vrouw. En een vrouw met bovennatuurlijke krachten. Hmmm, vorige week geconcludeerde ik al dat ik een heks ben. En gisteren tijdens een workshop op zoek naar mijn scherpe randjes weer. Wat is dat met scherpe randjes die je niet wilt, wel hebt en eigenlijk volop van mag genieten?

De workshop ging over personal branding. Ja, je moet op zoek naar je kwaliteiten, je talenten en waar je voor wilt gaan. Helder! Maar de trainster raakte me pas echt toen ze over scherpe randjes begon. De redenen waarom sommige mensen juist niet met je willen werken. Want dat maakt je specifiek aantrekkelijk voor anderen.

Zelf vertelde ze smakelijk over haar ambitie jaren terug om tactvol te worden, want als coach is dat toch wel handig. Tot ze ontdekte dat daar niet haar talent ligt. Ze omarmde haar ‘niet-tactvol-zijn’ en noemde zichzelf vanaf dat moment de ButKickCoach.

Zelf schreef ik heel wat scherpe randjes op, want ik geloof echt in het omarmen van je volledig potentieel. Dus inclusief alle door jezelf of door je omgeving geclassificeerde niet leuke karaktereigenschappen. Dus op mijn website stond ook al:

“Laat mij de boel maar opschudden. Ik hou niet van alleen maar praten. Ik hou ook niet van zweverig. Ik hou wel van concrete oplossingen die echt werken. Ik volg mijn gevoel en intuïtie. Ik werk holistisch; diepgaand met een open blik en net een stapje verder. Ga je met mij aan de slag, dan heb je het lef om van de gebaande paden te gaan. Om uit je comfortzone te stappen. Ik ben niet je vriendin die alleen maar naar je verhaal luistert en liefjes knikt. Daar heb je mij niet voor nodig. Ik ben degene die luistert én hoort. Ik sta naast je en schud je wakker en ik sta tegenover je en houd je een spiegel voor. En soms ben ik confronterend of zelfs onaardig, maar altijd met zorg; liefdevol en met respect.”

Dit is wie ik ben, dit is wat ik te bieden heb. Die heks die soms helemaal niet zo aardig is, omdat je gewoon een schop onder je kont moet hebben. En die heks omdat ik echt diepgaand werk. Geen geflauwekul met er maar een beetje omheen zwammen. Een beetje pappen en nat houden. Nee, diepgaande verandering op een échte out-of-the-box way. You love it or you hate it.

En ik ben zo ontzettend benieuwd naar jouw scherpe randjes. Scherpe randjes die je misschien wel verborgen wilt houden. Maar ik heb nieuws voor je. Dat wat je probeert te negeren, blijft om aandacht vragen. Dus “Boze Ben, Arrogante Anneke, Diva Dina, Patserige Piet, Grappige Geert en Drama Queen Dasy willen jullie nu opstaan en tonen welke kwaliteiten er achter je scherpe randjes zit? Ik ben je dankbaar voor het omarmen van je ware potentieel. En de wereld ook.

~verbind jezelf ~

Lieve groet,

Claudia

P.s. beetje hulp nodig? Ik ontmoet je graag.

Comments


Meer artikelen...
bottom of page