top of page

Tijd om te oogsten

Net zoals rond oud en nieuw is ook de zomervakantie een tijd van bezinning. Nadat je thuis echt even hebt los gelaten, heb je tijd om na te denken over hoe je invulling geeft aan je leven thuis.

Waar je rond oud en nieuw denkt over wat je gaat zaaien, geeft de zomervakantie je de tijd je ‘gewone’ leven even te laten voor wat het is. Je neemt de tijd om na te denken over wat je wilt gaan oogsten.

Waar wil je energie in stoppen?

Ik rijd rond in prachtige Zuid-Afrikaanse landschap en denk terug aan wat mijn osteopaat zei: “Claudia je hebt het nu heel erg druk, dat is nu eenmaal zo. Maar als je straks vakantie hebt, denk dan eens na waar je je energie aan wilt geven. Je vraagt echt teveel van jezelf.”

"Wat was ik soms kattig en ongeduldig (sorry, allemaal)."

Veel te moe En ik kan niet anders dan toegeven dat het klopt. De pijn in mijn lichaam wordt maar heel langzaam minder. Voor de vakantie was ik zo vergeetachtig en maakte ik teveel fouten. Mijn lichaam is te moe om te sporten. En mijn geest te moe om te diëten. En wat was ik soms kattig en ongeduldig (sorry, allemaal).

Waar focus je op? Na mijn Lichter Leven traject ging de focus al snel naar verhuizen, geregel voor onze reis en tal van projecten op het werk. Allemaal erg leuk, maar alleen al een verhuizing is naast het verliezen van een dierbare en een scheiding een van de grootste stressoren. Al snel schoten mijn blogs erbij in, mediteerde ik nog maar zeer beperkt en zat yoga er al helemaal niet meer in.

Wat ga je oogsten? Al snel vulden mijn dagen zich met to-do lijstjes. En veranderde mijn Lichter Leven zich weer in een wat zwaarder leven. Ook al bleef ik vertrouwen op een diepe rust onderhuids. Nu na ruim 2 ½ week(!) vakantie en heftige hoofdpijnen, keert de rust weer echt terug. En kan ik nadenken over wat ik wil oogsten.

Heb jij er over nagedacht wat je wilt oogsten?

Liefs,

Claudia

Hozzászólások


Meer artikelen...
bottom of page