top of page

Vrij zijn


Zuid Afrika 2016

Ik ben gek op vakantie vieren, maar nog veel meer houd ik van reizen. Vakantie gaat over even weg zijn, rust nemen en bijkomen. Reizen gaat over ontdekken en vinden...Een mooie spreuk vertelt; 'Travel is the only thing you buy, that makes you richer.’


Ik heb al door heel wat landen gereisd. Elke keer kwam ik weer rijker naar huis. Voor mij waren deze reizen elke cent waard. Waar een ander een mooie auto kocht of zijn tuin prachtig inrichtte, bleef ik doorrijden in een ouder model en deed ik het zonder luxe tuinstoelen en een mooie terrasoverkapping. Voor mij klopte die spreuk volledig.

Tijdens deze reizen vond ik vrijheid. En dus ging ik de afgelopen 10 jaar ook hele andere reizen maken. Reizen die me ‘altijd’ dat vrije gevoel geven. Deze reizen gingen naar binnen. En ik kan niet anders zeggen dan dat hier de spreuk gaat knellen. Want als iets me rijker heeft gemaakt, is het aan de slag gaan met mijn persoonlijke ontwikkeling.

Vaak heb ik horen verlangen naar meer vrijheid, de vrijheid van het reizen. Vaak hoor ik mijn klanten om vrijheid zuchten. De beklemming van een baan, dus maar voor jezelf beginnen. De beklemming van een relatie, dus maar scheiden. De beklemming van alle regels in Nederland, dus maar weer op reis.


Hoe zorg ik ervoor dat ik me vrij voel? (oefening) Onderzoek eens wat vrij zijn voor jou betekent.

1. Pak een vel papier en een pen. 2. Ga even rustig zitten en sluit je ogen. 3. Breng je aandacht naar je lichaam en focus je even op je lichaam door van je voeten omhoog te gaan richting je hoofd. Vergeet niet je armen mee te nemen. 4. Breng daarna je aandacht naar je ademhaling. Maak je ademhaling wat langer, door 5 tellen in en 5 tellen uit te ademen. 5. Breng dat je aandacht naar je gedachten. Laat gedachten langzaam voorbij glijden, zonder dat je er wat mee doet. 6. Breng vervolgens je aandacht naar het woord vrijheid. Laat eens langskomen wat vrijheid voor jou betekent. 7. Blijf een tijdje zo zitten. 8. Open dan je ogen... 9. Zet een klokje op 5 minuten en pak je pen en papier en begin te schrijven. 10. Start met de zin 'vrijheid betekent voor mij...' Houd je pen op je papier en blijf schrijven. 11. Weet je het even niet meer? Start dan weer met de eerste regel. Heb geen oordeel en laat bovenkomen wat er maar wil boven komen.


Vanuit je onderbewuste, dat zoveel meer weet dan je bewuste (95% ten opzichte van 5%) laat je bovenkomen wat jij diep van binnen al weet. Ontdek wat er binnen in je zit, waar jij echt gelukkig van wordt.

Welke dromen jij kunt verwezenlijken als jij vrijheid in je dagelijks leven integreert. Zonder dat je dat steeds buiten jezelf moet zoeken.


Maak verbinding💞

Lieve groet,

Claudia


Comments


Meer artikelen...
bottom of page