top of page

Waar zijn we in beland?


Al een aantal weken volg ik vele soorten berichtgeving. Van reguliere media tot alternatieve media tot conspiracy berichtgeving. Met een open blik probeer ik dé waarheid van vele kanten te bekijken. Want hoewel dé waarheid waarschijnlijk wel bestaat, heeft hij vele gezichten.


Ik zie mensen die geloven in een afschuwelijke pandemie, ik zie mensen die geloven dat het niet heel veel erger is dan een griep, ik zie mensen die geloven dat er iets anders is waar we ziek van worden, ik zie mensen die geloven dat dit virus verspreid is om de wereldbevolking uit te dunnen en ik zie mensen die geloven dat dit virus een ander doel dient….etc etc.


En nu zou dan het moment moeten komen waarin ik verkondig waar ik in geloof aangaande het virus. Maar dat is niet belangrijk. Het is niet mijn doel om mijn waarheid te delen over dit virus. Ik ben totaal niet belangrijk in dit ‘spel’. Mijn waarheid gaat erover om voorbij dit alles te kijken, want dit is wat ik (soms) zie:


Mijn hart huilt…

Ik heb mensen zien schreeuwen tegen elkaar over afstand bewaren. Ik heb mensen zien gaan voor eigen gewin. Ik hoor dat kliklijnen worden gebruikt. En gisteren zag ik dat er een foto van mensen werd gedeeld die te dicht bij elkaar stonden, waarop iemand anders de politie tagde. Ik zie mensen elkaar online uitmaken voor ‘rotte vis’. Werkelijk waar?! Waar zijn we in beland?


Mijn hart hoopt…

Mijn droom is dat dit gebeuren ons verbindt. Dat we leren omzien naar elkaar. Dat we leren om naar elkaar te luisteren. Om andere waarheden mogelijk te ontdekken. Dat we met elkaar meeleven in welk leed je dan ook maar meemaakt. Dat we de smaak durven proeven van wellicht een ander scenario. Dat is de geur van grootste moed.


Mijn hart schreeuwt…

Ongeacht wat er nu werkelijk aan de hand is, heeft verdeeldheid ons nimmer geholpen. Ongeacht wie er gelijk heeft, heeft haat ons nog nooit bijgestaan. Ongeacht wat jij nu vindt dat dé werkelijkheid is, geeft het je nog niet het recht om anderen onjuist te bejegenen, te verraden of te veroordelen.


Mijn hart vertrouwt…

Ik vraag je, hoe moeilijk het ook is, hoeveel angst of verdriet je ook hebt. Ik vraag je; kijk naar wat er wel mogelijk is. Snuffel aan alle goede dingen die kunnen ontstaan. Hoor het positieve. Geef feedback vanuit je hart. Proef je woorden voordat je ze in het rond strooit. Voel je eigen vriendelijkheid en compassie.


Stay safe, stay in love


Liefs,


Claudia

Comments


Meer artikelen...
bottom of page