top of page

Wanneer open jij de kamers van je huis?


coaching-kampen

Als jong meisje hield ik van toneel spelen. Mijn geest was uitgestrekt. Alles was mogelijk…oneindige verhalen vormden zich in mijn hoofd. Ik was vrij. Maar zoals bij iedereen die opgroeit, wordt je soms pijnlijke geraakt, enthousiasme wordt de kop ingedrukt en liefde gedwarsboomd (ik schreef er al 3 blogs over). Je trekt je terug. Vergelijk het met een huis. Als kind dwaal je vrij rond door jouw huis. Overal zijn mooie, spannende dingen te beleven. Maar langzaamaan ontdek dat je sommige deuren toch beter kunt vermijden, gesloten kunt houden. En hoe meer je opgroeit op hoe minder plekken je komt. En hoe het leven ook wat van zijn glans verliest. Emoties zijn afgesloten, energiebronnen weggestopt, diepe verlangens aan de kant geschoven, verlangens de mond gesnoerd en oude pijn is diep begraven. De wortels van onze reacties – boosheid, minderwaardige gevoelens, pijn – zijn verstopt waardoor we er niet meer bij kunnen komen. We leven niet meer vrij. Het verlangen naar vrijheid zet (soms) de zoektocht in gang. Soms wordt het extern gezocht, door reizen, drugs of feestjes. Vaak is dat niet genoeg en wordt de weg naar binnen gemaakt. En wordt je je bewust van de aanwezigheid van je volledige huis, en start je met verbouwen. De transformatie van je huis. Op zoek naar de manier om je deuren weer te openen. Mijn transformatieproces begon al zo’n 10 jaar geleden. Eerst met een eenvoudige cursus ‘persoonlijke effectiviteit’, later diverse trainingen, coaching en opleidingen op het gebied van yoga, meditatie, NLP, enneagram. Het vergrote mijn zelfbewustzijn. Ik begreep steeds meer wie ik ben, wat ik doe, denk, voel of heb meegemaakt. Werkelijke diepgaande transformatie maakte ik de afgelopen 2,5 jaar door. Ik ging (meer) mediteren en volgde het Lichte Leven traject. En nog steeds ben ik verbaasd hoeveel het mij bracht. Sindsdien ervaar ik meer passie, waardering, liefde, vertrouwen, dankbaarheid en geduld in mijn leven. Ik krijg terug dat ik ben veranderd van een zwaar schip met vele ankers naar een speedboot. Ik heb de afgelopen jaren een slijptol gepakt en de ankers een voor een doorgesneden, het plaatwerk is aangepast en er zit een andere motor in. Ik ben rustiger en liefdevoller, kan makkelijker loslaten en bovenal ben ik een fijnere partner en betere moeder. ~Maak verbinding ~ Lieve groet, Claudia p.s. wil jij ook vrijer leven? Misschien is een cursus Mindfulness of het Lichter Leven traject ook wat voor jou?!

Comentarios


Meer artikelen...
bottom of page