top of page

Wie ben jij?


claudia_kolk

Ter voorbereiding op mijn nieuwe website en bijbehorende fotoshoot ben ik eens om me heen aan het vragen hoe mensen mij zien of het liefste zien. Ik hoor een variëteit aan antwoorden; dat rode jurkje maakt je krachtig, de zachte uitstraling zie ik het liefste bij je, je lijkt soms wat verlegen, je hebt veel meer pit in je, dat rode jurkje maakt je dominant, laat maar meer zien wie je bent, je geeft mij soms een gevoel van onzekerheid.

En dus blijft de vraag over…wie vind ik dat ik ben? Lieve mensen, ik ben het allemaal. Ik voel het allemaal en dat is lang mijn verwarring geweest. Met de overtuiging dat ik moest kiezen, koos is ooit en raakte ik mezelf volledig kwijt. Met de overtuiging dat ik dichter bij mezelf moest gaan staan, sloeg ik een andere weg in, en twijfelde ik nog steeds. Al enkele jaren voel ik me nu bewegen tussen zacht en kracht. Tussen spiritualiteit en nuchterheid. Tussen BBQ’s en bezemstelen (de titel van mijn boek; nog zonder inhoud 😉).

En dat is wat het is…als kind voelde ik me al de fladderaar die zich makkelijk kon bewegen tussen de wereld van de poppen en tijgeren door de bosjes. Als tiener was ik dat meisje dat ging schoppen en tutten met de meiden en met een melkbus op de nek met de jongen op pad ging om carbid te schieten. Als jong volwassene kleedde ik me als op en top vrouw, maar zat ik het liefste te ouwehoeren met de mannen.

Hoe lang duurde het voor ik besefte…ik ben het allemaal. Elke persoonlijkheidstest wees uit dat ik in vele hokjes te plaatsen was. Elke inspirator of leraar leerde me weer; je hebt zoveel in je. Je bent niet in een hokje te plaatsen. Nu ben ik weer terug bij wie ik ben. Alles dus…in een weekend fladder ik langs de spirituele zijlijn (noem me gerust heks), op een donderdag richt ik mijn ICT beter in, dinsdag brainstorm ik over mijn zakelijke toekomst en op woensdag voed ik mijn kinderen in liefde op.

Ik hoef niet meer te kiezen…ik ben het allemaal. En wat ben ik trots op de leuke, lieve, gekke wijf.

Wie ben jij?

~maak verbinding ~

Lieve groet,

Claudia

Comments


Meer artikelen...
bottom of page