top of page

Wil je dichter bij je dromen komen?


Dan zijn er tientallen manieren. Maar het begint bij, hoe saai ook misschien, een dagelijkse routine. Een krachtig dagprogramma brengt rust, focus en duidelijkheid.

Dat wat je vaak doet, wordt steeds makkelijker, toch? Op die manier leren we. Hoe vaker we iets herhalen, hoe minder energie het kost, want je hoeft er niet meer over na te denken. Denk maar eens aan hoe je de eerste keer auto reed en hoe je dat nu doet. In je brein wordt er een ‘neuraal pad’ aangelegd om dingen makkelijker en efficiënter uit te voeren. Handig ook voor je brein om terug te kunnen pakken op dat wat bekend is (en soms onhandig als je ongewenst gedrag af wilt leren).


Als we dus sterke routines toevoegen aan ons dagprogramma. Routines die ons helpen om gezond, fit en in balans te leven. Routines die automatisch bijdragen aan het verwezenlijken van onze dromen. Routines die automatisch gaan. Dan heb je tijd en energie over voor datgene wat je echt graag wilt.


Daarnaast zorgen routines ervoor dat je niet steeds keuzes hoeft te maken. Je brein is maar in staat om een aantal kwalitatief goede beslissingen per dag te nemen. Zorg er dus voor dat je deze beslissingskracht zo min mogelijk gebruikt voor keuzes die niets te maken hebben met de kwaliteit van je leven. Stel je voor dat je elke dag erover moet denken over je wel of niet je tanden poetst. Zonde!

Voor iedereen kan deze dagelijkse routine anders zijn, maar een aantal daarvan zijn bewezen echt van toegevoegde waarde. Ik nodig je uit voor mijn Lichter leven programma, zodat je zelf kunt beoordelen wat deze routines je brengen. En jij je dan volledig kunt focussen op jouw dromen.

Maak verbinding


Lieve groet, Claudia


Meer artikelen...
bottom of page