top of page

Ze ontplofte


Ze ontplofte van binnen…ze had speciaal voor hem een krultang gekocht, omdat hij het mooi vond wanneer ze haar haar krulde. Ze had 20 minuten aan haar, altijd onwillige haar, besteed. Hij zou haar helpen met de achterkant, maar verpeste haar haar. Tenminste in haar ogen dan. Hoe kon hij dat nou doen? Hij wist dat ze al struggelde met haar haar vanaf een jonge leeftijd.

Vanaf het begin van hun relatie had hij aandacht voor haar uiterlijk. Hij vertelde haar telkens weer hoe mooi hij haar vond. Ja, ook haar onvolkomenheden. Haar buikje na twee zwangerschappen. Haar prachtige haar, maar dat ook een beetje droog was. En haar ronde figuur. Ze zag vaak de liefde in zijn ogen.

En ze ervoer ook iets anders. Hun eerste date legde hij voorzichtig de aandacht op haar nagels. Haar afgekloven nagels, waar ze al op beet vanaf een hele jonge leeftijd. Later in hun relatie wilde hij haar helpen haar kleding(kast) op orde te krijgen. Hij moedigde haar aan om naar de kapper en de schoonheidsspecialiste te gaan.

Soms twijfelde ze. Waarom accepteerde hij haar niet volledig zoals ze was? Waarom wilde hij dingen aan haar veranderen? Hij was toch gek op deze versie van haar geworden. Maar hij zag het totaal anders. Hij wilde haar helpen groeien. Niet alleen mentaal, emotioneel en spiritueel, maar ook fysiek.

Voor haarzelf was het fysieke stuk altijd haar achilleshiel geweest. Ze worstelde soms erg met haar gewicht. Ze wist niet altijd meer hoe ze zich moest kleden. Ze vond het lastig om gedisciplineerd te sporten of tijd voor zichzelf te nemen en te genieten van een schoonheidsbehandeling, massage of kappersbezoek. Het was altijd het extra verplichte nummertje op haar to-do-list.

Dus hij liet haar anders zien. “Lieve schat, je hebt die stijltang niet gekocht voor mij. Kijk eens eerlijk naar jezelf. Je weet dat je nog veel meer kunt zijn, dan je soms laat zien. Je gaat nu regelmatig naar de masseur, geniet van kappersbehandelingen en kijkt uit naar de schoonheidsspecialiste afspraken. Je gaat meerdere keren per week naar de sportschool en je voelt je lijf sterker worden. Ja, ik heb je aangemoedigd. Niet omdat ik je niet goed genoeg vond, maar omdat ik weet dat je potentieel nog groter is.”

En ja, ze moest toegeven dat hij gelijk had. Hij motiveerde haar om beter voor zichzelf te zorgen. En als ze in de spiegel keek, kon ze niet anders dan trots zijn. De zelfzorg, het serieus nemen van haar gezondheid, de aandacht voor details en de manier waarop ze de dingen deed beïnvloede wie ze is als mens. Hij nodigde haar uit om in haar Feminine energy te stappen en zij…. Ze straalde steeds meer.


Zie je de verborgen boodschap(pen)?

Eén van de kwaliteiten van de Feminine energy? Zorgzaamheid wordt vaak gezien als een vrouwelijke kwaliteit. Maar ik heb nieuws voor je. Vanuit deze zorgzaamheid rennen we vaak rond als kip zonder kop. Doen we van alles op de automatische piloot met minimale zorg voor onszelf. En als je het al doet, is het de volgende actie op je takenlijst.


Deze vrouwelijke energie gaat eigenlijk over ontvangen en vooral goed voor jezelf zorgen. Zorgdragen voor jouw gezondheid; mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel. Wees als de moederschoot waar jezelf zo graag in weg wilt kruipen. Stevig, krachtig, zacht en warm en vooral volledig aanwezig. Doe regelmatig dingen die jouw voeden. En doe dit met de juiste energie.

Dus niet:

x Nog harder werken

x Nog beter plannen

x Negeren wat je onbewust wel weet

Zorg écht voor jezelf en doe dit dan met volle overgave. Dus niet even snel tussendoor alsof het nog een taak is op je lijstje. Ga er volle aandacht in. Of het nu een massage is of de planten verzorgen. Doe het met liefde in overgave. Omdat jij dit graag WILT doen, niet omdat je het MOET doen.

Dit is (slechts) één van de thema’s van mijn Embrace your feminine energy programma waar we mee aan de slag gaan. Je vrouwelijke energie omarmen en je mannelijke energie helen, zodat je steeds meer authentiek en in balans bent.


Voel jij ook dat het tijd is voor jou? We gaan dansen, zingen, verhalen delen, creativiteit laten flowen, helen, connecten met jezelf en anderen, we omarmen de stilte ons vertrouwen en vooral onszelf.


Weet je al dat het belangrijk voor je is om je committen aan de stappen die je wilt maken? Voel jij een ‘ja’ ook al vind je het ook misschien spannend?


Meld je dan aan voor het gratis Feminine Transformatiepakket om te ontdekken of het Embrace your Feminine Energy programma wat voor je is.

Lieve groet,

Claudia
Comments


Meer artikelen...
bottom of page