top of page

Meer professioneel succes en plezier
Business
Coaching

Heb jij de nieuwe
leider
al in jezelf ontdekt?

1W5A4340.jpg
Blue Suit

MEER VERBINDING, 
MEER

plezier

Je bent niet zomaar op de positie beland waar je nu zit. Je bent waarschijnlijk gedisciplineerd en streng voor jezelf. Met de snelle maatschappij is ondernemerschap een uitdaging. Daarin gaan sommige mensen te ver. De meesten lopen op een bepaald punt tegen een grens aan. Je kunt jezelf – of je mensen – niet nog harder pushen. En je kunt niet nog meer organisatie- of persoonlijke problemen mee naar huis nemen. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt, dat je de grip kwijt raakt.

 

Of het nou gaat om je eigen persoonlijke leiderschap als manager of ondernemer of die van je medewerkers. Of je nu zelfstandig coach bent of werkt in het MKB. De traditionele top-down benadering is niet meer passend. Alleen heel veel kennis van technieken, producten of diensten, maakt je niet automatisch de juiste leider. En wat betekent dat voor jou?

 

Ondertussen hoor je dat stemmetje in je hoofd: ‘‘Hoe kan ik mijn werk slimmer organiseren en een betere werk/privé balans krijgen?”, “Dit moet ik toch kunnen. Waarom ben ik hier verdorie nog onzeker over, op mijn leeftijd?’’ Of: “Ik ben succesvol, maar ik mis steeds meer voldoening in mijn werk.”

Charles Darwin zei: “Het is niet de sterkste soort die overleeft, noch de meest intelligente. Het is degene die zich het beste kan aanpassen.” En om je aan te kunnen passen, moet je je verbinden. Verbinden met de ander en dat doe je door verbinding met jezelf. De natuur leert het ons.

Zie jij het ook? Dat de maatschappij verandert? En dat dit iets anders van jou vraagt? Dit veranderende tijdperk vraagt om transformatiekracht. De transformatiekracht van mensen. Hoge contactuele vaardigheden, zoals empathie, het aanvoelen van subtiele aspecten in interactie, plezier hebben in je eigen ontwikkeling en die van anderen en naast het alledaagse zoeken naar doel en betekenis, zijn van groot belang.

 

Aandacht voor jouw authentiek leiderschap

Dat vraagt ook van leiders om te veranderen in hun manier van aansturen. Flexibiliteit, zelfsturing en de juiste communicatievaardigheden zijn nodig. Ben jij de leider die zich verantwoordelijk voelt voor het ontdekken van mogelijkheden van mensen en processen. Snap jij dat leider zijn niets te maken heeft met positie, status of het aantal mensen aan wie je leiding geeft. Ben je klaar om het beste uit jezelf en uit je team te halen? Durf jij volop op je intuïtie te gaan vertrouwen? En vanuit je hart te gaan werken?

Er wordt van managers en ondernemers een skill set gevraagd waarvoor de meeste niet zijn opgeleid. Ok, je hebt misschien managementtrainingen gehad. Een seminar hier en daar, en advies van een leidinggevende die het ook druk heeft met andere dingen. Maar je kunt bij die persoon niet echt alles neerleggen: sommige zaken liggen te gevoelig.

Business coaching is wezenlijk anders. Hoe zou het zijn als je een coach had die helemaal kon inzoomen op jouw vraag, in een vertrouwelijke omgeving? Het rendement van zo’n coachingstraject is veel groter dan van een standaard training.

​​

Leiderschapscoaching:

circle-zonder-tekst - png.png

Je krijg inzicht in je blinde vlekken en ontdek je verbeterpunten door krachtige vragen eerlijke feedback.

circle-zonder-tekst - png.png

Vind de kern van je uitdagingen, begrijp je gedragspatronen en voer duurzame verandering door.

circle-zonder-tekst - png.png

Ontvang de sleutels naar je eigen talenten van waaruit je zonder al teveel moeite ook anderen kunt laten bewegen.

Businesscoaching

Werk je te hard, ervaar je stress en te weinig verbinding? Wil je jezelf en jouw team naar een hoger niveau brengen? Wil je weten hoe je werkt in een veranderende wereld en hoe je je personeel enthousiasmeert?

Ik ben er voor leiders die de moed hebben om zich te verbinden met zichzelf en met de ander. Leiders die bereid zijn om op onderzoek uit te gaan en hun organisatie wakker willen schudden. Niet aan de hand van modellen of trucjes. Nee, ik doe niet aan symptoombestrijding of ‘mentaal kietelen’. We gaan de diepte in, we gaan naar de kern, zodat je op duurzame wijze verandert. Niet om iemand anders te worden, maar om meer jezelf te zijn.

Zodat denken, zijn en doen niet meer gescheiden zijn. Ik word oprecht blij van het van hart-tot-hart contact maken en verbinden. En dat is ‘hart/hard’ werken, vergis je niet! ;-)

Ik help jou:

  • inzicht te krijgen in je blinde vlekken en verbeterpunten

  • je gedragspatronen te begrijpen

  • écht te veranderen wat je wilt veranderen

  • de sleutels naar je eigen talenten te vinden

  • de ander zonder al teveel moeite mee te laten bewegen

Street Fashion

​Effectief leiderschap houdt in mijn optiek in, dat je ondernemen en managen leuk maakt voor jezelf en je team. Door te zorgen voor (zelf)vertrouwen en (zelf)bewustzijn wat leidt tot meer effectiviteit in je organisatie in de zin van: meer betrokkenheid, meer teamwork, en minder ziekteverzuim.

Leer de moed te hebben om je te verbinden met jezelf en met de ander. Ga op onderzoek uit. Wees betrokken genoeg om kwetsbaarheid toe te laten. Leer krachtig genoeg te zijn om te vertrouwen. Onderzoek jouw verhaal en wees een inspiratiebron voor de mensen die je mag begeleiden.

Samenwerking

COURIUS

In mijn samenwerking met Courius ondersteun ik het geloof dat daadwerkelijk ruimte geven aan medewerkers, bouwen aan vertrouwensrelaties met klanten en het creëren van wederzijds vertrouwen de weg is naar duurzame en betere resultaten voor alle betrokken partijen.

 

Samen met COURIUS richt ik me in die rol op bedrijven die dit denken te onderschrijven en bereid zijn hierin te investeren. Met COURIUS lever ik deze bedrijven en hun medewerkers kwalitatief hoogwaardige ondersteuning om hun ambitieus gestelde doelen te bereiken.

Wil je meer weten over deze samenwerking, klik dan hiernaast. Lees anders hieronder verder voor Business coaching voor ondernemers en leidinggevenden, van middle managers tot chief executives.

Claudia Scholten - Leiderschapscoach

Mijn naam is Claudia Scholten. En ik help leiders met eigenzinnige leiderschapscoaching en communicatietraining aan te bieden op het snijvlak van communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

 

Wat is nu gaver dan ondernemen en managen vanuit je passie, kennis en kunde? Als leider heb je een legio aan dagelijkse uitdagingen en vaak tempert dat het enthousiasme na verloop van tijd. Dat werkt vaak door op het functioneren en werkplezier van je werknemers. Ik help je graag je dromen om te zetten in succesvolle acties en laat je daarbij de energielekken en communicatieve wrijvingen zien die dit in de weg staan. Dat doe ik met een intuïtieve aanpak en een variatie aan tools om datgene wat stroef loopt aan te pakken en om te buigen naar een constructieve en opbouwende manier van leidinggeven. Ik zet me in voor jouw ontwikkeling in persoonlijk alsook professioneel leiderschap.

Geloof jij dat jij meer in je mars hebt en nu maar een klein deel van je potentieel leeft? Dan ben je bij mij aan het juiste adres om dit te veranderen en opnieuw contact te maken met je authentieke zelf. Ik ontmoet je graag.

Claudia Scholten

Wil je meer weten?

Ik ben zelf zo enthousiast over een leiderschapstraject, dat ik je graag alles erover vertel.

Zo kun je met mij kennis maken, mijn manier van werken en de mogelijkheden

Meld je dan via onderstaande knop aan. En ik bel je persoonlijk op. Of als je dat liever hebt, stuur ik je e-mail.

bottom of page