top of page
_MG_1647-web.jpg
Abocht_middengroen.png

Over

Claudia

Cbocht_middengroen_edited.png

 

 

 

Ik huilde alweer!

 

 

Waar was die sterke, trotse vrouw die het wel alleen kon? Ik wilde alleen nog maar mijn oude leven terug. Maar alles was is duigen gevallen. Het vuur in mij was gedoofd. Ik voelde alleen mijn doodvermoeide, pijnlijke en magere lichaam.

Het liefst was ik weer in bed gekropen, maar de slaap kon ik al weken niet vatten. En als ik dan in slaap viel, kwam dat onvermijdelijke moment van weer wakker worden. Die luttele seconden dat je even je situatie vergeten bent. En dan dat moment dat je je weer bewust wordt van je huidige werkelijkheid. De pijnlijke start van weer een dag mezelf op de been houden, voor mijn dochter zorgen en de verantwoordelijkheid van mijn werk dragen.

Het voelde alsof alle grond onder mijn voeten vandaan was geslagen. Hoe was ik hier beland?

Daarvoor moet ik een stukje terug....

 

Jarenlang werkte ik in het communicatievak. Iets waar ik goed in ben, complimenten voor kreeg en wat gevarieerd en uitdagend was. Inhoudelijk was mijn werk zeker leuk. Mentaal kon ik ook geen redenen bedenken waarom het niet leuk zou zijn. En toch ging ik vaak met lood in mijn schoenen naar mijn werk. Na elke werkdag was ik ontzettend vermoeid. Ik keek uit naar vakanties en weekenden om bij tanken. Ik was best vaak ziek. En op zondag kon ik nooit in slaap komen, omdat er weer een nieuwe werkweek aankwam.

Mijn gevoel van vrijheid en creativiteit stroomden steeds meer weg. Alles wat ik deed, voelde als een herhaling van zetten en ik vroeg me regelmatig af waar ik het voor deed. Als ik eerlijk naar mezelf was geweest, had ik moeten bekennen dat ik mijn werk maar nutteloos vond. Ik deed iets wat ik goed kon, maar geen voldoening uithaalde. Ik voelde me niet gezien, niet gehoord, afgewezen en stuurloos.

 

En dit gevoel dacht ik te kunnen dempen met mijn mind en controle. Ik was altijd bezig met wat was geweest of wat nog ging komen. De perfectionist in mij richtte mijn leven zoveel mogelijk in volgens planningen en to-do lijstjes. Ik wilde het anderen naar de zin maken, deed wel dingen voor mezelf, maar koos nooit écht voor mezelf. Ik wilde vooral heeeel erg bewijzen hoe goed ik wel niet was. Terwijl ik dit van binnen helemaal niet voelde...

JOUW REIS…

Ieder van ons maakt een bijzondere, unieke reis. Een reis zonder bestemming. Een reis om vanuit vrijheid en liefde te leven. Een reis om gelukkig te zijn. Je probeert je weg te vinden. En in de keuzes die je maakt ervaar je soms teleurstellingen, tegenslagen, pijn en verdriet. Je vertelt jezelf wellicht niet meer het juiste verhaal en verliest de verbinding met wie je werkelijk bent.  

_MG_1116.jpg

...ik was een sterke vrouw

 

“Ik redde het wel” vertelde ik mezelf. En dat werd bevestigd door anderen. Zodat ik dat beeld nog meer opblies. Als het een tijdje niet zo lekker ging, ging ik op de rem. En ik vond altijd wel een manier om weer op te laden. En trouwens: “er moet toch brood op de plank komen” was een van de zoveel mitsen en maren die ik met mijn brein produceerde. En daar de bij ik had toch niets te klagen. Het leven wat ik leefde, droomden anderen van.

De fantastische reizen die ik in deze tijd maakte, lieten me weer leven. Daar voelde ik me vrij, creatief en volledig mezelf. Daar, in verre oorden, kon ik ontdekken, openstaan, leren van de lessen van andere culturen. Genieten van al het wonderschone op de wereld. En écht mezelf zijn. Deze wereldse reizen waren geen luxe, maar stiekem broodnodig. De acculader om mijn gecreëerde leven vol te houden.

Vanaf de geboorte van mijn eerste dochter in 2010 vielen de reizen (grotendeels) weg en kreeg ik het nodige voor mijn kiezen. Een zware zwangerschap en dito bevalling, het overlijden van een dierbare, een kindje met fysieke problemen, de zorg over mensen in mijn omgeving, grote strubbelingen op het werk en een nog dieper ongelukkig gevoel. Toen alle externe oorzaken bedaarden en ik het verdriet van deze zware periode verwerkt had, bleek mijn relatie flink onder druk te staan. En mijn oplossing was; nog harder werken, nog beter mijn best doen.

In 2013 belandden we op het dieptepunt van onze relatie. Mijn man vertelde dat hij wilde scheiden. Ik was diep bedroefd, intens verdrietig en compleet wanhopig. Het voelde alsof alle grond onder mijn voeten was weggeslagen. Er was niets over van de zogenaamd sterke vrouw. Die vrouw die alles alleen kon. Deze vrouw sleepte zicht door de dagen heen, huilend en stuurloos...

MIJN MISSIE…

Ik maakte vele reizen over de wereld en uiteindelijk diep naar binnen. Ik geloof erin dat geluk niet te vinden is in de buitenwereld. In een auto, een goede baan, een cursus of een verre reis. Dit échte geluk is alleen voorbehouden aan degenen die het lef hebben om de reis naar binnen te maken. Zij die ontdekken wat werkelijke vrijheid is. 

Ik wil jou helpen in deze reis naar vrijheid. Vrijheid om te zijn wie je werkelijk bent.  Vrijheid om ook vanuit je hart te mogen leven. Ik help je graag om te groeien in bewustzijn, liefde en vrijheid. Om persoonlijk, professioneel en spiritueel leiderschap te pakken in jouw leven. 

Ik wil dat zoveel mogelijk mensen zich verbinden met hun eigen authentieke zelf. Zodat zij zich verbinden met de ander, hun dromen én de wereld. Een mooiere wereld willen we uiteindelijk toch allemaal?

 

 

 

...en toch krabbelde ik op!

 

 

Een dierbare coachvriend bood me een zo noodzakelijke schouder en de keiharde waarheid. Langzaamaan vulde een diep vertrouwen en de zin ‘ linksom of  rechtsom, ik ga het redden’ mijn dagen. Ik leerde wat echt belangrijk is. De schijnversie die ik van mezelf had opgebouwd viel volledig van mij af. En ik kon niet anders dan vanuit mijn eigen puurheid, me verbinden met anderen. Ik wist wat me te doen stond; voor mezelf, mijn relatie(s), mijn werk en het leven dat ik leefde. Na deze wake-upcall had ik mijn leven ‘moeten’ veranderen, maar dat is niet wat ik volledig deed. Ik werkte keihard aan mezelf en mijn huwelijk. En… daar liet ik het bij…

Ik veranderde niet op slag mijn leven. Ik ging door met werken en haalde alles uit mijn werk. Ik was goed in mijn vak en met alle onrust in mijn privé leven, voelde dit als een stabiel punt. Iets waar ik nu niks mee hoefde te doen. Ik bleef werken aan mezelf en aan mijn huwelijk. Ik ging alleen op reis, volgde retraites en trainingen. Mijn bewustzijn groeide. We gingen samen op reis naar Nepal en 'sloten weer opnieuw' ons huwelijk. We leerden elkaar vertrouwen en vrij laten op een ander niveau. We kregen een tweede kindje en zochten een nieuwe weg in ons leven.

Op het werk had ik, in de tussentijd, tot twee keer toe als interim-manager gewerkt. Steeds meer puzzelstukjes vielen op hun plek. Elk managementteam overleg legde ik het accent op de menskant van een bedrijf leiden. Daar ging ik van stralen, dit is wat me gelukkig maakte. En dat zag ook mijn directeur. 'Helaas' was er geen mogelijkheid voor mij voor een vaste managementplek en ik belandde weer op mijn vertrouwde communicatieplek. Maar eind 2015 was het genoeg!  

 

Ik reed weer eens verdrietig van mijn werk naar huis. Een van mijn ideeën was niet goedgekeurd. Ik voelde me zo ontzettend niet gezien en niet gehoord. Compleet ontkend en nutteloos. Er moest iets veranderen! Ik had die pijn kunnen dempen met de veranderingen en uitzichten die al op de planning stonden. Mijn huis werd verkocht en ik ging naar een nieuw zo gewild plekje. Mijn volgende verre reis stond gepland. Ik had net zo goed de veiligheid van wat ik altijd al deed, kunnen pakken. Maar diep van binnen wist ik dat ik het dieper liggende gevoel hier niet meer mee kon dempen. Vanuit het diepste van mijn hart wist ik dat ik niet een betere versie van mezelf wilde worden, maar de meest authentieke versie. Ik wilde meer! Ik pakte de koe bij de horens en zette mijn onbedwingbare energie om. Ik zaaide de kiemen in de vruchtbare bodem van hart. En zoals dat dan gaat; ik stuitte ‘toevallig’ op de juiste methode.

SAMEN OP REIS...

Je hoeft niet altijd alleen te reizen. Je staat niet alleen. Ook ik maakte de reis van het hoofd naar het hart. Leerde me weer te verbinden, te voelen en rust te ervaren. Zie me als jouw reismaatje die je helpt voorbij je gecreëerde gedachten te gaan. Die je helpt dat los te laten wat je niet meer dient. Die jou helpt te ontdekken hoe jij je leiderschap pakt zowel in je fysieke en mentale wereld, maar ook op energetisch en spiritueel niveau.  

Ik ga ook graag met jou op reis en help je vanuit mijn praktijk je eigen vrijheid, liefde en kracht te ontdekken. Ik moedig je aan te ervaren dat je elke dag een andere keuze mag maken. Welke reis maak jij? 

meer weten

Ik veranderde de manier van hoe ik in het leven sta

 

Ik stapte bewust uit het gebruikelijke ‘praten over’ en ging weer op reis. Ditmaal een reis door zes continenten. Zes continenten diep verscholen liggend in mezelf:

 

 

 1. Mentaal: ik werkte aan mijn overtuigingen en conditioneringen.

 2. Fysiek: ik ging beter voor mijn lichaam zorgen en mijn lichaam
  accepteren zoals het nu is.

 3. Emoties: ik leerde mijn emoties te herkennen en te erkennen en
  trauma’s op te lossen.

 4. Spiritueel: ik verbond met de persoon die ik daadwerkelijk ben.

 5. Identiteit: ik verbeterde mijn zelfbeeld en sloot aan bij iets dat veel beter bij past.

 6. Omgeving: ik keek anders tegen relaties aan, ging daar anders mee om en kreeg andere reacties terug.

Stap voor stap legde ik mijn reis af en veranderende ik duurzaam. Mijn omgeving zag weer de leuke, spontane, zachte open kracht die ik bezit. En ik kreeg ook terug hoe ik was veranderd van iemand die het leven lastig vond naar iemand die fluitend door de dag gaat. Ik ervoer steeds meer de vrijheid om mijn vleugels uit te slaan. En ik leerde dat ik anderen kan begeleiden in deze bijzondere reis.

Ondertussen richtte ik mijn eigen coach- en trainingspraktijk op. Ik voel me een reisleider. Net zoals ik hebben velen een belangrijke reis te maken. Een reis naar verbinding. Vooral verbinding met zichzelf. Mijn reis bestaat uit leren leven in vrijheid; vrijheid om te zijn wie ik ben en te doen wat goed voor mij is. Vrij te zijn om keuzes te maken voorbij mijn eigen geconditioneerde beperkingen. Ik weet hoe pijnlijk het is om ogenschijnlijk alles te hebben, maar je niet vrij te voelen. Ik weet hoe het voelt om niet gezien te worden voor wie je werkelijk bent. Om jezelf te ontkennen.

circle - png.png

WAT IK BELANGRIJK VIND:

 • groei

 • betekenisvol zijn

 • verbinding

 • eerlijkheid

 

 

 

...voorjaar 2018 hakte ik de knoop door

Ik stopte met mijn baan in loondienst en ging volledig zelfstandig verder. Sindsdien geniet ik nog meer met volle teugen. Ik voel me vrij, creatief en geïnspireerd. En dat is ook te zien. Ik heb een fantastische coachpraktijk van waaruit ik mijn een-op-een coaching en groepstrajecten begeleid. Ik geniet van mijn vrijheid en de mensen om me heen. Ik ontdekte de tools naar authenticiteit, die ik nodig had en hoe ik ze ook aan anderen kan doorgeven.

Elke dag nog ben ik reis, want het is een reis zonder bestemming. Dit is wie ik ben. Ik mag nog meer mijn vrijheid, mijn eigenheid gaan leven! Elke dag pel ik een stukje verder af. Mijn reis gaat over in connectie zijn met mijn gevoel. De liefde voor mezelf ervaren. Een oneindige reis van transformeren van dat wat me niet (meer) dient. Een reis over bewustwording. Een reis over verbinding. Een reis over het lef hebben om te zijn wie ik werkelijk ben.

Ook jij hebt het recht om vanuit vrijheid en liefde te leven. Om voorbij je je gecreëerde gedachten te gaan. Je hoeft niet genoegen te nemen met een leven dat anderen fantastisch vinden. Je mag loslaten wat je niet meer dient. Jij mag de keuze maken om niet alleen leiderschap te pakken in je fysieke, mentale wereld, maar ook op energetisch en spiritueel niveau.

SILENT DETAILS:

 • Ik speelde als klein meisje het liefste met barbiepoppen.

 • Ik wilde als puber bij de Marine.

 • Mijn motto was heel lang ‘ik los het zelf wel op’ en vragen om hulp, vind ik nog soms lastig.

 • Ik heb inmiddels 26 landen ‘bereisd’. Een herbegrafenis op Madagascar maakte de meeste indruk.

 • Er was een tijd dat ik huilend in de auto naar mijn werk ging.

 • Ik heb twee dochters van 7 en 11.

 • Ik vond mezelf het lang niet waard om in te investeren.

 • Ik ben opgegroeid met mijn beide ouders (en broertje) die al ruim 40 jaar bij elkaar zijn.

 • Mijn grootste uitdaging vind ik in de opvoeding van mijn kinderen.

 • Ik ben verslaafd aan Tony Chocolony; gewoon de melk variant.

 • Ook ik had wat zetjes nodig om te springen en volledig mijn dromen te volgen.

 • Ik kan er zo ontzettend van genieten als ik anderen inspireer om hun werkelijke zelf te zijn.

_MG_1157-web.jpg

Ervaar jij het verlangen om op reis te gaan en te ontdekken?

 

Nu je mij kent…ben ik benieuwd naar jou!

 

Herken jij een of meer van de volgende punten:

 • Doe jij ook iets, waarvan je diep van binnen weet, dat niet bij je past?

 • Voel je je soms nutteloos?

 • Houd je vooral rekening met anderen?

 • Ben je vaak moe en voel je je futloos?

 • Ben je soms zo druk in je hoofd?

 • Word jij geleid door to-do lijstjes?

 

Wil je weer:

 • Je creativiteit ontdekken.

 • Geïnspireerd zijn.

 • Vrijheid voelen.

 • Je volledig jezelf voelen.

 • Doen wat jou écht gelukkig maakt.

Herken je iets of alles van bovenstaande? En is het nu wel eens tijd?

Wil jij écht gaan doen wat jou écht gelukkig maakt? Ben je écht bereid om met jezelf aan de slag te gaan?

Ik ga ook graag met jou op reis, zodat jij je eigen vrijheid, liefde en kracht ontdekt. Voorbij alle blokkades. Ik gun je een reis naar jezelf en ik ben graag jouw reismaatje. Ik help je graag vanuit mijn eigen praktijk te groeien in:

 • bewustzijn

 • liefde

 • en vrijheid

 

Je mag elke dag een andere keuze maken.

 

Claudia Scholten
GA OP REIS EN ERVAAR DE MAGIE

 

 

 

Balans

Voorjaar 2020 besefte ik me dat ik meestal mannelijke leraren uitkoos. En daar was ineens het verlangen naar een vrouwelijke leraar. Ze kwam in mijn veld, omdat er nog wat te helen was. Niet lang daarna was ze er ook in de fysieke werkelijkheid. Toch moest ons samenwerking nog even op zich laten wachten.

Ondertussen werd de disbalans tussen het mannelijke en vrouwelijke in mij steeds voelbaarder. Ook de buitenwereld liet me dit zien. Gesprekken die hierover gingen, artikelen, de vrouwencirkel waar ik onderdeel van was, de uitnodiging om samen met een andere vrouw vrouwencirkels te gaan begeleiden en dat wat ik leerde over het mannelijke en vrouwelijke in ons allemaal in de regressie- en reïncarnatie opleiding die ik volgde. En natuurlijk de grootste spiegel: mijn relatie.

Pijnlijk zichtbaar werd ik me er (weer) van bewust dat mijn innerlijk gekwetste man weer heel druk bezig was geweest om gezien en gehoord te worden. Onbewust legde ik een áppel op mijn partner om mijn gebroken manstuk te helen. Een stuk waar hij zich helemaal niet mee kan verbinden, laat staan dat hij dit kan helen. Een stuk dat alleen maar een bedreiging is voor zijn eigen innerlijke man.

Mijn vrouwelijke deel sneeuwde hierdoor totaal onder en werd onbedaarlijk geraakt. De intense machteloosheid manifesteerde zich daardoor steeds meer in mij en in ons gezin. En natuurlijk uiteindelijk ook in mijn relatie. De pijn van niet goed genoeg zijn en daarom maar steeds harder mijn best doen, creëerde nog meer strijd. Intens geraakt moest ik constateren dat dit (vanuit mijn ‘gebrokenheid’) een wig tussen ons dreef.

 

Helaas lukte het ons niet om dit te helen. We hadden ieder onze weg te gaan. Begin 2021 kwam mijn huwelijk alsnog tot een einde. Een grootste pijn en een drama in mijn persoonlijk verhaal en uiteindelijk een zegen voor mijn ziel. Mijn vrouwelijkheid stroomt als nooit tevoren. De processen waren intens. Ik ben een diepe heling doorgegaan; persoonlijk, karmisch en voor het collectief. Er heeft een herbalancering plaatsgevonden tussen zelfstandigheid, daadkracht, actie, prestatie en geven én zorgen, zachtheid, voeden, veiligheid en ontvangen. Een heling tussen het mannelijke en het vrouwelijke in mij. Ik voel de liefde in verbinding met mijn vrouwelijkheid en laat jou die ook graag ervaren.

Opleidingen

 • HBO communicatie

 • Persoonlijke effectiviteit

 • NLP Practitioner (2 jaar)

 • Transpirit Intensive

 • Yoga docenten opleiding (2 jaar)

 • Hartcoherentie voor yogaleraren

 • Lichter bevallen training

 • Lichter leven groepstraject

 • Transformatie coachopleidng Bridgeman
  (ca 50 uur cliëntcoaching en 240 contacturen)​

 • Transformatiecoach retraite

 • Moedercoaching

 • Transformatiecoachopleiding Mathijs Bos

 • Masterclass + jaartraining regressie en reincarnatie

 • Individeel bewustzijnstraject (i.o.)

Kennis over:

 • Yoga

 • Meditatie

 • Stressreductie/stressmanagement

 • NLP

 • My-Etool

 • Kleurentheorie Jung

 • Enneagram

 • Roos van Leary

 • Kernkwaliteiten en kernkwadrant

 • Chrakra's

 • Hypnose

 • EFT

 • Bokscoaching

 • Insights Discovery

Ervaring

 • 1 op 1 coaching

 • Begeleiden workshops/trainingen

 • Begeleiden Lichter leven groepsprogramma

 • Geven van yogalessen

 • Geven van meditatie

 • (mede) begeleiden jaarprogramma Bridgeman

 • (mede) begeleiden Retraites Terra Nova

 • Trainer en mentor in de
  Transformatief coachen training van Bridgeman

 • Associate bij Courius

 • Coach bij Thanks for the trip

 • Facilitator Capgemini programme
   

Aangesloten bij:

De Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) 

en bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

En onderschrijf ik de Internationale Ethische Code.

DE BEWIJSLAST ;-)

bottom of page