top of page

Als jij je puurheid gaat delen,
voorbij hokjes en maskers,
vervul je de
verlangens van je ziel;
dit is de diepere roep in jou...die je al veel
vaker hebt gevoeld en gehoord.

Ik zie jou…

Ik zie altijd hoe iets beter en mooier kan. Ik weet wat er veranderd mag worden. Ik zie andere mensen diep, voor wie ze werkelijk zijn en voor wat ze kunnen. Ik zie jouw goud. Ik weet dat ik mensen kan inspireren…met mijn kennis, inzichten en dat wat ik zie. Maar voor ik dit over mijzelf durfde te zeggen, ging er heel wat aan vooraf.

 

Claudia Scholten

Je denkt dat je alleen bent
En dat niemand naar je kijkt
Je denkt dat je voor niks rent
Dat je toch nooit iets bereikt
Je denkt dat niemand ziet
Hoe ongelofelijk hard je werkt
Je denkt dat al jouw moeite
Door geen mens wordt opgemerkt

Het is donker om je heen
En je knijpt je ogen dicht
Zo kun je zelf niet zien
Maar ik zie jou
Ik zie jou

Je denkt dat je niet mooi bent
En verstopt je gezicht
De littekens van vroeger
Wil je ontrekken aan het zicht
Je denkt als ik niet kijk
Dan kijkt er ook niemand naar mij
Wat ik niet onder ogen zie
Dat gaat vanzelf voorbij

Ik zie jou - Claudia de Breij

Ik huilde alweer!

Waar was die sterke, trotse vrouw die het wel alleen kon? Ik wilde alleen nog maar mijn oude leven terug. Maar alles was in duigen gevallen. Het vuur in mij was gedoofd. Ik voelde alleen mijn doodvermoeide, pijnlijke en magere lichaam.

Het liefst was ik weer in bed gekropen, maar de slaap kon ik al weken niet vatten. En als ik dan in slaap viel, kwam dat onvermijdelijke moment van weer wakker worden. Die luttele seconden dat je even je situatie vergeten bent. En dan dat moment dat je je weer bewust wordt van je huidige werkelijkheid. De pijnlijke start van weer een dag mezelf op de been houden, voor mijn dochter zorgen en de verantwoordelijkheid van mijn werk dragen.

Het voelde alsof alle grond onder mijn voeten vandaan was geslagen. Hoe was ik hier beland?

Daarvoor moet ik een stukje terug....

 

Jarenlang werkte ik in het communicatievak. Iets waar ik goed in ben, complimenten voor kreeg en wat gevarieerd en uitdagend was. Inhoudelijk was mijn werk zeker leuk. Mentaal kon ik ook geen redenen bedenken waarom het niet leuk zou zijn. En toch ging ik vaak met lood in mijn schoenen naar mijn werk. Na elke werkdag was ik ontzettend vermoeid. Ik keek uit naar vakanties en weekenden om bij tanken. Ik was best vaak ziek. En op zondag kon ik nooit in slaap komen, omdat er weer een nieuwe werkweek aankwam.

Mijn gevoel van vrijheid en creativiteit stroomde steeds meer weg. Alles wat ik deed, voelde als een herhaling van zetten en ik vroeg me regelmatig af waar ik het voor deed. Als ik eerlijk naar mezelf was geweest, had ik moeten bekennen dat ik mijn werk maar nutteloos vond. Ik deed iets wat ik goed kon, maar waar ik geen voldoening uithaalde. Ik voelde me niet gezien, niet gehoord, afgewezen en stuurloos.

 

En dit gevoel dacht ik te kunnen dempen met mijn mind en controle. Ik was altijd bezig met wat was geweest of wat nog ging komen. De perfectionist in mij richtte mijn leven zoveel mogelijk in volgens planningen en to-do lijstjes. Ik wilde het anderen naar de zin maken, deed wel dingen voor mezelf, maar koos nooit écht voor mezelf. Ik wilde vooral heeeel erg bewijzen hoe goed ik wel niet was. Terwijl ik dit van binnen helemaal niet voelde...

Jouw Reis…

Ieder van ons maakt een bijzondere, unieke reis. Een reis zonder bestemming. Een reis om vanuit vrijheid en liefde te leven. Een reis om gelukkig te zijn. Je probeert je weg te vinden. En in de keuzes die je maakt ervaar je soms teleurstellingen, tegenslagen, pijn en verdriet. Je vertelt jezelf wellicht niet meer het juiste verhaal en verliest de verbinding met wie je werkelijk bent.  

...ik was een sterke vrouw

“Ik redde het wel” vertelde ik mezelf. En dat werd bevestigd door anderen. Zodat ik dat beeld nog meer opblies. Als het een tijdje niet zo lekker ging, ging ik op de rem. En ik vond altijd wel een manier om weer op te laden. En trouwens: “er moet toch brood op de plank komen” was een van de zoveel mitsen en maren die ik met mijn brein produceerde. En daarbij had ik toch niets te klagen. Het leven wat ik leefde,, daar droomden anderen van.

De fantastische reizen die ik in deze tijd maakte, lieten me weer leven. Daar voelde ik me vrij, creatief en volledig mezelf. Daar, in verre oorden, kon ik ontdekken, openstaan, leren van de lessen van andere culturen. Genieten van al het wonderschone op de wereld. En écht mezelf zijn. Deze wereldse reizen waren geen luxe, maar stiekem broodnodig. De acculader om mijn gecreëerde leven vol te houden.

Vanaf de geboorte van mijn eerste dochter in 2010 vielen de reizen (grotendeels) weg en kreeg ik het nodige voor mijn kiezen. Een zware zwangerschap en dito bevalling, het overlijden van een dierbare, een kindje met fysieke problemen, de zorg over mensen in mijn omgeving, grote strubbelingen op het werk en een nog dieper ongelukkig gevoel. Toen alle externe oorzaken bedaarden en ik het verdriet van deze zware periode verwerkt had, bleek mijn relatie flink onder druk te staan. En mijn oplossing was; nog harder werken, nog beter mijn best doen.

In 2013 belandden we op het dieptepunt van onze relatie. Mijn man vertelde dat hij wilde scheiden. Ik was diep bedroefd, intens verdrietig en compleet wanhopig. Het voelde alsof alle grond onder mijn voeten was weggeslagen. Er was niets over van de zogenaamd sterke vrouw. Die vrouw die alles alleen kon. Deze vrouw sleepte zich door de dagen heen, huilend en stuurloos...

Claudia Scholten

Mijn missie...

Na jarenlang diepgaande transformaties, heling en reizen, kwam ik erachter dat het ook zachter kan. Ik ervaarde dat de heelheid al in jezelf zit, je moet het alleen te zien. Het is mijn missie om jou deze heelheid te laten ervaren.

 

Vanuit verbinding met je vrouwelijke energie en overgave aan je mannelijke energie ontdek je jouw werkelijke, authentieke zelf. Voorbij maskers en hokjes. Jouw puurheid. Jouw rauwheid. Jouw echtheid. Jouw zuiverheid. Omdat je zoveel meer bent.

 

Zodat je weer meer gaat spelen, ontspannen en genieten. En vanuit lichtheid leeft en liefde, vrijheid en diepe connecties ervaart. De plek waar je jezelf écht kunt omarmen. Omdat je zoveel meer bent, dan welk hokje dan ook. Ik neem je graag mee op deze mooie reis naar binnen. Een aanvaarding van je donkerte en een omarming van je licht.

 

Een zachte reis vol overgave waarin jij je leert te verbinden met wie je echt bent. Zodat je je ook kunt verbinden met anderen, je zielsverlangen én de wereld. Een mooiere wereld willen we uiteindelijk toch allemaal?

...de 'juiste' methode

Een dierbare coachvriend bood me een zo noodzakelijke schouder en de keiharde waarheid. Langzaamaan vulde een diep vertrouwen en de zin ‘ linksom of  rechtsom, ik ga het redden’ mijn dagen. Ik leerde wat echt belangrijk is. De schijnversie die ik van mezelf had opgebouwd viel volledig van mij af. En ik kon niet anders dan vanuit mijn eigen puurheid, me verbinden met anderen. Ik wist wat me te doen stond; voor mezelf, mijn relatie(s), mijn werk en het leven dat ik leefde. Na deze wake-upcall had ik mijn leven ‘moeten’ veranderen, maar dat is niet wat ik volledig deed. Ik werkte keihard aan mezelf en mijn huwelijk. En… daar liet ik het bij…

Ik veranderde niet op slag mijn leven. Ik ging door met werken en haalde alles uit mijn werk. Ik was goed in mijn vak en met alle onrust in mijn privé leven, voelde dit als een stabiel punt. Iets waar ik nu niks mee hoefde te doen. Ik bleef werken aan mezelf en aan mijn huwelijk. Ik ging alleen op reis, volgde retraites en trainingen. Mijn bewustzijn groeide. We gingen samen op reis naar Nepal en 'sloten weer opnieuw' ons huwelijk. We leerden elkaar vertrouwen en vrij laten op een ander niveau. We kregen een tweede kindje en zochten een nieuwe weg in ons leven.

Op het werk had ik, in de tussentijd, tot twee keer toe als interim-manager gewerkt. Steeds meer puzzelstukjes vielen op hun plek. Elk managementteam overleg legde ik het accent op de menskant van een bedrijf leiden. Daar ging ik van stralen, dit is wat me gelukkig maakte. En dat zag ook mijn directeur. 'Helaas' was er geen mogelijkheid voor mij voor een vaste managementplek en ik belandde weer op mijn vertrouwde communicatieplek. Maar eind 2015 was het genoeg!  

 

Ik reed weer eens verdrietig van mijn werk naar huis. Een van mijn ideeën was niet goedgekeurd. Ik voelde me zo ontzettend niet gezien en niet gehoord. Compleet ontkend en nutteloos. Er moest iets veranderen! Ik had die pijn kunnen dempen met de veranderingen en uitzichten die al op de planning stonden. Mijn huis werd verkocht en ik ging naar een nieuw zo gewild plekje. Mijn volgende verre reis stond gepland. Ik had net zo goed de veiligheid van wat ik altijd al deed, kunnen pakken. Maar diep van binnen wist ik dat ik het dieper liggende gevoel hier niet meer mee kon dempen. Vanuit het diepste van mijn hart wist ik dat ik niet een betere versie van mezelf wilde worden, maar de meest authentieke versie. Ik wilde meer! Ik pakte de koe bij de horens en zette mijn onbedwingbare energie om. Ik zaaide de kiemen in de vruchtbare bodem van mijn hart. En zoals dat dan gaat; ik stuitte ‘toevallig’ op de "juiste" methode.

Samen op reis...

Je hoeft niet altijd alleen te reizen. Je staat niet alleen. Ook ik maakte de reis van het hoofd naar het hart. Leerde me weer te verbinden, te voelen en rust te ervaren. Zie me als jouw reismaatje die je helpt voorbij je gecreëerde gedachten te gaan. Die je helpt dat los te laten wat je niet meer dient. Die jou helpt te ontdekken hoe jij je leiderschap pakt zowel in je fysieke en mentale wereld, maar ook op energetisch en spiritueel niveau.  

Ik help je de antwoorden te vinden die je al lang in je draagt. Ik help je te stoppen met al dat DOEN en je weer te verbinden met je lichaam. Ik breng je weer in contact met jouw waarheid en jouw intuïtie.

Ik ga ook graag met jou op reis en help je jouw eigen vrijheid, liefde en kracht te ontdekken. Ik moedig je aan te ervaren dat je elke dag een andere keuze mag maken. Welke reis maak jij?

Ik stapte bewust uit het gebruikelijke ‘praten over’ en ging weer op reis. Ditmaal een reis van zes lagen in mezelf:

 1. Mentaal: ik werkte aan mijn overtuigingen en conditioneringen.

 2. Fysiek: ik ging beter voor mijn lichaam zorgen en mijn lichaam
  accepteren zoals het nu is.

 3. Emoties: ik leerde mijn emoties te herkennen en te erkennen en
  trauma’s op te lossen.

 4. Spiritueel: ik verbond met de persoon die ik daadwerkelijk ben.

 5. Identiteit: ik verbeterde mijn zelfbeeld en sloot aan bij iets dat veel beter bij mij past.

 6. Omgeving: ik keek anders tegen relaties aan, ging daar anders mee om en kreeg andere reacties terug.

Stap voor stap legde ik mijn reis af en veranderende ik duurzaam. Mijn omgeving zag weer de leuke, spontane, zachte open kracht die ik bezit. En ik kreeg ook terug hoe ik was veranderd van iemand die het leven lastig vond naar iemand die fluitend door de dag gaat. Ik ervoer steeds meer de vrijheid om mijn vleugels uit te slaan. En ik leerde dat ik anderen kan begeleiden in deze bijzondere reis.

Ondertussen richtte ik mijn eigen coach- en trainingspraktijk op. Ik voel me een reisleider. Net zoals ik hebben velen een belangrijke reis te maken. Een reis naar verbinding. Vooral verbinding met zichzelf. Mijn reis bestaat uit leren leven in vrijheid; vrijheid om te zijn wie ik ben en te doen wat goed voor mij is. Vrij te zijn om keuzes te maken voorbij mijn eigen geconditioneerde beperkingen. Ik weet hoe pijnlijk het is om ogenschijnlijk alles te hebben, maar je niet vrij te voelen. Ik weet hoe het voelt om niet gezien te worden voor wie je werkelijk bent. Om jezelf te ontkennen.

...voorjaar 2018 hakte ik de knoop door

Ik stopte met mijn baan in loondienst en ging volledig zelfstandig verder. Ik genoot nog meer met volle teugen. Ik voelde me vrij, creatief en geïnspireerd. En dat was ook te zien. Er bloeide een fantastische coachpraktijk op van waaruit ik mijn een-op-een coaching en groepstrajecten begeleide. Ik genoot van mijn vrijheid en de mensen om me heen. Ik ontdekte de tools naar authenticiteit, die ik nodig had en hoe ik ze ook aan anderen kon doorgeven.

Ik veranderde de manier hoe ik in het leven stond

Wat ik belangrijk vind:

 • groei

 • betekenisvol zijn

 • verbinding

 • eerlijkheid

 • echtheid

​​​

Mag ik je meesleuren?

Ondertussen (voorjaar 2020) werd de disbalans tussen het mannelijke en vrouwelijke in mij steeds voelbaarder. Ook de buitenwereld liet me dit zien. Pijnlijk zichtbaar werd ik me er (weer) van bewust dat mijn innerlijk gekwetste man weer heel druk bezig was geweest om gezien en gehoord te worden. Onbewust legde ik een áppel op mijn partner om mijn gebroken manstuk te helen. Een stuk waar hij zich helemaal niet mee kan verbinden, laat staan dat hij dit kan helen. Een stuk dat alleen maar een bedreiging is voor zijn eigen innerlijke man.

Mijn vrouwelijke deel sneeuwde hierdoor totaal onder en werd onbedaarlijk geraakt. De intense machteloosheid manifesteerde zich daardoor steeds meer in mij en in ons gezin. En natuurlijk uiteindelijk ook in mijn relatie. De pijn van niet goed genoeg zijn en daarom maar steeds harder mijn best doen, creëerde nog meer strijd. Intens geraakt moest ik constateren dat dit (vanuit mijn ‘gebrokenheid’) een wig tussen ons dreef.

 

Helaas lukte het ons niet om dit te helen. We hadden ieder onze weg te gaan. Begin 2021 kwam mijn huwelijk alsnog tot een einde. Een grootste pijn en een drama in mijn persoonlijk verhaal en uiteindelijk een zegen voor mijn ziel. Na een intense tijd van heftige paniekaanvallen en terugtrekken in mijn veilige (t)huis, schreeuwde mijn hele ziel en zaligheid, dat ik weer naar buiten mag treden. Sterker nog, na mijn eerste visioen (najaar 2021) van mijzelf op het podium met mijn grote liefde in de coulissen (die op dat moment helemaal nog niet in mijn leven is) bleef ik visoenen krijgen dat ik het 'podium' op moet. Ik besef me nu in elke vezel van mijn lijf, dat ik groots mag stralen. Applaus mag gaan ontvangen. En dat ik anderen daarin 'mee mag sleuren' ;-).

Silent details:

 • Ik speelde als klein meisje het liefste met barbiepoppen.

 • Ik wilde als puber bij de Marine.

 • Mijn motto was heel lang ‘ik los het zelf wel op’ en vragen om hulp, vind ik nog soms lastig.

 • Ik heb inmiddels 26 landen ‘bereisd’. Een herbegrafenis op Madagascar maakte de meeste indruk.

 • Er was een tijd dat ik huilend in de auto naar mijn werk ging.

 • Ik heb twee dochters van 8 en 12.

 • Ik vond mezelf het lang niet waard om in te investeren.

 • Ik ben opgegroeid met mijn beide ouders (en broertje) die al 50 jaar bij elkaar zijn.

 • Mijn grootste uitdaging vind ik in de opvoeding van mijn kinderen.

 • Ik ben verslaafd aan Tony Chocolony; gewoon de melk variant.

 • Ook ik had wat zetjes nodig om te springen en volledig mijn dromen te volgen.

 • Ik kan er zo ontzettend van genieten als ik anderen inspireer om hun werkelijke zelf te zijn.

Hokjes geven kaders...
die we veelal niet nodig hebben.

Ik besefte dat ik jarenlang (ja, ook tijdens mijn spirituele reis) mezelf in een hokje probeerde te proppen. Met het idee 'dan doe ik het goed. Dan ben ik goed genoeg. En wordt ik gezien, gehoord. Dan word ik geliefd.' Het idee dat als ik nou maar het juiste hokje vond; waar ik in paste, het hokje dat mij mij maakte, het hokje dat mij labelde tot wie ik ben, dat ik dan succesvol zou zijn, klapte uit elkaar.

Als ondernemende, bewuste vrouw had ik hard gewerkt om mijn innerlijke wonden te helen...En het ging eigenlijk best wel goed met me. En toch bleef er steeds dat verlangen om nog een stukje in mezelf te helen. Om toekomstig drama te verkomen. Omdat het nog net niet goed genoeg is. Nog meer verlangen naar meer vrijheid, meer liefde en diepere connecties. Een diep gevoel dat er meer in me zit. Een diep weten dat er er nog een verborgen schat in mij lag. Een ander pad dat op mij te wachten lag.

En ik ontdekte dat ik alle antwoorden al had. Dat ik niet nog harder mijn best hoefde te doen. Geen extra coaching of trainingen hoefde te volgen…of nog meer boeken te lezen.  Ik ontwikkelde een 'model' met 3 velden om mijn vrouwelijke energie te laten bloeien. Het is een model dat me ondersteunt op mijn unieke pad naar mijn werkelijke zelf. Het brengt je in contact met jouw lichaam, jouw waarheid en jouw intuïtie. Daar was het moment waarop ik het lezen van boeken, het volgen van methodes en het luisteren naar inspirerende leraren achter me kon laten. Alles wat ik tot dan toe had geleerd, is ontzettend waardevol geweest en heeft me gebracht waar ik nu ben. En…informatie alleen brengt geen werkelijk geluk. Alleen door daadwerkelijke ervaring kun je een intens gevoel van leven ervaren.

En die ervaring doe je via je lichaam. Dé plek waar je sensaties en emoties waarneemt. Ik integreerde het model met de vrouwelijke velden in mijn BodyFirstMethode waarin ik zowel vanuit het vrouwelijke als het mannelijke help helen. Of nog beter gezegd: "Je help je heelheid, jouw aunthenticiteit, te voelen."

Juist het besef dat ik veel groter ben dan welk hokje dan ook. En dat het vrouwelijke mij daarin ondersteunt, en het mannelijke me draagt, laat me steeds verder laat expanderen. In groei, ontwikkeling en heling van mezelf. Zonder dat het beter moet. Inclusief alle aardse struggles die daar nog steeds mee gepaard gaan.

Ook jij hebt het recht om vanuit liefde, vrijheid en connectie te leven. Om voorbij je gecreëerde gedachten te gaan. Je hoeft niet genoegen te nemen met een leven dat anderen fantastisch vinden. Je mag loslaten wat je niet meer dient. Jij mag de keuze maken om niet alleen leiderschap te pakken in je fysieke, mentale wereld, maar ook op energetisch en spiritueel niveau.

Claudia Scholten

De Bewijslast ;-)

Opleidingen

 • HBO communicatie

 • Persoonlijke effectiviteit

 • NLP Practitioner (2 jaar)

 • Transpirit Intensive

 • Yoga docenten opleiding (2 jaar)

 • Hartcoherentie voor yogaleraren

 • Lichter bevallen training

 • Lichter leven groepstraject

 • Transformatie coachopleidng Bridgeman
  (ca 50 uur cliëntcoaching en 240 contacturen)​

 • Transformatiecoach retraite

 • Moedercoaching

 • Transformatiecoachopleiding Mathijs Bos

 • Masterclass + jaartraining regressie en reincarnatie

 • Individele bewustzijnstrajecten

 • Teamenergie

 • Jeugdtrauma (i.o.)

 •  MeasureMe coach PEM & VRR (i.o.)

Kennis over:

 • Polariteiten

 • Yoga

 • Meditatie

 • Stressreductie/stressmanagement

 • NLP

 • My-Etool

 • Kleurentheorie Jung

 • Enneagram

 • Roos van Leary

 • Kernkwaliteiten en kernkwadrant

 • Chrakra's

 • Hypnose

 • EFT

 • Bokscoaching

 • Insights Discovery

 • Teamenergie

 • Teamontwikkeling

 • Trauma

 • Zenuwstelsel en lichaamswerk

 • Kwetsbaarheid

Ervaring

Aangesloten bij:

De Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) 

en bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

En onderschrijf ik de Internationale Ethische Code.

bottom of page