top of page
elijah-hiett-umfpFoKxIVg-unsplash_edited.jpg
Abocht_donkergroen.png

Balans tussen vitaliteit, werk en verbinding
Vitaliteits-
Week

 

 

Meer balans, beter werken en leven

 

Na 2 jaar veel thuis te hebben gewerkt, zijn veel medewerkers op zoek naar de balans tussen werk en privé. Ook de verbinding met collega's is onder druk komen te staan. Tijdens deze week zullen er verschillende onderdelen aan bod komen. Elk onderdeel is van invloed op de andere onderdelen en staan in verbinding met elkaar. Daardoor is het een integraal programma waarmee de samenhang op het thema vitaliteit in zijn volledigheid wordt gewaarborgd.

 

Het Nederlandse woord ‘vitaliteit’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘vita’, wat leven betekent. Volgens het woordenboek Van Dale betekent ‘vitaal’: voor het leven van groot belang, maar ook: krachtig, energiek. Vitaliteit betekent dan ook letterlijk: levenskracht. Tegenwoordig heeft de term vitaliteit een wat specifiekere betekenis gekregen. Het gaat dan over de kracht en energie waarmee mensen fysiek, mentaal en emotioneel in het leven staan.

Cbocht_donkergroen_edited.png
madison-lavern-D2uK7elFBU4-unsplash_edited.jpg

Integraal programma

En daarmee kun je volgende indeling maken:

1.   Fysiek: uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid, snelheid en herstelvermogen.

2.   Mentaal: aandachtscontrole, spanningsregulatie, gedachte- en emotiecontrole, concentratie, zelfvertrouwen, omgaan met afleiders en tegenslagen, blijvend leren en zelfreflectie. 

3.   Sociaal-emotioneel: inzicht in behoefte en gevoelens van anderen, assertiviteit, overtuigingskracht, conflicthantering, samenwerken en leiderschap.

4.   Inspirationeel: zingeving, goede doelen stellen, motivatie, balans tussen werk en privé.

 

Tijdens deze vitaliteitsweek bieden we een integraal programma waarin we zoveel mogelijk in deze vier gebieden investeren.

circle-zonder-tekst - png.png

Diverse workshops en/of video's op het gebied van ademhaling, mindfulnness, yoga, massage, belemmeringen doorbreken, positief denken, voeding om kennis over vitaliteit te vergroten.

circle-zonder-tekst - png.png

Een programma ingericht naar ervaringsgericht 'leren' in de workhshops ondersteund door stoelmassages, beweging en gezonde voeding in de kantine.

circle-zonder-tekst - png.png

Teambuilding door een buddy-systeem waarbij je let op elkaar en zorg draagt zorg voor elkaar. Een hele mooie manier op (weer) met elkaar te verbinden.

Abocht_donkergroen_edited.png

Vitaliteitsweek

018445e1-552d-e66e-4bbf-2a9ef8982311.jpg

Programma vitaliteit

 

Maandagochtend: start vitaliteitsweek (live online)

Kennismaking persoonlijk coaches

Wat is vitaliteit? En wat betekent dit voor jouo? Wat zou jij deze wieek willen bereiken? Collega’s verbinden met elkaar en (on)bewuste stimulatie van positief gedrag d.m.v. een challange.

 

Maandagmiddag: workshop ademhaling

Tijdens deze workshop ervaar je wat verschillende manieren van ademen met je doen en hoe je dit in het dagelijks leven op de juiste wijze in kunt zetten.

 

Dinsdag: ademmeting (aan het bureau)

Inzicht geven in kwaliteit van ademhalen en de invloed van positieve emoties, om de deelnemer te motiveren om hier actief aandacht aan te besteden.

 

Woensdag: workshop Yoga

Het activeren en ontspannen van het fysieke systeem zorgt ervoor dat er flexibiliteit wordt opgebouwd om om te gaan met stressvolle situaties. Daarnaast zorgt yoga voor bewustwording van je houding en je fysieke gesteldheid in het algemeen.

Cbocht_donkergroen.png

Donderdag: workshop doorbreek je belemmeringen

De deelnemer leert tegelijk het aanvaarden van uitdagingen die spanning opleveren als de mogelijkheid om hier doorheen te breken. De kracht voelen van het doorbreken van je belemmeringen en mentaal en emotioneel hier een positief gevoel aan koppelen.

 

Vrijdag: postief denken en afsluiting

Medewerkers verbinden, kennis over het belang van positiviteit en positieve

hersenverbindingen overdragen en het gevoel van verbinding en onderlinge positiviteit ervaren

 

Mogelijke extra's:

  • Elke dag een korte video van 5 min over voeding.

  • De hele week bereikbaar via app voor vragen.

  • ijsbad

  • stoelmassage

  • Gezond eten in de kantine.

  • Duurzame inzet vitaliteit.

  • eindquiz

  • Een anoniem rapport over de ademmeting.

  • ....

Complete week vanaf

€ 1895,=

"Een week lang aandacht voor vitaliteit bij AccountantsGilde! Onder de bezielende leiding van de coaches hebben we een leuke, uitdagende en leerzame week met elkaar gehad. Collega's werden elkaars "Buddy", letten op elkaar en dragen zorg voor elkaar. Een hele mooie manier op post-corona weer aan teambuilding te doen! Een ding is nu al zeker: we gaan nog lang profijt hebben van deze gamechanger."

Jan, accountant-vennoot, Accountantsgilde

Full Service Concept

Dit programma kan ik je aanbieden als Full Service Concept. Dat betekent dat ik niet alleen als coach in de workshops aanwezig ben, maar ook (bijna) alle organisatie uit handen neem.

 

Ik stel met de organisatie de wensen en doelen vast en kom daarna met een voorstel voor het programma. Als het programma is vastgesteld draag ik zorg voor het inhuren van co-trainers, uitnodiging, catering, communicatie en dat wat ik nog maar meer uit jouw handen kan nemen.

Met mijn achtergrond in communicatie en events weet ik precies wat er nodig is om deze week helemaal ontspannen en met plezier te laten verlopen.

Wat anderen leerden van
deze vitaliteitsweek

"Interessant de mogelijkheden van nieuwe hersenverbindingen voor een positieve mindset."

IMG-20220311-WA0006 (002).jpg

Claudia Scholten I Bewustzijnscoach

 

Mijn naam is Claudia Scholten. Ik begeleid samen met Niels Scholten jouw organisatie graag naar meer vitaliteit, lekker werken (en leven) en verbinding. Op een laagdrempelige leuke manier ga je samen aan de slag om stappen te maken naar een vitaler leven. Niet alleen door gezond(er) te eten en (meer) te bewegen, maar ook door te werken aan meer ontspanning, een betere ademhaling en een betere mentale conditie.

 

Naast mijn eigen vaardigheden op het gebied van coaching, positieve mindset, sterke gewoontes, verandering in kleinde stappen, yoga, en ademhaling, heb ik een breed netwerk van samenwerkingspartners die ik kan inzetten om zo de vitaliteitsweek helemaal aan te passen aan de wensen van jouw organisatie. 

 

Abocht_donkergroen.png

Wil je meer weten?

Ben je net zo enthousiast over de vitaliteisweek als ik ben? En wil je graag samen een week voor jouw organisatie ontwikkelen? Laten we dan een afspraak maken. Zo kun je met mij kennis maken, mijn manier van werken en de mogelijkheden.

Ga op reis en maak verbinding

 

bottom of page