top of page
Claudia Scholten

HOE MEER TRAUMA
JE
HEELT,
HOE

zachter je kunt zijn

Je  voelt dat er iets anders in jou is. Een andere weg. Je weet zeker wat je niet meer wilt: Jezelf niet meer hoeven beschermen met een schild. Sterk moeten zijn. Niet meer bang te hoeven zijn om niet goed genoeg te zijn.

Je wilt je werkelijk verbinden met wie je echt bent. Leven vanuit ruimte, openheid, vertrouwen en flow. Verbonden met je hart en je lichaam. Je wilt leven en uiten vanuit je zachtheid. Omdat je diep van binnen weet, dat dit werkelijke vrouwelijke kracht is.

 

Je hebt al een hoop werk gedaan én er is nog iets dat je tegenhoudt.  Je ervaart op een of andere manier dat er nog iets is dat je tegenhoudt, om je werkelijk vrij te voelen. En er zijn nog enkele trauma's die jou belemmeren.

Trauma's; we hebben ze allemaal. Groot en klein. Trauma's door een één of meerdere heftige gebeurtenissen. Of trauma's die beetje bij beetje zijn gevoed, gedurende je (jonge) leven. Een trauma omdat iets ineens te intens was. Of een trauma omdat je stelselmatig wat van iets tekort hebt gehad, maar wat JIJ wel nodig had.

Misschien is het eerst goed om zicht te krijgen op wat het precies is wat je wilt, waar je naar verlangt. En wat je nog tegenhoudt.

 

Misschien mag je nog een keer de diepte in om diepgaande lagen te ontwortelen.  Soms is het goed om iets dat jouw blijvend in de weg stond in zijn donkerste aan te kijken. No mud, no lotus.

Misschien is het tijd om te helen vanuit overgave, liefde, chaos en kwetsbaarheid. Soms mag helen het zachter en simpeler.  Soms kan en mag het zachter en simpeler. We zijn namelijk nu – op dit moment – al heel. De Divine Love stroomt al door je heen.

Wat jouw pad ook magzijn. Ik begeleid je hier graag doorheen.

“We dienen sterke containers te worden voor de intense energieën, zodat we ze kunnen bevatten en transformeren in plaats van erdoor geduwd te worden. Alleen als je de spanning in je lijf aankunt, is heling mogelijk.”

 

- Jung -

 

Claudia's Transformatiemethode:

Vrouwen die bij mij komen, hebben vaak al verschillende therapieën gevolgd, al veel gepraat over hun 'probleem'. Ze hebben ook al best wat persoonlijke ontwikkeling erop zitten. En toch...

 

Mijn werkwijze kenmerkt zich doordat ik me niet alleen op praten oftewel het mentale stuk  richt. Ik ga ook aan de slag met je fysieke, emotionele en spirituele stuk. Zo maken we een complete reis naar binnen.

 

Ik maak gebruik van diverse technieken. Door het beste uit verschillende methoden samen te voegen ontstaat een unieke diepgaande en holistische manier van coachen, die soms ongewoon is, maar heel effectief.

Een krachtig verbond

Juist de combinatie van de 4 pijlers van mijn BodyFirstMethode, zorgt voor een holistische (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) aanpak, die niet alleen heling aanbrengt op alle vlakken, maar ook je zelfhelend vermogen aanzet. Als deze werkwijze passend voor je voelt, ben je van harte welkom.

Claudia Scholten
BodyFirstMethode

BodyFirstMethode:
4 pijlers naar vrijheid

01

Bewustzijnscoaching

Je krijg inzicht in wat je wensen zijn en waarom je deze wensen nog niet hebt kunnen realiseren. Je krijgt ook inzicht waarom je vastzit in patronen. Of überhaupt inzicht in de lagen, triggers en conditioneringen, die diep in jou verborgen liggen. We onderzoeken wat je tegen jezelf zegt en wat jezelf gelooft over datgene wat je in de weg staat en welke verhalen je jezelf vertelt. Het is een proces om overtuigingen af te breken die je niet dienen en in de weg staan om jouw eenheid te ervaren. Ik help je met het identificeren van deze belemmeringen, deze in kracht terug te brengen en je brein te herbedraden van alle verhalen uit je kindertijd, uit je relaties, uit het verleden, uit de cultuur, uit religie, enz. die je misschien (onbewust) vasthoudt. Een top-down, cognitief proces dat werkt met jouw gedachtevormen en geloofssystemen die je op onbewust niveau vasthouden. En je leer andere waarheden aan te nemen.

Middels bewustzijnscoaching ga je meer connectie ervaren, in eerste instantie met jezelf, zodat je jouw wensen en droomleven kunt realiseren.

02

Embodimentcoaching

Om holistisch te helen en zelfheling toe te kunnen passen, heb je een sterke basis nodig. Die basis is in mijn optiek je lichaam. Je lichaam is namelijk de houder van alle sensaties en gevoelens. Maar hoe vaak maak je eigenlijk echt contact met je lichaam? Voel je de stoel waar je op zit? Weet je de grens waar te nemen tussen jou en de ander?

 

Je systeem zal nooit heling toelaten als je niet op buikniveau veiligheid ervaart.  En er zijn teveel redenen waarom we bij ons lichaam weg blijven en daardoor nooit echt kunnen helen.

Daarom de BodyFirstMethode om de connectie met je lichaam te herstellen. BodyFirst betekent niet dat het altijd als eerste in een traject wordt ingezet. Wel dat het de basis is van het hele helingsproces.

Eerst moet je je veilig voelen op buik en instinctniveau, zodat je helemaal kunt ontspannen in je lijf en de controle meer een meer los kunt laten. Want ...hoe veiliger je voelt (op buikniveau), hoe meer emoties en sensaties je toe kunt laten en kunt helen. Je gaat snappen (op buikniveau) dat je al heling niet bestaat uit je nooit meer rot te voelen, maar het eenvoudiger leren omgaan met alles wat je ervaart. Je gaat op een dieper niveau beseffen dat je al heel bent.  Dit is de bottum-up benadering vanuit het lichaam.

03

Zijnscoaching

Het is van belang om de verbinding met onze vrouwelijke energie te herstellen. Iets wat we verleerd zijn in een wereld die vooral gebouwd is op mannelijke energie. We proberen vaak die multi-taskende, krachtige en ondernemende vrouw te zijn. Maar uiteindelijk voelen we ons leeg en uitgeput. Als je in verbinding komt met je vrouwelijke energie en je laat ondersteunen door je mannelijke energie, ga je voelen dat alles gaat stromen. Ik leer je hoe je kunt ZIJN. En ik laat je zien dat heling niet altijd moeilijk en zwaar hoeft te zijn. Je kunt namelijk helen vanuit zachtheid en kleine stapjes. Soms is het belangrijk om uit de actie te stappen en om onze verhalen niet te willen snappen. Om deze verhalen niet op te willen lossen, maar er juist mee te ZIJN. Door je over te geven aan wat ze met je doen en door te voelen. Zonder dat jouw eigenwaarde daarvan afhangt.

Middels Zijnscoaching leer je ongeremd leven, genieten en ontspannen. Vanuit deze plek ga je echte vrijheid, liefde en connectie ervaren.

04

Transformatiecoaching

In het dagelijks leven word je  soms nog pijnlijk getriggerd. Je houdt nog niet volledig van jezelf en belandt in drama waarvan je dacht dat je het al had opgelost. Dit komt vaak door een trauma (klein of groot) dat nog tussen jou en je werkelijke zelf staat. Het is een verhaal dat onze mind heeft gecreëerd en blijft herhalen.

 

Soms is het fijn om naar de bron, de wortel van dit trauma te gaan en te transformeren. Met de vele heling- en transformatietechnieken (hypnose, eft, regressie, reïncarnatie, protocolwerk) die ik tot mijn beschikking heb, help ik je trauma's transformeren, zodat je meer liefde gaat ervaren in je leven. Zodat trauma's jou niet meer in de weg staan om je authentieke zelf te zijn.

Middels bewustzijnscoaching ga je meer connectie ervaren, in eerste instantie met jezelf, zodat je jouw wensen en droomleven kunt realiseren.

Claudia Scholten

Claudia Scholten
Transformatiecoach

Mijn naam is Claudia Scholten. En ik heb een talent om te horen en te voelen wat je nodig hebt. Ik zie je potentieel. Ik zie wie je werkelijk bent. Voorbij jouw beperkende gedachten, trauma's en conditioneringen.

Elke sessie is een reis op zich. Hoewel jouw vraag en behoeftes natuurlijk centraal staan, werk ik altijd vanuit het nu. Wat is er in het nu dat zich aandient, gezien en geheeld mag worden? Vraagt jouw energie om schaduwwerk of juist lichtwerk? Soms duw ik een beetje door en ben ik streng voor die delen die jou tegenhouden. Soms is het juist zachtheid die deze stukken nodig hebben. De ene keer lachen we samen, de andere keren huilen we of we schreeuwen er een potje op los. Eén ding is zeker; ik schrik niet van je werkelijke zijn, ik had hem toch al gespot.

Soms gaan we echt aan de slag met trauma-heling en/of het omzetten van je belemmerende overtuigingen of gedrag.
Je leert te bewegen naar intense zelfwaardering en balans; thuiskomen in jezelf. Zodat jij bedding kunt gaan bieden aan jouw (toekomstige) liefdesrelatie, in eerste instantie met jezelf, maar wellicht ook met een partner.

Nadat je belemmeringen zijn opgelost, is er ruimte  voor iets nieuws. We nemen echt afscheid van je 'oude' leven  en we maken de persoonlijkheid die je ten diepste van binnen bent nog sterker.

De investering in jezelf

Heb je een specifieke hulpvraag dan kunnen we daar met transformatiecoaching mee aan de slag.  Jouw investering is natuurlijk je tijd. Ik start altijd met een traject van minimaal 3 sessies van  1 - 1,5 uur  per keer. Daarna kijken we samen of en wat er meer nodig is.

 

Dit startpakket is € 484,=. Wil je vooraf kennis maken? Dat kan door middel van een gratis online kennismakingsgesprek van 30 minuten. Of een daadwerkelijke online of live intake. Deze duurt 1 uur en kost € 77,=.

​​

bottom of page