top of page

11 redenen om te mediteren


mindfulness

Net als vele anderen op dit moment, ben ik loeidruk...elk jaar neemt de drukte toe als november langzaamaan voorbij glijdt. Naast de gebruikelijke drukte rondom sinterklaas en kerst, is mijn oudste dochter ook nog in december jarig. En dit jaar volg ik ook nog een klimcursus, ben ik een weekend op pad voor Bridgeman, wil ik mijn communicatie challenge af hebben én kwam er vorige week plots een workshop bij. “Wat de perfecte coach, die veel verstand heeft van stress, dan doet, is…extra mediteren. Wat doet de coach die veel verstand heeft van stress, maar zelf ook nog elke dag leert en ervaart en vanuit deze weg coacht? Stoppen met mediteren. Haha, je snapt het al...ik ben weer eens in die laatste valkuil getrapt.” Zo begon ik vorige week mijn nieuwsbrief. Daarvoor had ik net besloten me weer te richten op meditatie. En gedurende die dag deed ik maar liefst 5 meditatiesessies. Een soort inhaalslag 😉 en herstel. Want ja, dat is wat meditatie voor mij is. Telkens al ik even verdwaal in het land der ‘moeten’ en ‘controle’, is meditatie de zelfliefde die me weer terugbrengt. Terugbrengt naar mezelf. En terugbrengt in verbinding met de wereld. Dé tool om voor heling, de tool om angsten te laten verdwijnen. De tool om de onrust uit mijn lichaam te verdrijven. Aandacht voor dat wat er is. Aandacht voor dat wat gezien wil worden. Maar wat het voor mij is, hoeft het niet voor jou te zijn. Hieronder een lijstje met de grootste voordelen van meditatie die wetenschappelijk bewezen zijn. • Voorkomen van depressie • Meer emotionele balans, beter omgaan met negatieve emoties • Compassie ontwikkelen • Betere focus en concentratie • Je wordt gelukkiger • Lagere bloeddruk • Verminderde schrikreactie • Sterker immuunsysteem • Minder angst • Betere slaap • Beter omgaan met stress Wil jij ook leren en ervaren? Op de homepagina vind je een ontspanningsoefening helemaal gratis. Je leert dan eerst je lichaam te ontspannen. Alleen dat is al een cadeautje. Laat je me hieronder in een paar woorden of emoticon weten wat de oefening voor je doet? Wil jij ook deze voordelen ervaren en meditatie integreren in je leven? In januari heb ik weer zo’n heerlijke mindfulness training gepland. In dit mindfullness programma maken we een reis om de wereld. We ontdekken hoe Oost en West bij elkaar komen. Wat de Dalai Lama en Google met elkaar te maken hebben. We zien de schoonheid van de oosterse wijsheden en koppelen dit aan de kennis van de westerse wetenschap. Liefs Claudia

Comments


Meer artikelen...
bottom of page