top of page

We zijn vrouwen


We zijn ontvangend, We zijn steunend, We zijn aanvoelend We zijn intuïtief We zijn veilig We zijn zacht We zijn rond We zijn schoonheid We zijn helend


Veel vrouwen herkennen zichzelf hier niet altijd meer in. Na jaren ‘ons mannetje te hebben gestaan’ is de vlam gedoofd. We zijn onszelf verloren in daadkrachtig zijn, in de actie en focus in competitie en prestatie, als individu. We zijn de verbinding verloren met onszelf, met anderen, met de natuur, met onze passie en sensualiteit.


We zijn vrouwen!

Sinds mensenheugenis komen vrouwen samen in vrouwencirkels. Een plek om te delen, te helen, te inspireren, te creëren, te steunen en te verdiepen. In veiligheid, in rust en in verbinding. Een ‘cirkel’ van een groep vrouwen van welke leeftijd, levensfase of achtergrond dan ook, die er bewust voor kiezen om bij elkaar te komen als gelijken. Een groep vrouwen die behoefte heeft aan verbinding en de behoefte voelt om elkaar te empoweren.


De vrouwen van een cirkel vormen een sisterhood. Een krachtig verbond, dat jou weer terug brengt naar je natuurlijk zijn; als vrouw. Een plek waar je merkt dat je uiteindelijk al je mede vrouwen als sisters zal gaan zien. Een plek waar onderlinge concurrentie en competitie los wordt gelaten en daarmee ook onze innerlijke criticus. Het is tijd om onze natuur weer te omarmen en balans aan te brengen in onze mannelijke en vrouwelijke energie.


Wil jij delen, verbinden, creëren en je mannelijke én vrouwelijke kwaliteiten omarmen? Wil je steunen én gesteund worden in een krachtige en liefdevolle bedding van gelijkgestemden? Wil je lief hebben, groeien en ruimte durven innemen tijdens een ongekende reis in ervaring naar …zachte kracht.?


Vrouwencirkels zijn er al eeuwen, omdat vrouwen gemaakt zijn om te verbinden. Wij worden (eigenlijk) ongelukkig van concurrentie en competitie. Wij hebben sinds mensenheugenis voor elkaars kinderen gezorgd. Pas in de laatste jaren maken we ons druk over wie de mooiste, lekkerste en gezondste traktatie kan knutselen voor onze kroost of hoe we het snelst kunnen bewegen op de carrièreladder of maar weer een diploma halen om te bewijzen hoe goed we zijn.


En dat weten we zelf maar al te goed. We verlangen ernaar om uit de ratrace te stappen en bewuster te gaan leven. We verlangen naar authenticiteit en naar verbinding. Daarom ontstaan er overal op de wereld weer nieuwe vrouwencirkels. Het is een natuurlijke behoefte waar we opnieuw naar leren luisteren. Gelukkig maar, want vrouwencirkels zijn krachtig en helend. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook voor het collectief.


In een vrouwencirkel komen thema`s aan bod, zoals veiligheid en vertrouwen. Maar ook zelfliefde, sensualiteit, (familie) relaties, angst, controle en ruimte innemen. En uiteraard wordt je uitgenodigd om te delen en te helen. De thema`s worden ondersteund door het ervaringsgerichte rituelen en/of ceremonies, zoals vele generaties vrouwen voor ons deden.


Raakt dit jou ook? Voel je dat dit voor jou is? Houd deze berichten in de gaten….

Kommentarer


Meer artikelen...
bottom of page