top of page

Waar heb jij op dit moment behoefte aan in jouw leven?


Hoe vaak stel jij jezelf die vraag? Niet wat je volgende maand nodig hebt, niet morgen. Maar wat heb je nu, op dit moment, nodig? En kun je daar aan toegeven? Wat mij opvalt, is dat veel mensen deze vraag niet eens goed kunnen beantwoorden. Ze zijn het slachtoffer van hun mind. De mind die hun steeds maar weer ergens anders heen brengt... naar een moment hiervoor of een moment hierna. En dat terwijl alleen het nu bestaat. De rest is maar een verhaal.

Onlangs deelde ik meerdere keren mijn eigen ervaring. Dat toen ik nog in loondienst was is 's avonds in de auto terug naar huis me vaak 'beroerd' voelde. De hele dag rende ik van hot naar her zonder te voelen wat er 'nu' was en wat ik 'nu' nodig had.


De toegang tot het 'nu' bleek uiteindelijk in mijn lichaam te zitten. Je lichaam is altijd alleen maar in het 'nu' aanwezig. Dus als jij je lichaam kunt voelen. Niet een emotie, maar een daadwerkelijke gewaarwording. Of het nou kou, de beweging door je ademhaling, warmte, spierspanning, trilling of gewoon je billen die de stoel aanraken, is. Op het moment dat jij dit waarneemt, ben je in het nu. En kun je jezelf de vraag stellen; waar heb ik op dit moment behoefte aan?


En vaak is dat een heel ander antwoord, dan dat je hoofd voor je fabriceert.


Op reis en ervaar de magie!


Warme groet,

Claudia


ps Wil jij meer connecten met je lichaam dan je hoofd, leer hoe tijdens het Lichter Leven programma. Of weet je wel hoe je dit kunt doen, maar lukt het niet? Ervaar je blokkades, dan is transformatiecoaching wellicht een goed idee.

Comments


Meer artikelen...
bottom of page