top of page

Waarom lukt het me niet om los te laten?


Je ervaart iets in je leven dat niet goed voelt. Een teken dat datgene niet past bij wie je werkelijk bent. Een dus een uitgelezen kans om op zoek te gaan naar dat wat wel passend bij jou is. Soms lossen we dat op door het gevoel weg te drukken of af te dekken. Meestal komt het gevoel dan in steeds hevigere mate terug. Je uiteindelijke doel is namenlijk niet om gelukkig te zijn, maar om dicht bij jezelf te leven. Dat je daarmee meer geluk ervaart, is dan wel weer mooi meegenomen. :-)


Maar zelfs als we bereid zijn om dat ongemakkelijke gevoel aan te kijken, zijn we niet altijd in staat om er ook werkelijk wat mee te doen. We hebben geen idee over het 'hoe dan'. Soms is er dieper werk nodig om 'ruimte te maken' voor wie we werkelijk zijn.


Meestal is er dan op onbewust niveau iets 'kapot'. Kapot? Ja kapot als in de zin van 'uiteengevallen'. Iets is niet meer heel, verbonden. Het klopt ergens niet. Je hebt iets in je persoonlijkheid aangenomen, dat niet van jou is. Misschien zijn het overtuigingen van je ouders. Misschien zijn het waarheden uit je omgeving. Misschien zijn het trauma's die je in je leven hebt opgelopen.


Wat het ook is, het moet eerst geheeld worden voordat het kan worden losgelaten. En mijn vraag is dan: "wat heb je eerst te doen om het los te laten?" Precies, vastpakken! Je hebt iets dat niet meer resoneert eerst bij de horens te pakken, aan te kijken, te doorleven, de les te leren. Om zo dichter bij je ware zelf te komen.


Dan kun je met gemak deze sluier waardoor het zicht wat schimmig was, met gemak van je af laten vallen. Als ballonnen laat je, dat wat je niet meer dient, wegvliegen. Je kunt de energie die niet met jouw zijn resoneert laten gaan. Om vervolgens weer helder te zien. Weer een stap dichter bij je essentie te zijn.


De meeste mensen die een fantastisch leven creëren, hebben hier hard voor gewerkt. Het lijkt hun allemaal makkelijk af te gaan, maar veel vaker zijn ze op een dieper niveau hard aan de slag geweest. Ze zijn voorbij hun twijfels en onzerheden gegaan. Sterker nog, ze wisten dat hun twijfels en onzekerheden hun de weg wezen waar het geheeld mocht worden.


Ze hebben hun pijn echt aangekeken, voordat ze los konden laten. Ze hebben zich niet laten tegenhouden door een tekort aan geld, tijd of energie, maar deze volle bak gestopt in die heling. Steeds een laagje dieper om zo weer een ballon los te kunnen laten.

Comments


Meer artikelen...
bottom of page