top of page

Wat kenmerkt het Lichter leven programma?


wil jij groeien? wil jij lichter leven?

Vaak zijn mensen geraakt door mijn enthousiasme over het Lichter leven programma. Ze horen hoe het mij heeft verandert. En ze zien de schittering in mijn ogen. Ze voelen mijn enthousiasme over wat het anderen heeft gebracht. Heel vaak hebben ze er dan al heel veel zin in. En...hun mind wil graag weten wat het dan inhoudt. Hoewel je het programma echt moet ervaren, kan ik er natuurlijk best wat meer over vertellen...Dus hierbij wat onderdelen van het programma.

Transformatiemodel

Het Lichter leven programma is gebaseerd op het T-model en begint met een nieuwe levensstijl (1: linker horizontale poot van de T). Vervolgens gaat het de diepte in met het helen van trauma’s, niet dienende stukken, valse overtuigingen en belemmerde gedachten (2: de verticale poot) en aansluitend werkt het door met het vinden van de passie(s) en het manifesteren van de gewenste werkelijkheid (3: Rechter liggende poot).


For the good of all

Binnen het Lichter leven programma leer je je gedachten, spraak en daden af te stemmen op “The good of all” zorg je ervoor dat alles wat je doet evenwijdig is aan de stroming van het universum. Leven ten gunste van alles verandert je perspectief volledig. Je leven afstemmen op 7 generaties zorgt ervoor dat alles wat je doet duurzaam is. En jij bent onderdeel van ‘all’.

Op reis

Met het Lichter leven programma gaan we samen op reis. We gaan op weg naar jouw bergtop. Aan het begin van de reis heb je nog geen overzicht omdat je zicht wordt belemmerd door de eerste berg die je moet beklimmen. Eenmaal aangekomen op de top van de eerste berg, kun je de volgende zien.


Vele prachtige uitzichten, maar ook regenachtige dagen en storm, volgen. Een slechte periode betekent niet dat je terug bij af bent. Het betekent dat je je op een moeilijk punt van de reis bevindt. Het is geen reden om op te geven. (Lees ook mijn blog hierover toen ik zelf het Lichter leven programma volgde.)


Verhogen bewustzijn

Einstein zei: “Je kunt een probleem niet oplossen op hetzelfde denkniveau, als dat waarop je het gecreëerd hebt.” Robert Bridgeman heeft dat vertaald in: “Je kunt al je problemen oplossen, simpelweg door je bewustzijnsniveau te veranderen”. Door boven je huidige situatie ‘uit te stijgen’ zie je (ge)makkelijker wat er anders kan en hoe je dat kunt doen. Wetende dat alles wat je denkt, doet en ervaart maar voor 5% bewust is. Hoe zou het dan zijn als je meer zicht kreeg op die 95%? Je bewustzijn verghogen is daarom een belangrijk onderdeel van het Lichter leven programma.

Uit je hoofd, in je lijf

We willen het liefste alles beredeneren, snappen met ons mentale stuk. Maar de meeste dingen kunnen we alleen maar ervaren. Door te gaan voelen en ervaren wordt het leven steeds magischer. En snap je wat jouw lijf je te vertellen heeft. e schreeuwen!

Verbinding met jezelf, verbinding met de ander

Je kunt je alleen onderdeel van een groep voelen, erbij horen, als je je eerst verbind met jezelf. Je hebt te ervaren wie jij bent, wat jij wilt, waar jij staat om te kunnen snappen wat de ander beweegt. Door tijdens het Lichter leven programma te ontdekken wie jij precies bent, (h)erken je ook de ander en kunnen er krachtige authentieke banden ontstaan.

6 niveaus van groei

Binnen het Lichter leven programma ga je jezelf managen op verschillende processen: de 6 bestaansniveaus. Als je deze 6 processen goed managet en steeds wat laat groeien, ervaar je groot geluk, waardering en passie in je leven.

De niveaus binnen het Lichter leven programma zijn:

1. Buitenwereld: alles in je omgeving, je relaties, je werk

2. Persoonlijkheid: type, ras, rollen, gedrag, zelfbeeld, comfortzone

3. Fysiek: lichaam, hersenen, fysieke zintuigen

4. Emotioneel: emoties, instinct, etherische zintuigen

5. Mentaal: verstand, gedachten, herinneringen, intelligentie, mentale spieren

6. Spiritueel: inspiratie, creativiteit, passie, wijsheid, voldoening, gelukzaligheid, intuïtie, flow, spirituele spieren


Buiten je comfortzone

Iedereen heeft een comfortzone. Dat is het gebied waarin zaken bekend, voorspelbaar en (meestal) prettig zijn. De plek waar jij vindt dat je persoonlijkheid zich bevind. Je kent het wel, mensen die zeggen: “zo ben ik nou eenmaal.” Zaken zijn haalbaar en bevinden zich binnen het gebied dat we ‘realiteit’ noemen. Het is fijn om in je comfortzone te zitten, het geeft een gevoel van ‘controle’, want het is lastig omgaan met verlies aan controle en de bijbehorende onzekerheid.

Maar wil je dat je je huidige manier van leven aanpakken, dan heb je iets anders te doen. Einstein heeft gezegd: ‘De definitie van waanzin is telkens hetzelfde doen, maar een andere uitkomst verwachten.’ Met andere woorden: als je iets anders wilt dan je nu hebt of doet, dan zul je zelf iets anders moeten doen dan je nu doet. En dat is waarom we (soms) in het Lichter leven programma dingen doen die jij wellicht als ‘gek’ of ‘ongemakkelijk’ ervaart. Wil je écht veranderen, dan heb je dingen soms anders aan te pakken en heb je het patroon van je comfortzone te doorbreken.


Ben jij nu ook enthousiast en wil je meer weten? Kom dan naar mijn eerstvolgende Lichter leven workshop en maak ook kennis door ervaring.


Lieve groet,

Claudia

Comments


Meer artikelen...
bottom of page