top of page

De kracht van samen


samen-sterk-voor-ondernemers

Ik geloof erin dat kleine zelfstandigen zich mogen verbinden om elkaar te motiveren en naar grotere hoogtes te stimuleren. Ik ben er van overtuigd dat je door je te verbinden het beste uit jezelf haalt, zodat je je doelen en dromen verwezenlijkt. Door te geven en te ontvangen; door te delen, word je rijker, sterker, kritischer, realistischer en transparanter. Essentieel voor de groei van jezelf als ondernemer.

Afgelopen jaar was ik begeleidend coach bij het Jaarprogramma “Leef je zielsmissie” van Robert Bridgeman. Een programma waarin je leert van jezelf te houden, belemmeringen transformeert, jezelf werkelijk gaat zien en leert hoe je je droomleven manifesteert.

Een bijzondere reis, die je maakt met gelijkgestemden. En vaak ook vreemden. Bijzonder vind ik het elke keer weer hoe snel er een hechte groep ontstaat. Niet gek als je weet dat alles energie is en jij dus ook. Verbinding maken is dan ook niets anders dan dit beseffen en de energie te laten stromen. Maar, dat is niet wat we in ons leven altijd leren.

Sinds ik me het leren verbinden met mezelf, zonder masker in puurheid, leer ik me steeds beter te verbinden met een ander. Dat pantser van angst, onzekerheid en groter voordoen dan je bent, heb ik niet meer nodig. Meestal kan ik me in oprechte kwetsbaarheid tonen; vanuit zachte kracht. Ook al vind de ander dat soms ongemakkelijk.

Dus ook nu, als zelfstandig ondernemer, deel ik mijn kwetsbaarheid. Een half jaar geleden ben ik gestopt met mijn parttime baan en richt ik me volledig op het zelfstandig ondernemerschap. Met alle tranen, twijfels en onzekerheden heb ik toen het vertrouwde en veilige van een ‘zeker’ inkomen losgelaten.

Maar wat ik veel moeilijker vond en soms nog steeds vind, is het gemis van mijn directe collega’s. De gesprekken, de gekkigheid, lief en leed dat we deelden, maar ook de kracht van dit sterke team. De inspiratie en de andere invalshoeken. Het sparren over een project of idee. De mogelijkheid om plannen en ideeën naar een hoger niveau te tillen. De diversiteit aan meningen. Een advies over hoe om te gaan met deze klant of leverancier.

“Alleen ga je sneller, samen bereik je meer” wordt vaak gezegd. En ik kan niet anders dan beamen. Wat werkte ik hard de afgelopen tijd en wat ging ik snel en wat bereikte ik een hoop zodra ik het samen aanvloog. Dus hoe leuk je zelfstandig ondernemerschap nu ook is, hoe blij je ook bent met je eigen toko; mijn mening is dat je het als ondernemer ook niet alleen kan.

De signalen waren het afgelopen half jaar helder…steeds scheper…en nu duidelijk! Ik heb een supergaaf programma ontwikkeld voor kleine ondernemers om zich met elkaar te verbinden. Een programma waarin we gaan samen werken, samen groeien en samen ont-moeten. En…een programma met heel veel lol.

Ben jij een kleine zelfstandigen met geen of enkele medewerkers in dienst, kennis en kunde wil delen? Graag gelijkgestemden ontmoet en openstaat voor nieuwe ideeën? Positief, gedreven, betrokken en… nieuwsgierig is? Laat het me weten en ik stuur jou meer informatie over dit prachtige programma.

~Maak verbinding ~ Lieve groet, Claudia

Σχόλια


Meer artikelen...
bottom of page