top of page

Ik ben niet je geroe

Laura had een passie voor persoonlijke ontwikkeling. Ze las boeken, volgde trainingen en keek talloze video's van goeroes die beloofden haar te helpen haar om een vervullend leven te leiden.


Laura dacht dat zij een goeroe nodig had en spendeerde veel tijd en geld om de juiste te vinden. Zij volgde het advies van haar goeroes en boekte vooruitgang, maar er bleven ook hele stukken onbelicht.

Zij baalde, dat ze nog steeds niet in staat was een echte diepe liefde voor zichzelf te voelen. En ze besefte zich dat ze zich soms nog te afhankelijk opstelde. In haar relatie, in haar verhouding tot succes in werk en zelfs naar haar goeroes.


Op een dag las Laura een artikel over goeroes. De auteur schreef dat ware wijsheid en inzicht van binnenuit komen, en dat vertrouwen op externe bronnen feitelijk iemands groei kan belemmeren. Laura was geïntrigeerd.


Zij besloot te experimenteren met het idee en stopte met het zoeken naar haar goeroe. In plaats daarvan begon zij aandacht te besteden aan haar eigen gedachten, gevoelens en intuïtie. Ze begon met diep contact te maken met haar lichaam, de angst-signalen van haar autonoom zenuwstelsel aan te kijken. Ze veranderde steeds meer met kleine stapjes.


Ze leerde liefhebben zonder afhankelijkheid. Ze vertraagde, zorgde meer en meer voor zichzelf en leerde vanuit haar hart te leven. Ze begon te daten, van het leven te genieten en meer te verbinden met vrienden en familie.


Tot haar verbazing boekte Laura aanzienlijke vooruitgang. Zij ontdekte dat de weg van de held had gelopen in plaats van die van de heldin. Ze ontdekte te 'praten' met het kleine meisje in haar. Zij leerde op een dieper niveau te helen. Op wanhopige momenten raadpleegde ze soms nog een goeroe, maar ze realiseerde zich dat haar heling daar niet lag.


Vanaf die dag stopte Laura met zoeken naar goeroes en begon zij op zichzelf te vertrouwen. Zij las nog steeds boeken, volgde trainingen en keek video's, maar zij deed dat vanuit onafhankelijkheid. Zij wist dat niemand alle antwoorden had, en dat de beste leraar haar eigen ervaring was. En ze ontdekte dat ze haar eigen goeroe is.


De afgelopen tijd ben ik bezig met het (opnieuw) neerzetten van mijn bedrijf. Vorig jaar zomer besloot ik een andere richting in te slaan met mijn bedrijf, omdat ik zelf zo'n enorme transformatie was doorgegaan. Het bedrijf dat ik had staan, was dan misschien succesvol, maar helemaal niet meer wie ik ben.


Na de zomer verwijderde ik van alles van mijn website. Besloot ik me te richten op polariteiten en met namen mannelijke en vrouwelijke energie. En daarmee leek ik even iets kleins te doen, maar whow, wat is er een hoop sindsdien gebeurt. Deze kleine sneeuwbal is inmiddels flink gegroeid.


Mijn succesvolle business ineens op z'n kop gooien, betekende dat ik als het ware weer opnieuw begon. En ja, ook financieel gezien, want wat bied ik dan nu eigenlijk? Waar vraag ik mijn geld voor? Waar zit de uitwisseling in waarde? Mijn boodschap klopte niet meer, mijn website niet, mijn foto's niet en mijn branding ook niet.


Ik ontdekte (tot nu toe) dat hetgeen dat ik bied eigenlijk het volgende betekent:

• Ik ben een soultraveler, die je op weg helpt naar de verlangens van je ziel.

• Ik help vrouwen het vertrouwen te hebben in hun ZIJN (hun hele zijn), zodat ze weer gaan spelen, ontspannen en genieten.

• Ik houd liefdevol de ruimte voor je open om jouw weg naar zelfheling te vinden.

• Ik ondersteun je in jouw Spiritueel Wijze Relaties, met jezelf en met je partner.

Als Divine (Inner) Relationship Guide ondersteun ik mensen op weg naar hun inner union.


En zo ontstaat vanuit verbinding en co-creatie stap voor stap de journey naar jouw werkelijke verhaal.

En vooral die laatste, Divine Relationship Guide,......haper ik een beetje. Want oh hemel wat worstel ik zelf soms nog met het thema relaties. Wat vind ik het bijvoorbeeld een uitdaging om in mijn vrouwelijke energie te blijven in mijn relatie; ontvangend, zacht, in mijn hart en buik.


Herken je het misschien dat je wel een diepgaande, spirituele, heilige verbinding wil met je partner.

Dat je wilt dat hij de Koning is waar jij naast kan stralen, maar dat je bepaalde delen van jezelf nog (te) stevig vasthoudt?

Wat denk je van het deel van jou:

• dat de dingen altijd 'op jouw manier' wil doen...

• dat nog steeds gelooft dat mannen en mannelijkheid giftig en niet veilig zijn...

• dat fel, koppig en lekker onafhankelijk is...

• dat de neiging heeft om de mannen i te beoordelen, te bekritiseren of te veroordelen als minder dan/inferieur...

We praten er liever niet over...We houden het idee over het 'heilig huwelijk' liever sexy, cool en trendy. Maar uiteindelijk vraagt het 'heilig huwelijk' overgave van je, geen drama, hij vraagt je om je respect. Misschien heeft het postmoderne feminisme je geconditioneerd om ten koste van alles de controle te behouden, maar dit is niet waar het 'heilig huwelijk' zijn weg vindt.


Ik zal je eerlijk vertellen, ik ben al een tijdje bezig om deze delen in mezelf te laten 'sterven'. Mijn ego houdt soms nog hardnekkig vast. Mijn innerlijk kind stribbelt soms nog heel hard tegen. Woest kan ik soms op mijn partner zijn en hem van alles betichten. Waarop hij soms lachend zegt: 'je hoeft alleen maar over te geven en dankbaar te zijn'. Waarop ik soms nog woester word.


En hoewel hij ook toegeeft, dat samenleven met hem is als 'de Universiteit van relatiekunde'. En hij me echt prikt op elk 'ongeheeld' deeltje van mezelf. Toch zijn daar die beperkende gedachtes, dat ik elk aspect van het 'heilig huwelijk' al gemasterd moet hebben. Gedachten als 'ik moet het volledig voorleven' en 'practice what you preach.'


En weet je...er kwam nu al 3x iemand op mijn pad (en bij 3x moet je het écht serieus nemen, is mijn filosofie), die me van het volgende bewust maakte. Ja, ik ben hier om voor te leven, te helen voor het collectief. En...ik mag, misschien wel moet, daarin mijn eigen lessen doorleven. Falen, op mijn snuit gaan.


En de ander meenemen in de prachtige kleine stappen die ik maak. Ik heb in mijn relaties al enorme lessen gehad

Want he, ik ben niet dé relatie-expert (al heb ik wel vele relatielessen doorlopen). Ik ben ook niet je goeroe. En ik vraag me af of de wereld die ook nog echt nodig heeft. De antwoorden van de ander, zijn namelijk niet jouw antwoorden. Jouw antwoorden zitten in jou. Ik kan je dus inspireren, een guiding bieden naar het licht in jou, samen met je staan in het donker. Ik kan een 'leraar' zijn die mijn lessen die ik met mijn ervaringen heb opgedaan, met je deelt. Maar het is aan jou op stap voor stap jouw pad te lopen.


Jouw Eigen Wijsheid te omarmen. Net zoals ik dat doe.


Lots of love,

Claudia


Comments


Meer artikelen...
bottom of page