top of page

Het is maar waar je naar kijkt


Lief lijf... Je bent te romig, te wit, te flubberig, te harig, te aanwezig, te pijnlijk, te snel vermoeid.

Lief lijf... Je bent zacht, mooi blank, gezond, sterk, drager van mijn kinderen en mijn altijd beschikbare vervoermiddel op aarde.

Het is maar waar je naar kijkt. Dacht je echt dat ik een tijd geleden deze foto op social had geplaatst #nofilter? Ik ging überhaupt liever niet in zwemkleding. Als mijn kinderen wilden zwemmen, baalde ik als een stekker.

Toen ik ging coachen werd de afwijzing nog een tandje erger. Want als ik niet eens af kon vallen, wat stelde ik dan voor als coach?

What was I thinking?

Mijn lichaam is mijn grootste uitdaging. Al jaren ben ik op zoek om hiermee in balans te komen. Ik ben niet gek, het is gezonder als ik minder kilo's mee zou dragen. En toch weiger ik nog langer slopende diëten. Tal van kilo's eraf én er weer bij. Het heeft mijn systeem alleen maar uit balans gebracht.

Ik wil nog maar op 1 manier naar een gezond gewicht en dat is holistisch: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De afgelopen jaren heb ik daar, op en aan, veel energie in gestopt. Ik heb 1 op 1 intens gesport. Ik heb mind bewustzijns-programma's gevolgd. Ben aan de slag gegaan met emotie-eten en zelfliefde. Heb gewerkt aan mijn gronding. Ben in regressie aan de slag gegaan met de bevalling van mijn eerste. En vorige levens ingedoken. Ik heb geaffirmeerd, gevisualiseerd en het aan spirit gevraagd.

En hoewel ik in al die processen vele lagen van me af heb laten vallen. En ik dus nu gewoon geniet van zwemmen met mijn Kids. Hoewel ik al vele lagen heb afgepeld en ik me fitter, sterker en gezonder voel dan jaren geleden, heb ik de kilo's nog niet niet van me af kunnen schudden.

En het is oke. Blijkbaar mag ik nog dieper duiken, nog dieper helen. Heling is mijn karma én mijn levenspad. Dus is ben er helemaal oké mee.

Maar wat me opvalt, is dat ik lang dacht dat ik (met mijn gedachten) tot een select clubje hoorde van mensen met kilo's teveel. Niets is minder waar. Steeds vaker tref ik mensen met een gezond gewicht, die niet oké zijn met hun lijf. De #bodypositief beweging is er niet voor niets.

En met social media erbij lijkt het ook nog eens geoorloofd om van alles van elkaar(s lijf) te vinden. En het is zo niet nodig. Als er iemand streng is voor jou, dan ben je het zelf wel. De angst om er niet bij te horen of niet goed genoeg te zijn, is groot genoeg. Daar heb je niemand anders voor nodig. Dus ik nodig je uit om complimenten uit te delen. Aan jezelf en een ander.

Het is maar net waar je naar kijkt.

Op reis en in verbinding

Lieve groet Claudia

1 Comment


Leonard Gates
Leonard Gates
Sep 22, 2022

Thanks greatt blog post

Like
Meer artikelen...
bottom of page