top of page

Hoe kun je Lichter leven?


Lichter leven, niet verlicht leven, maar lekker licht leven. Hoe zou dat zijn? Op momenten dat het goed met je gaat, er optimaal van genieten. En op momenten dat het minder gaat, beseffen dat er altijd een deel in jou is waar het lichtjes voelt?


Lichter Leven betekent ook dat je minder gehecht bent. Aan spullen, aan status, aan over hoe anderen over je denken. Ik noemde het al, niet altijd maar meer en groter. En hoewel ik al nooit zo enorm hiermee bezig was, krijgt dit de laatste jaren steeds meer betekenis. Vier jaar geleden toen we ons huis hadden verkocht, besloten we dat het best met wat minder kon. We verhuisden van een vrijstaand ‘herenhuis’, naar een twee onder een kapwoning. We rijden een auto van 15 jaar oud. Onze camper is 17 jaar…. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Niet dat ik nu een (te) klein huis heb of niet geniet van nieuwe kleding of iets fijns voor mezelf. Oh, absoluut wel, misschien mag ik mezelf dat best eens vaker gunnen. Maar qua spullen en materie heb ik geen extreme wensen (al ben ik wel verzot op boeken ). Ik haal mijn geluk uit mezelf en mijn voldoening uit groei, creatie, reizen, heling en verbinding. Hoe kloppend is het dan, wanneer ik gisteren een oude Happinez pak en daarin de column lees van Max Strom. Hij schrijft over inspirerende lezingen op YouTube. Volgens hem de rode draad: ze proberen allemaal om het beter te doen, meer te hebben, groter te leven of succesvoller te zijn.Zonder oordeel nodigt hij uit om na te denken over: wat is het meest minimale wat je nodig hebt om te zeggen; diep in mij ben ik op de mooiste plek ter wereld?

En dat is waar ik je ook toe uit wil nodigen. Ga niet (altijd) voor groter, meer of beter, maar ga voor wie je werkelijk bent.De persoon onder al die lagen en sluiers. De persoon die je ten diepste van binnen bent. Dat was voor mij de reden om er (voorlopig) definitief voor te kiezen om te werken met kleine groepen. En wat krijg ik leuke reacties. Soms attendeer ik klanten op deze groepscursus, omdat ik het zo bij ze vind passen. Soms krijg ik een twijfelachtige wenkbrauw, omdat ze het in een groep spannend of ongemakkelijk vinden. Ze twijfelen of ze tot hun recht komen. Los van dat het soms juist goed is om de uitdaging buiten je comfortzone te zoeken, vertel ik ze dan over de groepsgrootte. En daar zie ik ze weer opveren.

Voor mij is het inmiddels een gouden formule . Een kleine groep om: gelijkgestemden te ontmoeten, te helen door te delen, een grotere energetisch draagvlak te creëren, te spiegelen, te verbinden en toch veel individuele aandacht. Aangevuld met enkele 1 op 1 sessies om: nog iets dieper te duiken in persoonlijke thema’s die je tegen bent gekomen tijdens de groepsdagen.

En zo ga je 6 maanden op reis met 5 live dagen en tussendoor aan de slag met je thuisopdrachten en mogelijk de 1 op 1 sessies. Aangevuld met een fysiek werkboek, 19 ondersteunende video’s en audio’s, een fysiek droomboek en een online ademtraining is het, wat mij betreft, de meest complete reis naar wie je werkelijk bent.

Zo trots en blij dat ik telkens weer deze reis mag bieden en een aantal leukerds ontmoet die met me meegaan.


Op reis, ervaar de magie.


Warme groet,

Claudia


ps Wil jij Lichter Leven? Wil jij doen waar je gelukkig van wordt? Meer leven vanuit jezelf? Volg dan het Lichter Leven programma.

コメント


Meer artikelen...
bottom of page