top of page

Ik geloof dat ik iets moet rechtzetten


Lieve man,


Speciaal voor jou...

Ik weet hoe je emoties zijn genegeerd of bespot. Hoe je verteld is dat je een beschermer moet zijn. Hoe je bent opgegroeid zonder uitgelegd te krijgen hoe je met je woede omgaat.


De toxische mannelijkheid (veelal red flags genoemd) is niet waar je voor hebt gekozen. Het is het resultaat van het verwond raken. Het is het resultaat van het niet leren van emotionele vaardigheden. Het is niet echt weten hoe emotioneel te connecten.


Lieve man, ik weet het. Ook jij wil niets anders dan dat er van je gehouden wordt. Ook jij wil verbinding. En soms ben je hevig gefrustreerd omdat je niet de vaardigheden hebt om dat op een gezonde manier te doen.


Ook jij mag het kleine gewonde jongetje in jezelf aankijken. Het jongetje dat zich graag wil bewijzen. Het jongetje die probeert zich goed genoeg te voelen, die zich onbewust zijn vaders liefde en goedkeuring probeert te krijgen.


Ik geloof in je dat je die delen kunt helen.

Neem je ruimte om de vaardigheden te leren die je nooit geleerd zijn.

Laat je niet leiden door een ander. Ook niet door je partner. Jij hebt zelf jouw pad te bepalen.

En..we kunnen je wel helpen je weg weer te vinden...door vooral ons eigen pad te lopen.

Ja, dat moet ik dus even uit de wereld helpen. Misschien denk je namelijk dat ik helemaal niets met mannen heb. Dat ik vrouwen op een voetstuk plaats en hen belangrijker maak.


Voor eens en voor altijd...ik houd van mannen. Ik omgeef me graag met mannen, omring me graag met mannen. En ben vaak 'one of the guys' (geweest). Ook in mijn praktijk is dat zichtbaar; er komen in vergelijking tot veel vrouwelijke collega's veel mannen.


Juist het weg willen gaan van de vrouwelijke energie en me te verbinden met de mannelijke energie heeft me heel veel gebracht. En...het heeft me veel gekost. En dat is wat ik heel veel om me heen zie. De reis van de heldin, naar het boek van Maureen Murdock, maken vele vrouwen.


Ik heb al de nodige 'proeven' doorlopen, illusies ervaren van 'yes nu ben ik succesvol', ik heb me afgesloten gevoeld van het spirituele, ik ben diep afgedaald naar donkere stukken. En nu...al een tijdje ben ik me opnieuw aan het verbinden met het vrouwelijke, ben ik aan het helen in specifieke vrouwenwonden. Om uiteindelijk zowel het vrouwelijke als het mannelijke op een gezonde manier te integreren.


Ik heb inmiddels al 16 jaar persoonlijke ontwikkeling erop zitten. Mijn spirituele pad begon al 23 jaar geleden en heeft zich de afgelopen 7 jaar intens verdiept. Ik heb daarin gezien dat vrouwen soms dezelfde, maar vaak ook andere wonden hebben dan mannen. En inmiddels durf ik echt wel te zeggen dat vrouwen anders helen dan mannen.


En dat pad wil ik graag verder ontdekken met een groep vrouwen. Samen experimenteren co-creëeren en doorgronden. Een plek waar we kunnen praten, zwijgen, lachen, huilen, dansen, mediteren of alleen maar ZIJN. Een plek waar ik je meeneem in de wervelende reis van vrouw-zijn. Een plek waar we verhalen delen. Een plek waar we herkenning en erkenning vinden. Een plek waar we gezien en gehoord worden voor wie we zijn. Dit is wat de Feminine World Experience voor mij is.


Voel je je aangetrokken, laten we dan eens vrijblijvend praten.

Voel je je (nog) niet aangetrokken? Achter de schermen ben ik nog met zoveel moois bezig, wie weet...


Lots of love,

Claudia
Comments


Meer artikelen...
bottom of page