top of page

In 6 stappen; Hoe vind ik mijn passie?


vind je passie

Kun jij ook zo jaloers zijn op die ene persoon die vol gaat voor die ene droom? Zou jij ook graag zo’n droom willen hebben? Je passie willen leven? “Oké, wakker worden stop maar met dromen!” En niet omdat je niet je passie kunt leven. Natuurlijk wel, ook jij kan dat. Alleen, die ene grote droom waar je alles voor laat, is niet voor iedereen weggelegd. Misschien werkt passie bij jou wel anders.


Ik schreef het wel eens eerder: ik ben een multipotentialite. Ik heb niet één passie, niet één talent, niet één interesse en niet één idee. Nee, ik heb er velen. En misschien herken jij je hier wel in. Je droomt enerzijds van die ene grote passie, maar eigenlijk vind je te veel dingen leuk om te gaan voor maar eentje.


Ontwikkel je passie

Moet je dan zonder passie leven of hoppend van leukigheid naar aardigheid? Nee hoor, ook jij kunt ontdekken wat je passie is. Hoe? Niet steeds een betere versie te willen worden, door steeds meer controle en perfectie door te voeren, maar terug te gaan naar de kern. Door langzaam te ontrafelen wie je werkelijk bent. Door steeds weer te ont-wikkelen. Je steeds meer los te maken van aangeleerde gedragingen en aanpassingen. Terug te gaan naar wie je werkelijk bent.


Onechte passie

Tijdens je je jeugd (en soms nog jaren daarna) bouwen we een plaatje op van onszelf. Met als resultaat dat we vaak een passie najagen die niet authentiek is. Die ons niet werkelijk gelukkig maakt. Vaak doen er jaren over om weer terug te gaan naar het authentieke kind dat we waren. Hoe langer je een plaatje blijft bouwen, hoe langer het vaak duurt om het weer af te breken. Of er komt iets heftigs op je pad om dit in 1x te doorbreken. Wacht daarom niet langer en ga nu aan de slag.


Ontdek wie je werkelijk bent

‘Ontdek jezelf, ontdek je passie’, de oorspronkelijke naam van het Lichter leven programma dat ik aanbied. In dit Lichter leven programma ont-wikkel je alle lagen en ga je naar de kern van wie je bent. Je onderzoekt vanuit deze ware kern wat jou gelukkig maakt. En je leert stap voor stap, elke dag je passie te leven. Ik neem je mee naar 6 stappen uit het programma waar je nu mee aan de slag kunt. En die jou ook vanuit passie laten leven.


6 stappen uit het Lichter leven programma naar passie

  1. Verminder prikkels; een van de belangrijkste stappen is het verminderen van prikkels. Deze externe prikkels zorgen voor onrust in je hoofd en in je lijf. Waardoor je afgeleid raakt van wat er werkelijk bij je speelt en zo niet kunt ervaren wat werkelijk passie bij je oproept.

  2. Sluit vriendschap met je angsten; zie je angsten als een krachtbron. Accepteer je angsten, transformeer je angsten waar noodzakelijk en leer om te gaan met je angsten zonder nog meer controle toe te willen voegen. Passie kan maar zo eens iets zijn dat je eigenlijk doodeng vindt, maar toch hebt te doen.

  3. Creëer een krachtige mindset; vaak laten we ons leiden door een gebrek aan vertrouwen in onszelf of door beperkende overtuigingen. Dit staat alleen maar het ware-zelf zijn in de weg. Neem leiderschap over jouw leven en jouw gedachten. Ook hier geld, je passie kan zomaar iets zijn dat je spannend vindt om te doen, maar waarvan je wel de kriebel voelt dat je deze uitdaging hebt aan te gaan. Een krachtige mindset helpt je dan om gewoon te gaan.

  4. Word je bewust van je basisbehoeften; in een eerder blog schreef ik over hoeveel je basisbehoeften je vertellen over wat je graag wilt doen in het leven. Weet wat jouw basisbehoeften zijn en je ontdekt jouw grote ‘why’. Waarmee zomaar eens er toch één grote passie kan ontstaan, maar dan gevat in verschillende activiteiten 😉.

  5. Leer dromen; we zijn vaak verleerd te dromen. We staan vaak in de doe-stand (ik ook nog te vaak I know the game). Leer visualiseren en dromen en ontdek wat werkelijke vrijheid en leven vanuit passie voor jou betekent.

  6. Maak het niet te moeilijk; ga niet op zoek naar die ene grote, grote passie in de verre toekomst! Begin vandaag, wat vind jij vandaag leuk? Wat wil jij vandaag doen om invulling te geven aan jouw dromen, jouw basisbehoeften? Volg de kriebel in je buik. Aanschouw de uitdaging en zeg ja!!! Zeg ja, tegen leven vanuit passie.

Ik daag je uit om deze stappen te doorlopen. Om te ontdekken wat jouw passie is. Om te gaan leven vanuit je basisbehoeften en invulling te geven aan je passie, omdat dat de precies de reden is waarom je hier op aarde bent.


Een fijne dag...

En maak verbinding!


Lieve groet,

Claudia


p.s. Wil jij ook lichter leven? Kom dan naar mijn Lichter leven workshop op 7 juni.

Lees ook de meest gestelde vragen over het Lichter leven programma

Comments


Meer artikelen...
bottom of page