top of page

Mijn laatste woorden...


Dit worden mijn laatste woorden, omdat ik besef dat er hierna niets meer te zeggen valt. Jarenlang heb ik gedacht de wereld te moeten veranderen door mensen bewuster te maken. Daartoe had ik zelfs een centrum in Frankrijk opgericht. Het idee was dat als de mens verandert, de wereld ook verandert. Er ontstond een (spirituele) beweging van mensen die beseften eerst zich zelf te moeten veranderen, voordat hun leefomgeving daarin mee kon gaan. “Verbeter de wereld, begin bij je Zelf”, was de slogan.

Dit was natuurlijk een mooie gedachte, maar we hadden niet door dat we hiermee aangaven niet ‘goed’ te zijn. We gingen ervan uit dat er hard aan onszelf gewerkt moest worden om bewust… en zelfs ‘verlicht’ te worden. Dan pas zouden we in staat zijn onze wereld leefbaarder te maken. Maar tegelijkertijd zeiden we ook dat we liefde zijn… en Licht. Wat moest er dan aan ons veranderd worden? Vroeg ik me af. Hier begon ik de illusie eindelijk te doorzien.


* Bovenstaand stuk is een ingekorte versie van het stuk dat Jeroen Koning deelde op Facebook


En Jeroen zijn woorden raakten me diep, want al een tijdje worstel met een zelfde soort stuk.


Allereerst ben ik het spuugzat om in mijn marketing te delen wat er allemaal 'mis' met je is én dat ik dan wel de oplossing heb naar....

Het zogenaamde pijn- en genotprincipe dat diep verankerd is in onze hersenen. Het benoemen van 'pijn' zorgt voor verkoop. Maar ik wil dat niet (meer) of in ieder geval heel veel minder. Ik wil dat je voelt dat je fantastisch bent, dat je hier wat te brengen hebt, dat je op mag gaan staan en dat precies goed bent zoals je bent! Ik wil dat je met me gaat samenwerken als je het gevoel heb dat we samen iets mooiers en groters kunnen bereiken.


[En ja, dat we allemaal trauma (kleine en grote) oplopen gedurende ons leven en dat we dat mogen omarmen en helen ook dat is waar en mag daar onderdeel van zijn.]


Eerder las ik het artikel van Dokter Juriaan over nieuwe burn-out golf. Hij schrijft dat steeds meer mensen naar rust verlangen. Zelfs die mensen die al veel hebben gedaan op het gebied van “bewustwording”. Hij geeft aan dat er een nieuwe burn-out golf lijkt te ontstaan: "Voortkomend uit de stroming van bewustwording en “positive mindset”. Opgezweept door de gedachte dat wanneer je je “mind” maar goed genoeg weet te sturen, dat je je dan goed zal voelen. Wees dankbaar, benoem en visualiseer je verlangen, mediteer, doe dat iedere dag… Dan zal je succes boeken. Met andere woorden; op die momenten dat je je niet goed voelt, dan is dat eigenlijk je eigen schuld."


Ik heb dit zelf gedaan en zie het veel om me heen. De oplossing van nog maar meer mediteren, lezen, opleidingen volgen etcetera. Echt wel de pijn induiken, maar stiekem alleen maar met de reden om je 'beter te voelen, je energie hoog te houden om weer verder te gaan op je persoonlijk ontwikkelingspad. Is het een spiritual bypass? Je ego die een trucje uithaalt? het maakt niet zoveel uit.


En dit is mijn tweede punt. Ik wil je niet zogenaamde oplossingen bieden, door middel van een kant-en-klaar programma met een start en een doel en vele beloftes. Waardoor jij het idee hebt dat het na dit programma 'beter wordt'. Ik wil mijzelf niet neerzetten als een leider die jou van antwoorden voorziet (ook al heb ik ze misschien wel ;-)). Ik wil jou niet doen geloven dat het aan jou ligt en dat je alleen deze 'quick fixes' hebt toe te passen en dat je dan wel je antwoorden vind.


Ik ben nog wat zoekende (en dat gun ik mezelf), maar dit is wat ik neer wil zetten met de Feminine World Experience. Verbinding, ontwikkeling en creatie volgens de vrouwelijke energie; ont-wikkelen via het circulaire pad. Ik kan je dus geen beloftes doen met heling op dit-en-dit-punt. Ik kan je geen gegarandeerde resultaten beloven. We lopen niet een lineair pad van ontwikkeling.


Wat ik je wel kan beloven met de Feminine World Experience, is een krachige groep vrouwen die samen creëren, leren en groeien om onszelf te omarmen met onze liefde, met onze angsten, met onze pijnen en onze verlangens. Een plek om jouw volledig ZIJN te laten ontwikkelen. Een plek waar het veilig is om te delen wie we ten diepste zijn. Ik beloof je mijn energie, mijn hart- en hoofdgedragen kennis en mijn ervaringen met je te delen. En ik nodig jou vooral ook uit om dat ook te doen. In kleine stapjes waarin we leren leven met paradoxen, dualiteiten en ontwetendheid leren we ons ZIJN meer en meer te omarmen.


De data voor de Feminine World Experience zijn bekend en de eerste aanmeldingen zijn binnen.


Je bent van harte welkom!Lots of love,

Claudia
Commenti


Meer artikelen...
bottom of page