top of page

7 redenen om je Feminine Energy te versterken


Iedereen – man en vrouw- heeft mannelijke en vrouwelijke energieën in zich. En als dit in balans is, voel je je zelfverzekerd, krachtig en zit je lekker in je vel. Iets wat we natuurlijk allemaal willen.


Door de eeuwen heen heeft echter de mannelijke energie de overhand gehad. Deze onbalans heeft ervoor gezorgd dat veel vrouwen zich hebben proberen aan te passen. Vrouwen zoeken al eeuwen een antwoord op de vraag hoe ze – in een wereld vol mannenenergie – het beste kunnen functioneren. Voor de vrouwen die een mannelijke kernenergie is dit vaak niet zo’n probleem.


Echter de meeste vrouwen hebben een vrouwelijke kernenergie, ook al zijn ze zich daar niet altijd van bewust. Leef je voornamelijk vanuit je mannelijke energie terwijl jouw kernenergie vrouwelijk is, dan kun je je voorstellen dat je systeem behoorlijk uit balans is. Je voelt je waarschijnlijk niet helemaal jezelf of in ieder geval niet je allerbeste zelf. Met allerlei mogelijke klachten of uitingen in je leven.


Misschien ervaar je dat je te weinig tijd hebt voor jezelf. Of nog niet je volle potentieel leeft. Misschien is je business nog niet succesvol genoeg. Of vind je het lastig om je echt te verbinden. Het kan zijn dat je nog niet helemaal happy voelt. Of je blijft je afvragen wat je zielsmissie nu precies is.


Ga je meer vanuit je vrouwelijke kern leven, dan leef je meer volgens je eigen blauwdruk en dan ontdek je het volgende:


  1. Je leert het grotere plaatje te zien en minder te focussen op alle details in je leven. Je zult op jezelf vertrouwen en van jezelf houden. Je bent je eigen krachtige rots en zorgt in de eerste plaats voor jezelf, waardoor je ook makkelijker grenzen kunt stellen en nee kunt zeggen.

  2. Je koestert je gevoelens en vertrouwt ze. Je staat in contact met je voelsprieten, zodat je weet wanneer iets kloppend is en precies weet welke stappen je hebt te zetten. Je hebt meer moed om te doen wat gedaan ‘moet’ worden, omdat je voelt dat het klopt. Ook al is het soms spannend, je geeft je er aan over.

  3. Je hoeft niet meer te oordelen, je kunt beter luisteren, accepteren en vrijer delen en zorgdragen vanuit liefde. Je zult zien dat er een krachtigere verbinding is met jezelf en daarmee ook met anderen. Relaties stromen makkelijker en je leert gezonde community’ s bouwen, zowel zakelijk als privé.

  4. Je kunt beter relaxen, minder doen en meer zijn. Jouw zelfvertrouwen en de waarde die je jezelf geef,t is niet meer afhankelijk van alles wat je doet, maar is veel meer gebouwd op degene die je bent. Je weet dus dat het van onschatbare waarde is om aandacht aan jouwzelf te besteden en op te laden.

  5. Je krijgt wat je wilt zonder controle, manipulatie of vechten, maar vanuit aantrekking en ontvangen.

  6. Als je je pantser van volharden afbreekt, hoef je niet langer te ‘vechten’ voor wat je waard bent. Dan kun je opnieuw verzachten en word je sterker. Krachtig van binnen, zacht van buiten.

  7. En tot slot; wanneer jij vanuit je vrouwelijke kern leeft, draag je ook je mannelijke energie op een gezonde manier. Dit betekent dat je jouw mannelijke kwaliteiten op het juiste moment en de juiste manier in kunt zetten.


Hoe ik dit heb ontdekt?

Via de ‘harde weg’….


Na bijna 1000 uur aan live opleidingen, honderden boeken, video's en podcasts, het volgen van heel veel ontelbare uren coaching, heling en therapie en het doen van heel veel uren yoga, meditatie en koude- en ademtraining. En daarnaast het begeleiden van vele uren 1 op 1 coachen en ruim 1200 uur begeleiding van groepen..... viel ik 'keihard door de mand’ toen ik in een scheiding belandde.


Al dit harde werken had me ontzettend veel gebracht, maar behoedde me niet voor een keiharde val. Naast dat dit een trigger was voor een nog diepere transformatie waar ik doorheen mocht…was ik vooral beduusd. Hoe kon me dit nu overkomen? En ik ontdekte ...als je niet je polariteiten; je mannelijke en vrouwelijke energie, in balans brengt en vanuit je kernenergie gaat leven, dan: X heel je een deel van jezelf niet en blijven die wonden jouw rulen; X blijf je in patronen hangen; X en verandert je manier van communiceren niet. En daarmee ontken je nog steeds een deel van jezelf!!!! Kijk je kunt nog jaaaaaaren besteden aan ademwerk, meditatie, energie healing, praat therapie en aan je beperkende overtuigingen werken. Of welke andere prachtige methode dan ook. Ik heb het allemaal gedaan en heb er superveel van geleerd. Ik ben er ook een super voorstander van. Het is zeker 1 kant van de balans.


De andere kant van de balans is....door de polariteiten van het mannelijke en het vrouwelijk te ervaren, kun je heelheid gaan creëren. Voor veel vrouwen betekent het dat het versterken van je Feminine Energy daarin essentieel is.


Liefs,

Claudia


Ps Meld je nu gratis aan voor mijn Feminine Transformatie reis en ontek je verborgen Inner Queen talenten voor een ontstpannen leven vol connecties, overvloed en intimiteit!

コメント


Meer artikelen...
bottom of page