top of page

Ik zeg JA!


Ze belde me op met dat ze iemand zochten. Iemand die hun met heel veel zaken kon helpen. En ze dacht aan mij.


Allereerst natuurlijk vereerd dat ze aan mij dachten. En ze hadden gelijk, dit was iets wat ik absoluut kon. En de klus was ook nog eens superleuk. En in een tijd van een aanstaande verhuizing kon ik de inkomsten ook wel gebruiken.


En...het waren werkzaamheden waar ik zelf juist hulp voor in wilde schakelen. En het sluitte meer aan bij de werknemer die ik ooit was en niet bij de persoon die ik nu ben en nog minder bij de persoon die ik voor de toekomst voor ogen heb. En ik wist dat het voor een enorm energielek zou gaan zorgen.


Dus ik besloot nee te zeggen...


Tot ik dacht, wacht even ik kan het ook anders benaderen. Wanneer zou deze opdracht wel passend zijn?

Ik schreef eens voor mezelf op wat mijn kwaliteiten zijn:


- creëren

- inspireren

- uitzoeken

- verbinden

- creativiteit inzetten

- grote lijnen


En ik schreef ook op waar minder mijn talent ligt:

- details en uitvoerend


En vanuit deze flow ontstonden er ideeën waar ik wel heel hard 'ja' op kon zeggen.


Vorige week kreeg ik de vraag van een collega van COURIUS om te reflecteren op een co-facilitation training die ik had gevolgd. "Zou jij tijdens de intervisie een inzicht uit de training willen delen?" was haar vraag. Mijn eerste reactie was: NEE.


Totdat ik me herinnerde dat ik meer wil gaan 'spelen'...in mijn leven...in mijn werk...

Ik opende voor de mogelijkheden waarop ik ja zou kunnen zeggen. En al heel snel kwam het antwoord.


JA, dat wil ik als het oke is dat ik eerst heel kort een inzicht uitleg, maar dan er een oefening aan koppel, zodat de deelnemers mijn inzicht kunnen ervaren...


En het flowde weer.

Onlangs sprak ik met een superleuke vrouw die voelde dat het echt tijd is voor haar. Dat ze mee mag doen aan de Feminine World Experience. En ze ervoer een nee, omdat ze op dit moment niet heel veel financiële ruimte heeft.


Ik nodigde haar ook uit om in het veld van mogelijkheden te stappen. Wat als alles mogelijk is, zou ze zichzelf dit dan gunnen? Zo ja, wat is er dan nodig om van de nee een ja te maken?


Ze nam even de tijd ervoor om erover na te denken over hoe zij haar ja kon blijven volgen.


Ik stap steeds meer in het veld van mogelijkheden. Ja, ik geloof dat we in onze donkerste momenten onze diepste pijn aan mogen kijken. En vanuit daar ons helingswerk mogen doen.


En ik geloof erin dat we in grootste licht mogen stappen om te creëren wat we nodig hebben. En dat werkt niet door ons te omringen met beperkingen en 'nee's'.


Ja ik weet het wel er is een hele beweging die ons leert om 'nee' te zeggen. Ik bedoel dus ook niet dat je ja moet zeggen om te pleasen. Deze ja's gaan over daar waar jij de energie voelt stromen. Dus een ja met een voorwaarde. Het geeft je de mogelijkheid om te verbinden met wat jij wilt én daarom te vragen.


Dus mocht jij voelen dat de Feminine World Experience wat voor jou is en je voelt ook een nee? Wat heb je nodig om het een ja te maken? En vraag daar om?


Danny Wallace schreef het wonderlijke boek JA. Waarin hij schrijft over de wonderbaarlijke ervaringen na zijn besluit om een jaar lang op alles ja te zeggen.


In de film Yes day zijn Allison en Carlos het beu om altijd 'nee' te zeggen tegen hun kinderen. Daarom geven ze hun kinderen een 'ja-dag', waarop deze 24 uur lang zelf de regels mogen bepalen (met enkele voorwaarden). Tot Allisons en Carlos' verrassing gaan ze daardoor met z'n allen op een wild avontuur door Los Angeles en wordt hun gezin hechter dan ooit.


Varianten van het experiment dat ik de komende maand met mezelf aanga. Voel ik ergens weerstand/ struggles of iets dergelijks, dan ga ik kijken hoe ik dit om kan turnen tot flow. Met als basisingrediënten: spel, plezier en een ja-mentaliteit.


Ik kijk er nu al naar uit.


Lots of love,

Claudia

Comentários


Meer artikelen...
bottom of page