top of page

Maak jij werk weer menselijk?


menselijk-werk

Onder mijn (bedrijfs)naam heb ik ‘Lef in leven’ staan. Want...ik nodig iedereen uit die bij mij komt voor coaching om het leven met lef te omarmen. Om vervolgens te ontdekken wat voor moois daaruit voortkomt. Toen ik besloot om me (ook) in te gaan zetten voor de zakelijke markt, vroeg iemand mij: ‘blijf je dan lef in leven’ hanteren. En ik heb vaak getwijfeld, maar ik heb besloten…voor NU houd ik het aan.

Waarom? Omdat ik juist op de werkvloer op zoek ben naar lefgozers en lefmeiden. Mensen die de moed hebben om zich te verbinden met zichzelf en met de ander. Ben jij bereid om op onderzoek te gaan? Ben jij bereid om je organisatie wakker te schudden? Heb jij het lef om werk weer menselijk te maken? Ben jij betrokken genoeg om kwetsbaarheid toe te laten? Ben jij krachtig genoeg om je eigen kwetsbaarheid te tonen?

We weten het allemaal. Als leider heb je een beetje lef nodig. En toch zie ik dat heel veel bedrijven en organisaties vastzitten. Buiten de lijntjes kleuren, op ons bek gaan en bewegen gaan we maar beperkt aan. Sommige mensen zijn zich hiervan niet bewust. En gaan gewoon door op de oude voet. Anderen weten en voelen dat het anders moet, maar krijgen het niet voor elkaar wat te veranderen. Het lukte mij ook niet om in mijn vorige baan zaken grootst te bewegen. Daarom trok ik me terug uit het 'bedrijfsleven' en ging aan de slag met particulieren. Veel makkelijker om in beweging te krijgen. Maar voor ik wist was ik weer terug. Nu vanuit een andere rol. En nog steeds met de uitdaging om op te schudden, te bewegen. Ik heb nu meer impact, maar ben soms ook doodsbang dat we het lef niet met elkaar hebben om het echt anders te doen.

De grootste belemmering voor creativiteit en innovatie is angst. Angst om te worden bespot, uitgelachen en afgekraakt. Maar innovatieve ideeën, andere denkwijzen klinken nou eenmaal vaak idioot of ongrijpbaar. Falen en leren hoort bij een revolutie. Evolutie en stapsgewijze verandering is belangrijk. Maar revolutie hebben we nu het hardst nodig.

Ik heb het lef gehad om terug te keren. Ik heb het lef om mijn mening te verkondigen. Ik heb het lef om te slikken als mijn boodschap als 'idealistisch' of 'niet concreet genoeg' wordt bestempeld. Want ik ben op missie. Ik ga staan voor de revolutie. Doe je mee?

Ik ben er voor leiders die bereid zijn zich kwetsbaar op te stellen door eerlijke gesprekken aan te gaan. Ik ben er voor leiders die die op zoek willen naar waar mensen zich kwetsbaar voelen in hun organisatie. Ik ben er voor leiders die er voor gaan om ongemakkelijke gevoelens te normaliseren bij hun club. Ik ben er voor leiders die samen met hun medewerkers op zoek gaan naar het verschil tussen schaamte en schuld. Ik ben er voor leiders die hun medewerkers helpen met het geven en ontvangen van feedback op een manier die groei en betrokkenheid stimuleert.

~Maak verbinding ~

Lieve groet, Claudia * ik heb dit artikel geschreven geïnspireerd door het boek ‘de kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown’.

Comments


Meer artikelen...
bottom of page