top of page

Meer van jezelf

Wie ben ik nu? Wie ben ik echt? De laatste tijd vraag ik het me steeds vaker af. Het laatste jaar ben ik er wat betreft mijn werk achter gekomen, dat ik heel erg veel heb ingezet op organisatie, planning en ondersteuning. En dat ik daar weliswaar mijn talent van heb gemaakt, maar niet echt gelukkig (meer) van wordt.

Diep in mijn buik voel ik dat al heel lang. Maar ik ben enorm gewaardeerd om mijn inzet en blijf dat dus graag doen. Daarnaast is er natuurlijk de vraag ‘wat anders?’ Want als ik dit niet meer doe, wat dan wel? Want wat zijn dan echt mijn kwaliteiten en ga ik niet opnieuw een kunstje vertonen?

Helpen en creëren De afgelopen maanden ben ik hier druk mee aan de slag geweest. Ik volgde een traject bij MyOrganization en daar rolde een prachtig rapport uit. Resultaat; in de eerste plaats ben ik een helper, ik de tweede plaats een creator. Ik gooi het rapport aan de kant. Een helper?! Daar herken ik me helemaal niet in. Als ik het dan toch een paar dagen later echt doorlees, komt het toch wel eng dicht in de buurt.

Bak aan talenten Tijdens de trainingsdag bekijkt de trainster mijn resultaten. “Jeetje meid” roept ze uit. “Wat heb jij een bak aan talenten. De wereld ligt aan je voeten. Je hoeft alleen maar te kiezen wat je wilt. Alleen dat wat je nu doet, dat kost je teveel energie”. Ik schrik. Voor iemand bij wie goed, nooit goed genoeg is, komt dit best aan. En zou hier mijn tekort aan energie soms wegkomen?

Dansen tot je er bij neervalt Het lichter leven traject laat me ook meer zien wie ik ben. Het geeft steeds meer inzicht in je onderbewuste en dus zicht op dat wat je ten diepste bent. Een diepe wens tot volledig mezelf zijn, zit daarin verborgen. Een diepe wens tot gek doen wanneer ik dat wil. Een diepe wens tot bedenken en creëren. Een diepe wens om te lachen en dansen tot je er bij neervalt.

Blauw, rood of geel Onlangs volgde ik een training voor mijn werk vanuit het Insight Discovery model. Een model gebaseerd op de kleuren van Jung. En dat zet nog eens de vinger op de zere plek. Ik heb me altijd heel ‘blauw’ gedragen. Vooral als ik onzeker werd en de chaos groter, zette ik deze kwaliteiten, van organiseren en op details letten, enorm in. Maar in werkelijkheid ben ik rood-geel en onbewust zelfs geel-rood. Oftewel gedreven, enthousiast en vol ideeën.

“Dat gedoe past niet bij je, je hoort te swingen."

Dankbaar In mijn rapport staat “Zij kan soms haar enthousiasme en energie verliezen en kan,als zij onder spanning staat, dan ook zwaarmoedig worden,wat eigenlijk niets voor haar is.” En ik denk terug aan wat een coach ooit tegen me zij “Dat gedoe past niet bij je, je hoort te swingen, te flierefluiten; op de flow van het leven mee te gaan” en ik ben dankbaar voor deze mooie inzichten.

Terug naar jouw basis Straks in de opleiding tot transformatiecoach zet mijn transformatie zich voort. En wat ik nog veel mooier vind, is dat ik ook leer anderen te helpen transformeren. Dan kan ik zelf mensen door een Lichter Leven traject begeleiden. Niet om iemand anders te worden, maar om juist dichter bij jezelf te komen. Dichter bij wie je daadwerkelijk bent en voelt zonder je continue aan te moeten passen aan je omgeving. Is dat per slot van rekening niet iets wat iedereen blij maakt?

Liefs,

Claudia

Comentarios


Meer artikelen...
bottom of page