top of page

Succes


Weet jij wat anderen succesvol maakt. Wat ervoor zorgt dat een mens blij is met wat hij doet, zich energiek voelt, lekker in z'n lijf zit en licht door het leven gaat?


Deze mensen hanteren allemaal eenzelfde soort ‘gedrag’, dat ligt aan de basis van hun succes. Ieder succesvol persoon hanteert rituelen in zijn of haar leven. Rituelen die ervoor zorgen dat je een krachtige start hebt van de dag en een ritueel om de dag af te ronden.


Of je nu moeder in optima forma wilt zijn, je vrijwilligerswerk met alle energie wilt vervullen of je bedrijf wilt laten pieken. Als je optimaal effectief gebruik wilt maken van je dag, dan moet je je fysieke, emotionele en mentale staat in optimale staat brengen, nog vóór je gaat werken.

Zoals Jim Rohn zegt: “Your level of succes will seldom exceed your level of personal development because succes is something you attract by the person you become.”


De rituelen verschillen. Velen mediteren, anderen sporten. Je kan ook werken met: ademhaling, voeding, lezen, affirmeren, visualiseren, schrijven, wandelen... Duidelijk is dat deze succesvolle mensen er op momenten een ijzersterke discipline wat qua dagelijkse rituelen er op na houden.


Zelf vind ik rituelen prachtig, maar de ijzersterke discipline leek te schuren met mijn behoefte aan vrije wil en een vrije geest. Jarenlang richtte ik mijn leven volgens nauwe structuur in, iets wat niet bij mij past. Dus toen ik steeds meer afpelde en dichter bij mijn ware ik kwam, liet ik ook de structuur los. En verguisde hem… . En inmiddels heb ik de structuur van rituelen weer omarmt.


Jazzpianist en leiderschapsexpert Frank Barrett schrijft dat jazzmuziek een ‘minimale structuur’ nodig heeft, zoals een toonsoort of akkoordenschema, om maximaal de creativiteit te kunnen katalyseren. Zo kun je ook naar dagrituelen kijken. Door een ‘minimale’ structuur in je dag in te bouwen, heb je de optimale mogelijkheden gecreëerd om de rest van de dag op de flow van het leven mee te gaan.


Wat is jouw dagelijkse ritueel?


Lieve groet, Claudia ------- Wil jij een tool om je dagrituelen te ondersteunen? Volgende week word mijn Build your life journal opnieuw gedrukt. Je kunt hem nu met een aantrekkelijke korting bestellen.

Comments


Meer artikelen...
bottom of page