top of page

True Selfie


De actie van Dotan raakte me. Hij was op zoek naar echte ongefilterde verhalen. En riep vrienden, fans op om deze te delen met #insidemybones. Waarom? Omdat we niet mogen vergeten dat er een verhaal is achter social media. Blijkbaar is er een enorme behoefte aan echte verhalen. En wat mij betreft is er altijd een echt verhaal achter elk mens.

Nu start het programma True Selfie. Waarin je (ook) wordt uitgedaagd om jouw verhaal te delen. Je verhaal als je even niet je happy self bent. Zo maak je het ook voor anderen makkelijker te praten over hun angsten, stress, somberheid, verdriet of eenzaamheid. Eant of social media lezen we vooral heel veel mooie dingen. Fijn, maar het kan soms het gevoel geven dat jij de enige bent, die zich niet zo happy voelt. In mijn blogs deel ik meer; het licht en het donker. En hierbij deel ik mijn verhaal #trueselfie.

Mijn verhaal

Voor 2010 was mijn leven vooral leuk en druk. Een baan als communicatiemedewerker, veel deadlines, een overvolle agenda en een druk sociaal leven. Tot ik in 2010 en 2011 het een en ander te verwerken kreeg. Een zware zwangerschap en dito bevalling, het overlijden van een dierbare, een kindje met fysieke problemen, de zorg over mensen in mijn omgeving, grote strubbelingen op het werk en een diep ongelukkig gevoel.

Voorbij de mist

En toen de mist wat optrok, bleek mijn relatie flink onder druk te staan. En mijn oplossing was, nog harder werken, nog beter mijn best doen. Ik hield mezelf op de been, maar niet mijn relatie. In 2013 belandden we op het dieptepunt en stond ons nog maar weinig in de weg om zonder elkaar verder te gaan. Ik was diep bedroefd, intens verdrietig en compleet wanhopig. Het voelde alsof alle grond onder mijn voeten was weggeslagen.

Diep weten

En overmand door verdriet, doodvermoeid van slaapgebrek voelde ik me soms intens verbonden met allerlei mensen om me heen. De mantra 'linksom of rechtsom, het komt goed met mij' hield me overeind. En ik leerde in deze tijd wat echt belangrijk is. Een diep weten vulde mijn dagen en sleepte me er doorheen. Diep van binnen wist ik wat me te doen stond.

Echt aan het werk

Na twee retraites en een intensieve groepstraining was is weer ‘back on track’. Het werd tijd om echt met mensen te gaan werken. Een bijzondere coachopleiding volgde. Tijd om terug te gaan naar het prachtige vacuüm van innerlijke rust en diepe verbondenheid.Maar om daar te komen, ging ik vele diepe dalen dalen door.

Naakt

Nu staat mijn bedrijf, ik krijg supertoffe feedback van mijn klanten, mijn coachdiploma is in de pocket en ik voel me beter dan ooit. En soms, heel soms toch die twijfel. De stemmetjes blijven komen. Ik vergroot mijn zichtbaarheid als coach en laat zien wie ik ben, wat ik heb meegemaakt en waar ik goed in ben en het geeft me een naakt gevoel…tot op mijn botten.

Moed en angst

Maar moed wordt altijd voorafgegaan aan angst. En daarom doe ik tegenwoordig steeds vaker dingen die ik spannend vind. Om mezelf te trainen om met die spanning om te gaan. En trots te zijn op de moed die volgt. Dus bij deze mijn naakte verhaal met naakte (zonder make-up) foto.

Deel jij jouw echte verhaal? #trueselfie.

Liefs,

Claudia

Comments


Meer artikelen...
bottom of page