top of page

Waar heeft jouw wieg gestaan?


verbinding

Gisteren ging ik kennismaken met een jonge meid voor het project ‘vrouwen coachen meiden’. Een leuke griet om te zien en in alles wat ze doet. Vol trots laat ze me haar rapport zien en vertelt over haar vele hobby’s. Dus waarom heeft dit meisje mij dan nodig? Haar moeder vertelt dat ze het niet aan kan. Zij heeft zelf te veel problemen om er écht te kunnen zijn. Ze is zelf hopeloos onzeker, dus hoe kan ze haar kind zekerheid bijbrengen? Aan de buitenkant is niet te zien dat dit meisje in het verleden is gepest. En aan haar stralende lach is niet te merken dat ze in haar jonge leven al zoveel heeft meegemaakt. Het raakt me. Wat een verschil maakt het waar je wieg heeft gestaan. En wat een uitdagingen gaan we aan als mens. Als volwassene en even zo vaak als kind. Want hoewel veel kinderen goed opgroeien, waren er in 2016 toch bijna 400.000 jeugdigen die professionele ondersteuning nodig hadden. Tel daar bij op de kinderen die andere hulp kregen en die geen hulp kregen. En toch geloof ik in de ongelooflijke veerkracht van de mens. Met de juiste mindset en hulp kom je ver. Onlangs zie een man tegen mij toen ik vertelde dat ik coach ben. “Nou, ik hoop jou niet nodig te hebben.” En ik kon niets anders zeggen dan dat elk succesvol mens een coach nodig heeft. Een Kabbala leraar vertelde mij dit weekend “je heb een ander nodig om je boven je eigen issues uit te trekken.” En ik zei hem dat dat misschien wel het ware doel van de mens is. Om zich te verbinden met de ander en te ontwikkelen tot een beter soort. Dus ik daag je uit. Heb jij het lef? Waar ook je wieg heeft gestaan? Wie je nu ook denkt te zijn? Hoe overtuigd je ook bent van wat misschien niet kan? Durf jij de verbinding aan te gaan? Durf jij werkelijk contact te maken? Durf jij je kwetsbaar en hopeloos krachtig op te stellen? Durf jij de eerste mini-stap te maken naar werkelijk geluk? Dit is wat mij drijft…verbinden, mezelf met mezelf, mezelf met de ander. En jou met jezelf en met de ander. Dit is wat ik dit jonge meisje wil bieden, zodat zij grootste plannen kan maken voor een fantastische toekomst. ~verbind jezelf~ Lieve groet, Claudia

Comments


Meer artikelen...
bottom of page