top of page

Welke wereld creëer jij?


druk_zijn

Jaren geleden was ik enorm druk. Ik had een superdrukke baan als communicatiespecialist en rende van deadline naar deadline. Heerlijk vond ik het én het brandde me op. Dus van de een op de andere dag was ik niet meer zo druk. En dat kun jij ook. Hoe? Lees even mee.

Vandaag trof ik hem weer. Al 20 jaar ken ik hem en al 20 jaar tref ik hem… zo nu en dan. En altijd is het antwoord “ik ben zo druk” op de vraag die ik niet stel. Op de vraag die ik wel stel “hoe is het met je?” krijg ik nooit echt antwoord. En sinds kort maak ik me zorgen om hem. Ik voel aan alles dat het niet zo goed gaat. Dat altijd maar druk zijn put hem uit.

Hij laat zich niet helpen. Hij kiest zijn eigen route. Maar als jij nou anders wilt, kun jij die ene eenvoudige stap zetten, die ik jaren terug ook zette. Van de een op andere dag besloot ik ‘ik ben druk’ uit mijn woordenboek te schrappen. Wat er ook gebeurde, ik ging niet meer benoemen dat ik druk was.

"Beware the barrenness of a busy life - Socrates -"

Ik nam afscheid van de overtuiging die me jarenlang in zijn greep hield. Een overtuiging die ons wordt meegegeven door de maatschappij en onze werkomgeving. De overtuiging dat als we maar druk zijn, dat we wat voorstellen erbij horen en ertoe doen. En door druk te denken, voelde ik me ook druk. En die gedachtes leveren vele malen meer spanning op, dan de daadwerkelijke druk.

Daarna zette ik nog vele stappen. Ik werkte aan de onderliggende overtuigingen en hoefde niet meer druk te zijn om wat voor te stellen en erbij te horen. Ik ging op zoek naar dat wat me echt gelukkig maakte. En ik ging genieten van heel veel andere dingen dan druk zijn. Maar het begon allemaal met die eerste stap. Stoppen met roepen dat ik druk ben. Wanneer stop jij ermee? Welke wereld creëer jij?

~verbind jezelf ~

Lieve groet,

Claudia

P.s. wil jij ook met meer plezier en ontspanning in het leven staan? Als jij de eerste stap zet, help ik je verder.

Comments


Meer artikelen...
bottom of page